Pietnastolatkowie sa ZLI (nawet bardzo)

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Carstein

Postby Carstein » Thu May 04, 2006 9:40 pm

Mapokl
pytał o znaczenie :P
A w całej dyskusji raczej chodzi o dojrzałość niż dorosłość
dead_rat

Postby dead_rat » Thu May 04, 2006 9:47 pm

...istotnie, ale zarówno dojrzałość jak i dorosłość ma wiele twarzy ( no i zapewne równie wiele "z przeproszeniem" dup ) tak więc nie ma co się czepiać wieku graczy ( a w zasadzie graczy w ogóle ) jako argumentu podnoszącego lub obniżającego atrakcyjność Cantra, no i to chyba tyle.... :wink: ...można przypadkiem kogoś urazić, a po co ?
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
Mapokl

Postby Mapokl » Thu May 04, 2006 9:50 pm

Carstein wrote:taki, który osiągnął odpowiedni wiek, odpowiedni rozwój fizyczny i psychiczny

Na mój gust, to trzeba spełnic wszystkie 3 warunki. Samo pytanie było raczej natury filozoficznej niż wymagało definicji slownikowej.

Ps. Zawsze jeżeli coś cytujesz, powinneś podac źródło. Brak zwyklego Quote mozna poczytac już jako plagiat i przywłaszczenie własności intelektualnej.

Ja rozumiem dojrzałośc = dorosłośc.
Carstein

Postby Carstein » Thu May 04, 2006 9:52 pm

Carstein wrote:Mam jednak pewność, że durni małolaci są tu tępieni, bądź edukowani i na pewno nie są większością graczy

widzę, że chodzi ci o durnych małolatów... więc sprostuję... nie wszyscy małolaci są durni, niektórzy są nawet mądrzejsi od osób dorosłych.
Ale durna część małolatów np. grająca w ogame raczej nie gra w Cantra.
I dlatego też uznaję brak durnych(stanowiących jedynie część) małolatów
w tej grze za jej zaletę.
Mapokl

Postby Mapokl » Thu May 04, 2006 10:00 pm

Carstein wrote:Ale durna część małolatów np. grająca w ogame raczej nie gra w Cantra.I dlatego też uznaję brak durnych(stanowiących jedynie część) małolatów w tej grze za jej zaletę.

To powoli podchodzi pod rasizm i pogląd, że wszyscy grający w Ogame to durni małolaci. Nawet w stylu durni małolaci - OGame, mądrzy - Cantr. Przykre, szczegolnie, że i w Cantrze spotkałem mnóstwo durnych osób.

Ps. (Napisałem i odrazu samodzielnie ocenzurowałem)
dead_rat

Postby dead_rat » Thu May 04, 2006 10:03 pm

...no nie, dokladnie to o pogląd wyrażony w tym zdaniu...

Carstein wrote:I najważniejsze, że gracze to nie dziesięciolatkowie chcacy siekać zombiaki i zabijać, a ludzie, którzy chcą tworzyć i dobrze się bawić.

...wiek uważam nie ma znaczenia (nie jesteś w stanie go określić w stosunku do całej populacji grających)...agresja, przemoc i okrucieństwo w Cantrświecie występują...i to w całkiem "przyzwoitym" natężeniu (ludzie pragnący zabijać także, i nie chodzi bynajmniej o "złych" lub "młodych wiekiem" graczy)...więc argument jest raczej mocno chybiony, czyż nie ?

Carstein

Postby Carstein » Thu May 04, 2006 10:14 pm

Wiek ma tu duże znaczenie gdyż z bycia "durnym" się wyrasta... Naprzykład sławny Samobujca(Krzysio chyba) Ludzi dorastają... poważnieją... Być może każdy z nas przeszedł przez ten etap niedojrzałości. Ale im człowiek starszy tym większa szansa, że już ma to za sobą, że już wydoroślał.

A co do Ogame... większość graczy jest wieku szkolnym... najpierw robią potem myślą... zresztą wystarczy spojżeć na ich forum... Poza tym w Cantrze staramy się tych graczy edukować. I chyba najważniejsze Ogame to gra komercyjna i właśnie na podstawówce i gimnajum zarabia ona najwięcej
dead_rat

Postby dead_rat » Thu May 04, 2006 11:26 pm

Carstein wrote:Wiek ma tu duże znaczenie gdyż z bycia "durnym" się wyrasta...[...]... Być może każdy z nas przeszedł przez ten etap niedojrzałości. Ale im człowiek starszy tym większa szansa, że już ma to za sobą, że już wydoroślał.

