Otwieranie drzwi od zewnatrz

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

belin

Otwieranie drzwi od zewnatrz

Postby belin » Thu Jul 06, 2006 7:44 pm

Czy nie mozna by bylo zrobic mozliwosci otwierania zamka od zewnatrz? To chyba byloby logiczne?
"Wystarczyloby" ;-) to zrobic jako dodatkowa opcje przy budynku - zeby zamek nie byl jako obiekt do uzycia a jako czesc budynku (oczywiscie wewnatrz by zostal jako obiekt raczej).
A byloby bardzo przydatne w niektorych sytuacjach (zwlaszcza w polaczeniu z mozliwoscia KRZYCZENIA na dworze slyszalnego w budynkach).
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Jul 06, 2006 8:11 pm

Dobry pomysł. Ja bym jeszcze dodał do tego możliwość sprawdzenia numeru klucza do budynku bez wchodzenia do niego. Najlepiej jakby obie możliwości były wyposażone w komunikaty. By było widać kto otwiera zamek i kto sprawdza zamki (gdy naprzykład ma komplet znalezionych kluczy) by unikąć ukrywania się w ten sposób złodzieji.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Wilk

Postby Wilk » Thu Jul 06, 2006 8:14 pm

A to czemu? Złodziej i pirat też ludzie. Powinni mieć wieksze szanse na przeżycie.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Jul 06, 2006 8:19 pm

Nie po to by im odbierać szanse na przeżycie, ale by urealnić i utrudnić tam gdzie to logiczne, za to ułatwić tam gdzie to również logiczne. W zamian wprowadził bym np. maski oraz skill maskowania się.

EDIT: Oraz oczywiście skill spostrzegawczości, który ułatwiał by wykrycie intruza. Osady potrzebowały by wtedy nie tylko silnych strażników, ale i spostrzegawczych. Kwitło by wtedy również donosicielstwo i nagrody za wskazanie złodzieja. A walki były by czasami bardziej subtelne.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
belin

Postby belin » Thu Jul 06, 2006 9:35 pm

KeVes wrote:Ja bym jeszcze dodał do tego możliwość sprawdzenia numeru klucza do budynku bez wchodzenia do niego.

A to na pewno - motyw z posiadaniem paru kluczy i sprawdzaniem co jest do czego gdy trzeba klucz dorobic lub dac komus odpowiedni jest irytujaca.
Gnom

Postby Gnom » Thu Jul 06, 2006 10:03 pm

belin wrote:A to na pewno - motyw z posiadaniem paru kluczy i sprawdzaniem co jest do czego gdy trzeba klucz dorobic lub dac komus odpowiedni jest irytujaca.

A zrobić sobie notki z zapisem numerków to nie łaska?

A tak poza tym, to chyba była tu mowa o żelaznych breloczkach do kluczy.
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Jul 06, 2006 11:38 pm

A po co notatke? Ja w nazwie budynku (w nawiasie) umieszczam numer klucza :wink:
Ni Ni Ni Ni!
belin

Postby belin » Fri Jul 07, 2006 11:30 pm

Dziekuje za konstruktywne wypowiedzi w glownym temacie... *robi zniesmaczona mine*.
Przypomne... chodzi o otwieranie drzwi _od_zewnatrz_.
Gnom

Postby Gnom » Sat Jul 08, 2006 9:50 am

belin wrote:
KeVes wrote:Ja bym jeszcze dodał do tego możliwość sprawdzenia numeru klucza do budynku bez wchodzenia do niego.

A to na pewno - motyw z posiadaniem paru kluczy i sprawdzaniem co jest do czego gdy trzeba klucz dorobic lub dac komus odpowiedni jest irytujaca.

Jakoś ten Twój post Ci nie przeszkadzał. Jak Kali ukraść krowa to dobrze, a jak Kalemu to źle?
NiKnight

Postby NiKnight » Sat Jul 08, 2006 1:27 pm

Pomysł jest dobry ale obawiam się czegoś innego.... obawiam się, że w przyszłości będą dziesiątki ikon przy wszystkich budynkach, maszynach i ludziach. Może to znacznie zaciemnić interface.

Może zamiast nowej ikony skorzystać z "użyj" przy kluczu. Taka czynność otwierałaby zamek bez wchodzenia do budynku tak jak to Belin proponujesz :)
Ni Ni Ni Ni!
belin

Postby belin » Sun Jul 09, 2006 7:47 pm

Gnomie, jedno z drugim sie laczy dosyc bezposrednio. A notowanie na kartkach ma sie nijak. Przypomne tylko, ze wiele osob gra z wielu miejsc (ja na przyklad z domu i z pracy) - rozumiem, ze mam sobie nosic zeszyt i go wertowac w robocie? Juz i tak mnie bawi sytuacja ogladania mapy w torbie :-D.
Raist

Postby Raist » Sun Jul 09, 2006 8:17 pm

belin wrote:Gnomie, jedno z drugim sie laczy dosyc bezposrednio. A notowanie na kartkach ma sie nijak. Przypomne tylko, ze wiele osob gra z wielu miejsc (ja na przyklad z domu i z pracy) - rozumiem, ze mam sobie nosic zeszyt i go wertowac w robocie? Juz i tak mnie bawi sytuacja ogladania mapy w torbie :-D.

Gram w Cantr ponad rok i jeszce nie udalo mi sie wyciagnac notatki z gry do swiata realnego. Wkladasz jakos reke do monitora?
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Sun Jul 09, 2006 10:25 pm

Jeszcze raz, bo chyba się nie zrozumieliśmy...

Gnom wrote:A zrobić sobie <b>notki</b> z zapisem numerków to nie łaska?

Notki, w grze, w Cantrze, przeglądać w inwentarzu postaci... Żaba?
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Jul 09, 2006 10:44 pm

*kum* *kum*

[podpowiedź dla niekumatych ;-)]
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
belin

Postby belin » Mon Jul 10, 2006 9:28 pm

Gnom wrote:Notki, w grze, w Cantrze, przeglądać w inwentarzu postaci... Żaba?

taa... swietnie, swietnie... zwlaszcza jak w pracy nie moge sobie poprzegladac notatek i poswiecic na to nie wiadomo ile czasu (zwlaszcza, jak "akurat" serwer uznal ze ma czas odpoczynku). Chcialbym to moc sprawdzic jak najszybciej jesli juz musze.
Naprawde wiele rzeczy notuje na kartkach - ale po prostu z tego sie i tak zaczyna robic niezly zeszyt jesli mam to nosic caly czas ze soba. A i tak nosze czesto.

A co do map - mam je po prostu wydrukowane. W formacie A3 :-). Piekna sprawa.

Return to “Sugestie”