Nowe surowce lub sloty w miejscach duzych trupiarni ;)

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

KVZ
Players Dept. Member

Nowe surowce lub sloty w miejscach duzych trupiarni ;)

Postby KVZ » Fri Jun 09, 2006 9:34 pm

Co o tym myślicie? By w miejscach gdzie dużo postaci umierało RD dodało pare surowców lub/i slotów? Nie chodzi o to by dodawać sloty tam gdzie jest ich już i tam dużo (Vlotryan np.) ale tam gdzie jest ich mało tak, a tam gdzie jest już dożo slotów może np. dodatkowy jeden surowiec. Tak jakby ziemia była bardziej urodzajna po rozkładzie zwłok. Być może nie teraz, ale np. za XX Cantryjskich lat?
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
belin

Postby belin » Sat Jun 10, 2006 12:18 am

Jak dla mnie pomysl chory. Kloci sie z pomyslem cmentarzy i ogolnie jest co najmniej dziwny.
Nie wspomne juz o tym, ze wiele miejsc na dwoch starych wyspach by sie zaroilo od nowych miejsc wydobycia.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Jun 10, 2006 12:32 am

Ale... była by to jakaś nagroda dla tych miejsc za to, że pochowały tyle zmarłych. Tak jakby dusze zmarłych wyprosiły bogów o jakąś nagrodę :) Można to różnie interpretować :P I tak jak już mówiłem, sloty tylko w tych lokacjach w których jest ich nadal mało, ale np jakiś dodatkowy surowiec, albo zwierzęta? :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Jun 10, 2006 3:36 am

Zgliszcza. Takie już prawo wyrastać z popiołów.

Zbyt to wykręcone jak na mój gust. Odnosząc się do realizmu to mogły by być najwyżej dodatkowe sloty na surowce żywnościowe, a nie ma logicznego wyjaśnienia na dodawanie nowych surowców. A tak w ogóle to powinny by wzrosnąć rate'y uprawy a to już na pewno nie przejdzie. To się wszystko nie trzyma kupy. Sorry
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elm0

Postby Elm0 » Sat Jun 10, 2006 10:45 am

Pomysł zupełnie bez sensu. Może jeszcze wprowadźmy uprawy szpinaku na motocyklach :shock:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Artur

Postby Artur » Sat Jun 10, 2006 11:13 am

pomysł jest ekstraaa :twisted: jestem za 8)

...żartowalem... :lol:

a swoja droga to wydaje mi sie ze cantr na poczatku byl zrobiony dla zalewy... te limuzyny i motory... i ci ludzie na motorach ze stalowymi toporami bojowymi 8) ehh... komadia normalnie :twisted:
Obcy

Postby Obcy » Sat Jun 10, 2006 11:29 am

I nikomu nie przeszkadza silnik spalinowy, gdzie wszyscy tak strasznie się boją broni palnej... :lol:
domeq

Postby domeq » Sat Jun 10, 2006 11:37 am

Nowe surowce tak, ale pomysl z trupami jest troche... ekhem... bez sensu moim zdaniem ;)

Czasami moglby sie pojawic jakis nowy surowiec, na przyklad trzesienie ziemi odslania warstwe skalna z tlenkami miedzi albo zelaza, czy zlozami zlota albo soli kamiennej.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Jun 10, 2006 12:30 pm

Narvego wrote:Czasami moglby sie pojawic jakis nowy surowiec, na przyklad trzesienie ziemi odslania warstwe skalna z tlenkami miedzi albo zelaza, czy zlozami zlota albo soli kamiennej.

I przy okazji burzy wszystkie większe miasta :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Milo

Postby Milo » Sat Jun 10, 2006 1:06 pm

Rusalka wrote:
Narvego wrote:Czasami moglby sie pojawic jakis nowy surowiec, na przyklad trzesienie ziemi odslania warstwe skalna z tlenkami miedzi albo zelaza, czy zlozami zlota albo soli kamiennej.

I przy okazji burzy wszystkie większe miasta :)

A ze na skale uprawiac sie nie da to znika marchew albo kukurydza 8)

Chcemy trzesien ziemi!

A pomysl z trupami bez sensu
Artur

Postby Artur » Sat Jun 10, 2006 1:24 pm

mysle ze niedlugo beda i kataklizmy w cantr, jak juz wszystko zostanie zbudowane, to musi byc cos co to zburzy, bo inaczej gra sie skonczy:) fajnie by bylo w sumie kiedys powiedziec ze przeszlo sie cale cantr 8)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Jun 10, 2006 5:21 pm

Wiedziałem, że mój nikczemny plan nie przejdzie :twisted: Ale zawsze warto było spróbować, po za tym nudziło mi się i nie chciałem tworzyć offtopu w O.D. :P
Matix

Postby Matix » Thu Jun 15, 2006 7:27 am

Jestem jak najbardziej za! :twisted:

Myślę, że w niketórych lokacjach gnijące resztki zwierzęce powinny zwiększać ilość slotów. To co się dzieje w niektórych lokacjach, gdzie znajduję 2kg małych kości... krew mnie zalewa.
http://www.matix.salon24.pl
belin

Postby belin » Thu Jun 15, 2006 6:10 pm

Matix wrote:(...) To co się dzieje w niektórych lokacjach, gdzie znajduję 2kg małych kości... krew mnie zalewa.

Znaczy dlaczego Cie zalewa? Bo tyle sie marnuje czy ze wybili zwierzeta? A moze ktos tam szedl z zapasami? A moze byly wybijane zwierzeta niebezpieczne i wszystko bylo i tak wywalane na ziemie? (jak np w strefie francuskiej).
AUTO

Postby AUTO » Thu Jun 15, 2006 7:23 pm

Ja bym za to prosił o dodanie przynajmniej zwierząt na pewnej nowej, prawie niezamieszkałej wyspie. Surowców tam jak na lekarstwo, jeść nie ma co, w dodatku w trzech sąsiednich osadach nie ma ani jednego zwierzęcia. W dodatku wszystkie nadmorskie lokacje są strasznie biedne (brak podstawowych surowców jak jedzenie, węgiel, wapień i hmatyt). No chyba, że wyspa swoje skarby kryje w głębi, ale ja bym się tam nie zapuszczał :twisted:

Return to “Sugestie”