alek wrote:Ja mam tylko na mysli dobro naszej polskiej mlodzierzy(i innych)!
Wiesz, ja bym jednak zaczął dbać o dobro polskiej młodzie<b>ż</b>y i uczył jej poprawności ortograficznej. Bo jak jakiś polski młodzian wejdzie "w komputer" i się naczyta byków ortograficznych, to naprawdę mu się to utrwali. A mam wątpliwości czy samookaleczanie jest bardziej (mam szczere wątpliwości czy w ogóle) szkodliwe od zabijania innych postaci, ranienia ich śrubokrętem (wyobraź to sobie, masakra

) czy głodzeniem innych lub siebie (śmierć głodowa w RL jest ponoć wyjątkowo paskudna).
Aha, i jeszcze jedna rzecz. Cantr <b>nie jest</b> grą edukacyjną. I nie można jej tak postrzegać i traktować. Jak chcesz się przejmować tym co młodzież sobie pomyslii jak to na nich wpłynie, to wycofajmy możliwość ataku, śmierci głodowej, śmierci w ogóle, produkcji broni (polowania podpadają pod znęcanie się nad zwierzętami

) itd. itp. Dobra, zróbmy to, ale wtedy chyba grałabyś sama w tę grę. A i w to wątpię.
PS. A co do samego pomysłu.... Jestem na tak. Opisowe najlepiej ("blizna od ostrza noża" etc.). I moim zdaniem powinny one zostawać po ciosie silniejszym niż 30% (bez znaczenia ile w ogóle ma obrażeń).