znaki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Mar 12, 2006 7:39 am

A czy procz znakow drewnianych i kamiennych pojawia sie znaki Marmurowe?? Lub czy czy powstana tez pomniki??
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Mar 12, 2006 2:55 pm

Wprowadzenie możliwości zmiany nazwy przez właściciela nie rozwiąże problemu, bo jak wiadomo nie wszystko należy do twórcy. Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego nazwy są od razu widoczne, powinno być na początku unnamed building i każdy mógł by se tam wpisać co chce. Chyba, że budynek miałby szyld, który trzebaby wykonać. Taki szyld możnaby zdjąć jak się ma drabinę jak i parę innych narzędzi. Co do potencjalnego problemu z ludźmi, którzy uprzykrzali by życie zakładając projekty rozbiórki itd. wystarczy zrobić ograniczenie technologiczne (kto łazi z drabiną :) ) I postawić wymóg taki jak z przeciąganiem - potrzeba przynajmniej dwie albo trzy osoby.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
AUTO

Postby AUTO » Sun Mar 12, 2006 7:14 pm

Tylko nie róbcie zużywania się budynków, bo za dużo z tym zachodów. Także jestem przeciw co do możliwości zmiany nazwy budynków. Pomyślcie jaka to frajda dla gracza gdy jego postać dojdzie do osady gdzie dawno temu jakaś inna jego postać postawiła budynek. Dzięki temu każda postać może zostawić po sobie coś na tym świecie, coś co nigdy nie przeminie.
belin

Postby belin » Sun Mar 12, 2006 8:23 pm

Swietnie AUTO... a pomyslales o tym jak sprzedac budynek nazwany "Magazyn" komus na dom?
ushol

Postby ushol » Sun Mar 12, 2006 8:24 pm

Co do szyldów, to były omawiane... Jak dla mnie dobry pomysł, a problem z wandalami można rozwiązać poprzez zakładanie szyldów od środka do zewnątrz... Tak jak z zamkami... Możan pomysleć że ktoś przez okno wywiesza takowy szyld...
Image
Image
Federacja RP
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Mar 12, 2006 8:42 pm

Od wewnątrz i za pomocą odpowiedznich narzędzi. A no i przecież nie możemy kompletnie odciąć wszystkich możliwości wandalom. Istotne, aby było to za trudne dla newspawnów.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Garreth

Postby Garreth » Mon Mar 13, 2006 8:30 pm

Rusalka wrote:Od wewnątrz i za pomocą odpowiedznich narzędzi. A no i przecież nie możemy kompletnie odciąć wszystkich możliwości wandalom. Istotne, aby było to za trudne dla newspawnów.

juz widze te 15-osobowe grupy niszczace wszystko co napotkaja na swojej drodze;)
Mapokl

Postby Mapokl » Mon Mar 13, 2006 8:57 pm

Chory jest dla mnie pomysl by na przyklad napis na tabliczce mógl zmieniać tylko twórca... a co jezeli twórca sobie pójdzie, albo umrze? Wystarczy by do zmiany napisów na tabliczce trzeba by użyć narzędzi z żelaza lub stali(nowogrający i tak tego nie bedą mieć, zwykli zlodzieje to też nie). No coż jeżeli napadnie na nas wroga osada, to pierwsze kogoś wybije i wlamie się do magazynu... a tabliczka nie jest wtedy chyba głównym problemem.

Proponowałby by taka tabliczka miala ograniczoną ilośc zmian(ile można pisac na jednym kawalku deski?)
Rozebrać(w sumie można by tu tabliczki atakowac jak zwierzęta z tarczą... co uniemożliwi jest latwe zniszczenie przez pojedyńcze osoby)
Zmienić napis (powiedzmy 0,5 dnia co nie jest zbyt wygórowane bo pierwsze trzeba zedrzeć poprzedni napis, a dopiero później staranie wyryć nowy...)
WojD

Postby WojD » Mon Mar 13, 2006 10:19 pm

Metoda jest w sumie prostsza - w jednym miejscu moze byc jeden kamienny i jeden drewniany znak - kazdy następny może zastępować wcześniejsze - i tyle... Chcesz zmienić napis na słupie - budujesz nowy.

