Dwie postacie w jednym miejscu.

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

niktwazny

Dwie postacie w jednym miejscu.

Postby niktwazny » Mon Aug 07, 2006 1:14 pm

Przypadkiem posiadam 2 postacie w jednym miejscu. Aczkolwiek staram się jak moge trudno czasem oddzielić ich dusze kompletnie.

Co powinienem począć w takiej sytuacji ? Wyprawić jedną z postaci daleko ? Czy też ryzykować złamaniem zasady ? :(
marol

Postby marol » Mon Aug 07, 2006 1:17 pm

Posiadanie dwóch postaci w jednym miejscu nie jest zabronione. Pamiętaj jednak, abyś nimi nie współpracował, nie walczył ramię w ramię itd. Doświadczeni gracze wiedzą też, że wcześniej czy później można zaliczyć wpadkę i powiedzieć coś postacią A jako postać B. Trzeba też się starać, aby oddzielić wiedzę tych postaci.
niktwazny

Postby niktwazny » Mon Aug 07, 2006 1:22 pm

Dziękuje. Ale myśle że rozpocznę wędrówkę 2 postacią i rozpoczne nowe życie gdzie indziej.
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Aug 07, 2006 3:44 pm

marol wrote:Doświadczeni gracze wiedzą też, że wcześniej czy później można zaliczyć wpadkę i powiedzieć coś postacią A jako postać B.

Zeby to raz :) Ile powaznych postaci sie juz tak zdekonspirowalo :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Sasza

Postby Sasza » Mon Aug 07, 2006 4:00 pm

Ja miałem takie coś, że jedna dwie postacie na tej samej wyspie potrzebowały węgla. I obie musiały ruszyć do tej samej osady. Tam szefostwo powiedziało każdej z postaci, że ma pracować przy wiertle w zamian za węgiel i w taki to sposób obie postacie pracowały ramie w ramie wiercąc węgiel dla pewnej osady. Póżniej odeszły z kąt przyszły, czyli na wschód i na zachód :P
Wszystko wynikneło z fabuły, i musiałe się starać, by niedoszło do złamania zasady oraz wpadki...
W większych miastach czasem zdarza się, że są akurat dwie postacie tego samego gracza, ale to już gdzieś było omówione.....
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
belin

Postby belin » Mon Aug 07, 2006 10:07 pm

marol wrote:Posiadanie dwóch postaci w jednym miejscu nie jest zabronione.(...)

Oooo :-) - widze, ze jakas odwilz nadeszla. Bo jeszcze nie tak dawno "odrobine" inaczej wygladala ta sprawa.
marol

Postby marol » Mon Aug 07, 2006 10:19 pm

belin wrote:Oooo :-) - widze, ze jakas odwilz nadeszla. Bo jeszcze nie tak dawno "odrobine" inaczej wygladala ta sprawa.
Nigdy nie wyglądała inaczej.
Elm0

Postby Elm0 » Mon Aug 07, 2006 11:33 pm

belin wrote:

Oooo :-) - widze, ze jakas odwilz nadeszla. Bo jeszcze nie tak dawno "odrobine" inaczej wygladala ta sprawa.

Odwilż nadeszła i obudziła niektórych - zahibernowanych w lodowcu. :wink:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 9:04 am

Pytanie z tej samej beczki:

W pewnym miejscu są dwie osady: osad A (posiada węgiel) oraz osada B (posiada hematyt) miedzy osadami jest jakieś 5 innych osad wiec wyprawa po węgiel/hematyt jest długa. Jedna z moich postaci chce zostać prywatnym przedsiębiorca i stworzyć szlak handlowy H-W jest zainteresowana tylko i wyłącznie zyskiem dla siebie chce mieć pracowników, pojazdy, piękny dom. W jednej z osad mam druga postać, która pragnie budować osadę nie jest zainteresowana prywatnymi korzyściami a radość daje jej tworzenie nowych budynków i rozwój osady.

No i pytanie czy moje postacie mogą handlować ze sobą?
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Aug 08, 2006 9:20 am

Nie bo jaka pewność że nie będziesz sprzedawać sobie po "bardzo korzystnych" cenach.
Lepiej wysyłać innych handlarzy albo, posłańców do 2 osady.
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 9:27 am

Po pierwsze, jaką masz pewność, że gracz posiadający 15 postaci nie korzysta z wiedzy 14 postaci, aby tej piętnastej się lepiej żyło?

Po drugie myślisz, że moja postać będzie szła 15 dni i odda za darmo hematyt/węgiel?

Po trzecie postać kupca nie ma obecnie miejsca zamieszkania ma tylko to, co w plecaku chodzi wydobywa kupuje sprzedaje jeszcze jest za biedna, aby postawić dom.

Po czwarte kupiec handluje z kilkoma osadami i tylko w jednej jest moja druga postać byłoby błędem omijać jedna osadę tylko, dlatego że mam tam postać.
Last edited by drmartin on Tue Aug 08, 2006 9:38 am, edited 1 time in total.
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein

Zapraszam:

Loc

Postby Loc » Tue Aug 08, 2006 9:32 am

Do tego powstalo Players Departamet... Ale i tak wieszkosci sie udaje ich oszukac... A oni tez nie sa bez winy...

Edit: Ten kto z PD bedzie sie czul winny usunie mi tego posta...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
marol

Postby marol » Tue Aug 08, 2006 9:34 am

Problem jest dość skomplikowany i wynika z natury NZ. Chodzi o to, by uwarunkowania związane z postacią A nie miały wpływu na postać B. O co mi chodzi? O odpowiedź na takie pytanie:
Czy gdybyś nie miał tej postaci w osadzie i nie wiedział, że istnieje zapotrzebowanie na taki szlak handlowy, to czy ta druga postać zdecydowała by się na stworzenie firmy obsługującej taki szlak? Jeśli ty, jako gracz, wiesz o postaci A, która buduje osadę i potrzebuje ona hematytu, a ma mnóstwo węgla - i dzięki temu wpadasz na pomysł stworzenia takiego szlaku postacią B - to jest to naruszenie zasad i użycie wiedzy pozapostaciowej.

Ponadto postać rozbudowująca osadę będzie miała oczywistą korzyść z takiego szlaku prowadzonego przez postać B (i vice versa) - i dlatego PD nie dopuści do takiej sytuacji.
drmartin

Postby drmartin » Tue Aug 08, 2006 9:41 am

Korzyść będzie miała także osada z hematytem, a pomysł szlaku powstał spontanicznie po rozmowach z mieszkańcami osady z hematytem, którzy są zainteresowani węglem reasumując korzyść ma osada A, osada B, kupiec oraz osady po drodze a w przyszłości także osada z Wapieniem…

Pewnie zaraz mi powiecie że w osadach po drodze oraz w osadzie z hematytem są postacie moich kolegów i koleżanek i że to jest spisek który ma na celu wzbogacenia się kilku postaci a następnie podbicie całego świata cantr i eksterminację innych postaci…

Przecież to tylko gra!

No ale każdy mierzy własną miarką.
Last edited by drmartin on Tue Aug 08, 2006 9:45 am, edited 1 time in total.

Zapraszam:

marol

Postby marol » Tue Aug 08, 2006 9:45 am

Loc wrote:Do tego powstalo Players Departamet... (...) A oni tez nie sa bez winy...

Edit: Ten kto z PD bedzie sie czul winny usunie mi tego posta...
A ty dręczysz zwierzęta.

Edit: Jeśli czujesz się winny, to będziesz protestował przeciwko temu, co napisałem.

Return to “Ogólna pomoc”