...Carstein...rękę bym sobie dał ująć by wiedzieć co ty już przeszedłeś... :roll: ...bo przecież tak głębokie przemyślenia nie biorą się chyba z nikąd. Toż to mądrości godne srebrnobrodego starca do którego dąb Bartek mówi dziadku...a swoją drogą znam takich co to nigdy nie dorośleją (no może nie nigdy, ale bardzo powoli im to idzie), bo to nie wiek jest głównym determinantem zmian osobowości a co za tym idzie zachowania, a suma doświadczeń.

Carstein

Postby Carstein » Fri May 05, 2006 9:31 am

A im dłużej żyjesz tym większe masz doświadczenie.

Chyba nie powiesz, że szóstoklasiści są dojrzalsi od maturzystów?
Niektórzy może tak, ale większość na pewno nie, a wiek jest tu tylko kluczem, chodzi o to, że etap edukacji jest czasem nabywania doświadczeń, edukacji, dojrzewania, przygotowań do dorosłości. I dlatego też większość 15-latków jest mniej dojrzała od 18-latków.
Fiona

Postby Fiona » Fri May 05, 2006 10:21 am

A wiekszosc 19 latkow od 24 latkow... 8)
Wybaczcie wtret i prywate :lol:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
dead_rat

Postby dead_rat » Fri May 05, 2006 10:37 am

Carstein wrote:Niektórzy może tak, ale większość na pewno nie.

No i dlatego też należałoby unikać uogulnień, a już napewno takich o wydźwięku pejoratywnym (takich z użyciem słów "durny" naprzykład)...i to wlaśnie chcę Tobie Carsteinie przekazac...no i jeszcze to że nie można używać argumentu o którym nie wiadomo czy w ogóle jest prawdziwy (jak naprzykład teza o tym, że ktoś w Cantra gra, a ktoś nie)...ufff...

Carstein

Postby Carstein » Fri May 05, 2006 10:53 am

Durni małolaci=osoby spełniający dwa warunki: bycia durnym i małolatem
To miałem na myśli, czy to nie jest logiczne?
Gdy mówisz, że nieuczciwi politycy są tępieni masz na myśli wszystkich polityków, czy tylko tych nieuczciwych?
dead_rat

Postby dead_rat » Fri May 05, 2006 11:23 am

...a słyszałeś kiedyś o uczciwym ??? ...o kurcze :shock:

Artur

Postby Artur » Fri May 05, 2006 1:32 pm

Misztal jest uczciwy i mondry :lol: a co do tematu, to zdaje mi sie że wiek nie gra aż tak dużej roli, i nie powinno sie o wieku za dużo mówić, bo piętnastolatkowie mogą sie za to obrazić, paru moich kumpli gra w ogame, a są już w wieku ponad 18 lat i ja ich za to nie dyskryminuje. I musze wam powiedzieć że o wiele lepiej spotykać durnych nastolatków którzy pobałaganią i im sie znudzi, niż żeby spotkać jakiegoś starszego , dorosłego człowieka w stanie załamania nerwowego albo wiecznej zawiści do wszystkiego, bo takiemu to sie raczej wku*****ie za szybko nie znudzi :twisted:
Zimt

Postby Zimt » Fri May 05, 2006 3:07 pm

Ze sie tak wtrace: gadacie panowie po proznicy. Toc wiadomo, ze osobniki, ktore nie dorosly do Cantr, dlugo miejsca w grze nie zagrzewaja.

Poza tym zauwazylam pewna prawidlowosc: na forach wielu gier maja miejsce dyskusje na temat dojrzalosci i jej wyznacznikow, jak rowniez tego, ktory z graczy jest *glupim nastolatkiem, a ktory nie (ew. kto jest dobrym graczem, a kto *lamerem). Te dyskusje prowadza niemal wylacznie mezczyzni. I do niczego one nie prowadza ;)
"I'm just living in my head..."

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”