Budynki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Jun 10, 2006 7:57 am

A wlasnie co do niszczenia budynkow, ostatnio forma niech bedzie "Ruiny" naprzyklad:
"Ruiny Zamku"
"Ruiny Piekarni"

Riuny powstawac beda w opuszczonych lokacjach :D Zawsze bedzie mozna naprzyklad taki budynek odbudowac. Ruiny zawsze mozna dobic poprzez armaty ktore maja wejsc.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Jun 10, 2006 1:39 pm

OktawiaN :) wrote:Ale to troche glupie bedzie :( Nie lepiej byloby po prostu zrobic opcje przyjrzyj sie i postac zapamietywala by od razu wszystkie nazwy, Albo by porprostu nazwa budynkow bylab edytowalna? Nie chce mi sie przychodzic do duzego miasta w ktorym bedzie pelno "Unnamed Building"
"Unnamed BOat" Przeciez statki maja zawsze nazwy wypisane na burtach

Doprowadzi to w koncu do niecheci od nowych graczy i marnowanie czasu na klikanie zmien nazwe...

No nie powiem zeby wszytsko bylo "zawsze" nazwane,np. statki mialy "zawsze" nazwy na burtach,wlasnie dlatego trzeba by wprowadzic tablice,moze farby i tym podobne.
Aczkolwiek opcja "przyjrzyj sie" bylaby mozno pomocna.

ps.ciekawe czy wprowadza przybory do pisania bez ktorych pisanie notatek byloby niemozliwe
Sasza

Postby Sasza » Wed Jun 14, 2006 6:24 am

przydało by się, gdyby przy nazwach budynków (w zakładce 'budynki..'), byłaby ikona(mały obrazek) pokazująca wygląd budynku.
Na początku ukazany mógł być jakiś szary dom itp., ale można by edytować go i zmieniać wygląd, polepszać. Taki 'tuning' budynku. Coś jak w bitefight było. Itp. itd. Co o tym myślicie?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
marshall

Postby marshall » Wed Jun 14, 2006 6:34 am

Jak dla mnie to to jest zbytnie ograniczenie pola dla popisu wyobraźni graczy :/ Siłą rzeczy wszystkie domy wyglądały by tak samo. A teraz wizerunek domu możesz sam naszkicować
\m/,
ushol

Postby ushol » Wed Jun 14, 2006 6:44 am

Jeśli cokolwiek w Cantr ma być podobne do Bitefight, to mnie już tutaj nie ma... :evil:
Image
Image
Federacja RP
Sasza

Postby Sasza » Wed Jun 14, 2006 9:22 am

Może masz rację marshall, ale też nie oto mi chodziłoushol...
Raczej wiecie, każde miasto mogłoby wyrobić, wyróżniać się swoją własną architekturą. Większe miasta mogłyby sobie pozwolić na takie wyróżnienie, bo wymagałoby to dużo pracy i dziwnych surowców.
Teraz raczej nikt się zabardzo niewypowiada w "tamtym świecie" na temat wyglądu budynków. A przy takiej opcji więcej by było to powiedzenia, a postacie by robiły wystrajały budynek z własnym wyobrażeniem. A to tego by doszły nowe zawody. W środku budynków też, by mogli jakieś małe obrazki wprowadzić, by sobie mieszkańcy wystrajali z własnym gustem.
marshall-pomyśl raz jeszcze gdzie by więcej wyobraźnia się rozwijała..
Pomysł ogólny, nieprzemyślany.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
marshall

Postby marshall » Wed Jun 14, 2006 1:29 pm

no niewiem :? pomysł może innowacyjny ale jakoś do mnie nie przemawia
\m/,
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed Jun 14, 2006 4:51 pm

Zdecydowanie przeciw.
marol

Postby marol » Wed Jun 14, 2006 5:01 pm

Dostaniecie w zamian możliwość umieszczania na budynkach "szyldów".
ushol

Postby ushol » Wed Jun 14, 2006 6:37 pm

Dzięki bogu... wreszcie...
Image

Image

Federacja RP
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Jun 14, 2006 6:44 pm

ushol wrote:Jeśli cokolwiek w Cantr ma być podobne do Bitefight, to mnie już tutaj nie ma... :evil:

Moge załapać się z tobą na Wielką Migracje Ludów? Gdyby było takie coś to...to aż brak mi słów! Powiem wprost, a nawet bardziej wyraźnie niż zwykle:
<b><u>Paszła won z takimi pomysłami!</b></u>
Dziękujemy za szyldy! Huraaaaa!
Edit: Ach, ten HTML...
Edit 2: Ach, nie zauważyłem przycisku font size.
Matix

Postby Matix » Wed Jun 14, 2006 6:57 pm

Popieram wnioski ushola i gulczaka... :(

Właśnie szyldy... może jakieś ubarwienie? Kiedyś kiedy jeszcze matka historia była młoda istniał specjalny zawód zajmujący się szyldami. Do dziś można podziwiać piękne poniemieckie szyldy we Wrocławiu.
http://www.matix.salon24.pl
Wilk

Postby Wilk » Wed Jun 14, 2006 8:49 pm

Szyldy!!!! na reszcie. Bedzie można troche namieszać. Niech tylko teraz wprowadza zagrody dla zwierzat to dla mnie w miastach już nie brakuje.
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Jun 14, 2006 9:41 pm

Wilk wrote:Szyldy!!!! na reszcie. Bedzie można troche namieszać. Niech tylko teraz wprowadza zagrody dla zwierzat to dla mnie w miastach już nie brakuje.

A w zagrodach można będzie zamykać ludzi :twisted: :twisted: :twisted:
Już pisałem o tym widowisku, zamykałoby sie jaksiewtograjów pod pozorem, że wyjaśnimy jak wejdą do środka, gdzie jest 20 niedzwiedzi, 40 wilków :twisted: :twisted:
PRUT

Postby PRUT » Wed Jun 14, 2006 9:59 pm

i z kamerą wśród zwierząt :lol:

Return to “Sugestie”