Natomiast odrebną sprawą mogłyby być monumenty czy pomniki, które wymagałyby na przykład sporej ilości kamienia lub marmuru oraz żelaza lub brązu - i te by były wieczne... :)
==============
Hal

Postby Hal » Mon Mar 13, 2006 10:22 pm

wojd wrote:Metoda jest w sumie prostsza - w jednym miejscu moze byc jeden kamienny i jeden drewniany znak - kazdy następny może zastępować wcześniejsze - i tyle... Chcesz zmienić napis na słupie - budujesz nowy.

Natomiast odrebną sprawą mogłyby być monumenty czy pomniki, które wymagałyby na przykład sporej ilości kamienia lub marmuru oraz żelaza lub brązu - i te by były wieczne... :)

Kamienie i pomniki to dobry pomysl. Dawno mi juz chodza po glowie podobne pomysly. Mam kilka Cantryjskich kandydatow wartych uwiecznienia w ten sposob.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
dead_rat

Postby dead_rat » Mon Mar 13, 2006 10:37 pm

...nic nie jest wieczne... :lol:
Odnośnie znaków to zastępowanie starego nowym nie jest chyba zbyt dobrym pomysłem, kiedy znikałby naprzykład stary znak, w momencie założenia, czy ukończenia projektu nowego ???
(tą sprawe mogłoby rozwiązać jedynie dodanie możliwości rozbierania, lub burzenia budynków)
Nazwy, lub znaki można by rozwiazać wprowadzając tabliczki znamionowe montowane na budynkach i pojazdach. Pierwsze wykonywane byłyby przez tworców bezpośrednio na obiekcie, następne do zrobienia z drewna, lub metalu z zastosowaniem adekwatnych do materiału narzedzi. Tabliczka byłaby zarówno mocowana jak i zrywana tylko odpowiednimi narzedziami. Niezbedny nakład surowców i pracy...no i narzedzia, chocby pozornie podstawowe jak młotek i nóż...powinien wykluczyć wszelkie, że tak powiem, pochopne i irracjonalne działania w tej dziedzinie
WojD

Postby WojD » Mon Mar 13, 2006 11:20 pm

Ukończenia - do tego momentu znak nie istnieje.

Było dyskutowane - będzie (chyba) zaimplementowane (kiedyś).
==============
Stary_i_glupi

Postby Stary_i_glupi » Thu Jul 13, 2006 9:04 am

Hmm tak a co z nazwami pojazdow. Pojazd np ***** Leszka zostal odszprzedany lub w inny sposob zmienil wlasciciela i nazwa troche jakby... przydala by sie mozliwosc zmiany. W koncu np: stary na[pis na burcie lodzi mozna zamalowac i napisac nowy. Czy nie ma mozliwosci jakos tego zmienic? Czasem nie stety nazwy pojazdow az sie prosza o podpalenie. :twisted:
Cranus

Postby Cranus » Fri Jul 14, 2006 10:36 am

Stary_i_glupi wrote:Hmm tak a co z nazwami pojazdow. Pojazd np ***** Leszka zostal odszprzedany lub w inny sposob zmienil wlasciciela i nazwa troche jakby... przydala by sie mozliwosc zmiany. W koncu np: stary na[pis na burcie lodzi mozna zamalowac i napisac nowy. Czy nie ma mozliwosci jakos tego zmienic? Czasem nie stety nazwy pojazdow az sie prosza o podpalenie. :twisted:

Zgadzam się. Bo jak np. piraci skradną statek to trzeba jakoś zmienic nazwe, bo była np. Slup Leszka. A jak żaden z piratów nie ma na imie leszek :?:
Snake

Postby Snake » Fri Jul 14, 2006 11:51 am

żaden szanujący się pirat nie nazywa tak swojej łodzi :D
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)

Return to “Sugestie”