Kajdany

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

docent

Postby docent » Sat Aug 12, 2006 3:02 pm

ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 3:04 pm

PiotrekM wrote: Komu by sie chciało grać jako niewolnik?

Ja gralem niewolnikiem przez jakis czas... Po prostu trzeba miec troche wyobrazni i mozna doprowadzic do wypuszczenia sama dobra gra... Niewolnika tez mozna dobrze iodgrywac i zrobic z niego wplywowa postac... Wsrod niewolnikow moga zawiazywac sie spiski w celu zemsty na panu... Niewolnik moze donosic na innych towarzyszy niedoli i dostac za to wolnosc... To ogromne pole do popisu... Ale jak taki gosciu se powie "A ja nie gram niewolnikiem " i wychodzi to tylko onim swiadczy... *kreci glowa z dezaprobata*
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Bziur

Postby Bziur » Sat Aug 12, 2006 3:07 pm

Krótko - było
Image
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 3:13 pm

hmm z jednej strony to ciekawe.... co by zrobili tamci ludzie jak by nagle stali się niewolnikami? głodówka jak w Cantr i śmierć?.... więcej realizmu w gre włóżcie..
Na początku zaproponowałem CHROM do budowy kajdan po to by ktoś nie wpadł na pomysł zrobienia sobie farmy niewolników zgromadzi z 50 niewolników w 1 lokacji i będzie czekał aż będą pojawiać się nowi gracze.. i w kajdany a potem na sprzedarz.. wystarczy 5 takich miejsc i szanse wynoszą 50% że jedna z naszych postaci będzie niewolnikiem.... to co w Cantr w końcu grało by ile z 30 osób a reszta to niewolnicy tak? ... nie o to chodziło mi z tym pomysłem.. dlatego uważam że do produkcji kajdan powinien być używany chrom by były one żadsze.. a jak ktoś chce zostać kolesiem co by sprzedawał masy niewolników niech się natrudzi a nie wykłuje łańcuchy i nagle całe osady są poprzykłuwane..

Pozatym.. jak by padło na mnie grał bym niewolnikiem.. ale jak by koleś miał klucze a było by więcej niewolników w osadzie to gołymi rękami zrobił bym z kolesia przecier :)
Snake

Postby Snake » Sun Aug 13, 2006 9:12 am

moja postać miała do czynienia z niewolnikami całkiem niedawno, kajdany pozwoliłyby ich wykorzystywać jeszcze lepiej, wystarczyłby nawet zwykły sznur :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
AUTO

Postby AUTO » Sun Aug 13, 2006 9:30 am

Snake wrote:moja postać miała do czynienia z niewolnikami całkiem niedawno, kajdany pozwoliłyby ich wykorzystywać jeszcze lepiej, wystarczyłby nawet zwykły sznur :D

Popieram, powinien być też sznur, tańszy i łatwiejszy w produkcji niż kajdany. Ale sznur miałby tą wadę, że możnaby było się próbować z niego uwolnić za pomocą noża i innych siecznych narzędzi.
Artur

Postby Artur » Sun Aug 13, 2006 9:48 am

hmm, mysle ze robienie tych "narzedzi" powinno byc raczej trudniejsze, tak zeby nie zapanowala plaga niewolnictwa w cantr, jestem za kajdanami, ale nie za sznurami, a do kajdan niech tez bedzie chrom potrzebny, bo same zelazo lub stal to juz prawie wszedzie jest, co znaczy ze i kajdany beda prawie wszedzie...
Elm0

Postby Elm0 » Sun Aug 13, 2006 9:49 am

Artur wrote:kajdany beda prawie wszedzie...

To źle? Zaważając na to że aby zakuć człowieka potrzebnych byłoby kilku ludzi, a więzień może się uwolnić śrubokrętem?
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Artur

Postby Artur » Sun Aug 13, 2006 10:02 am

kajdany stwarzaja duzo mozliwosci znecania sie nad innymi postaciami, i jezeli bedzie latwo sie je robilo, to zle postacie beda wykorzystywac je do swoich celow, a wierz mi , to bedzie malo przyjemne :twisted:
Legalus

Postby Legalus » Sun Aug 13, 2006 10:15 am

Ale z drugiej strony na dłuższą metę nie udałoby się zrobić farmy niewolników. W końcu jakaś szlachetna grupa albo miasto odbiłaby tych ludzi.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sun Aug 13, 2006 10:18 am

Moglbym zostac przywodca abolicjonistow*patrzy rozmarzonym wzrokiem*Albo raczej wrogiem abolisjonistow :twisted:
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Legalus

Postby Legalus » Sun Aug 13, 2006 10:24 am

tak czy owak, niewolnictwo tworzy ogromne horyzonty, czy to będziesz złowrogim łowcą niewolników, postrachem i legendą dla podróżników, czy też osławionym przywódcą, największą zmorą tychże łowców. Można też tak jak ktoś już wspomniał całkiem ciekawie odegrać niewolnika.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Aug 13, 2006 11:58 am

Nie mozecie tak zaprzeczac temu co ludzie chca. to nasza gra i stanie sie to co my w niej zrobimy nic wiecej. Jakby miala nastac era niewolnictw (absolutnie w to nie wierze) to niech nastanie!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Sun Aug 13, 2006 12:08 pm

hmm, racja, w sumie moze byc ciekawie;) tylko zeby cantr nie zamienilo sie w gre typu "zlap swojego czarnucha w siatke" :lol:
Scorup

Postby Scorup » Sun Aug 13, 2006 12:14 pm

Było już coś bardzo podobnego.

Wiązanie
Image

Return to “Sugestie”