Borderline

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Borderline

Postby KVZ » Thu Dec 29, 2005 5:18 am

Wiecie co to jest? http://pl.wikipedia.org/wiki/Borderline

Ostatnio chciałem się pozbawić słuchu bo mnie irytowały dźwięki każdego rodzaju i doprowadzały do wybuchów złości. Narazie mi przeszło, a w ostateczności używam słuchawek z filtrem tłumiącym ;)

Wg. skali z DSM-IV to mam nasilenia stresu psychospołecznego na poziomie 3-4.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
rc

Postby rc » Thu Dec 29, 2005 2:31 pm

Borderline cechuje: niestabilność emocjonalna (nadmierne emocje w jednych momentach i brak uczuć w innych); intensywność i niestabilność relacji z innymi ludźmi (przechodzenie pomiędzy ekstremami - idealizacji i dewaluacji, miłości i nienawiści); niestabilny i zaburzony obraz własnego "ja" (brak stabilnej wiedzy o tym kim się jest i czego się chce, błędna samoocena); chroniczne uczucie pustki wewnętrznej i znudzenia; impulsywność i skłonność do ryzykownych zajęć; tendencje do działań samodestrukcyjnych; duże huśtawki nastroju zmieniające się w cyklach godzinnych, zmierzające zwykle ku uczuciom negatywnym (smutek, przygnębienie, niepokój, złość); przesadna złość i agresja, skłonność do krytykowania i atakowania werbalnego innych; nastawienia urojeniowe; objawy dysocjacyjne ("oderwanie się od rzeczywistości"); oraz paniczny lęk przed porzuceniem.

Przeciez to opis typowego gracza Cantr grajacego wiecej niz jedna postacia :lol:
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 2:37 pm

No tak. Dokładnie. Tylko te cykle trzygodzinne są... :)
==============
Sierak

Postby Sierak » Thu Dec 29, 2005 3:19 pm

A według mnie to takie śmieszne wcale nie jest...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 3:24 pm

Nie jest?

Nie musisz przecież grać w Cantr.

Zawsze można przestać.

Choćby zaraz...

No nie, może jeszcze do Nowego roku pogram...

albo do urodzin, ale na pewno rzucę ten nałóg, na pewno... ;)
==============
Sierak

Postby Sierak » Thu Dec 29, 2005 3:27 pm

Nie chodzi mi o Cantr...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 4:12 pm

A to zgoda. To rzeczywiście nie jest śmieszne w kontescie ogólnym...
==============
momorty

Postby momorty » Thu Dec 29, 2005 4:37 pm

no wlasnie
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 5:20 pm

ale w kontekście Cantr? Jak najbardziej...

O czym Wy mówicie, Cantr to jest real - bo przeciez nie ten swiat na zewnątrz. Bo w jakim realu możliwe byłyby rządy bliźniaczych kaczek żywiących sie rydzykami i zujących donaldy na przyklad? Jakby ktoś książke o tym napisał, to by na półce ze Sci-Fi ustawiono :)
==============
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Dec 29, 2005 8:50 pm

WojD masz rację. Cantr jest bardziej real niż real :) A z borderline można jakoś żyć... Jest to najczęstsze zaburzenie psychiczne i najłatwiej je wyleczyć. I nie sądze by to przez granie w Cantr. Z uzależnieniami zawsze jest tak, że jesteśmy od czegoś uzależnieni. Jeżeli przeztaniesz grać w Cantr to uzależnisz się od czegoś innego. Bo człowiek to taka istota, że zawsze musi coś z czasem zrobić.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Guest

Postby Guest » Mon Jan 02, 2006 8:16 am

No to teraz wiem... gram w cantr bo rzuciłam palenie i znalazłam sobie substytut
ushol

Postby ushol » Mon Jan 30, 2006 10:49 pm

A ja żuciłem palenie, zaczołem grać w Cantr i zacząłem więcej pić i wróciłem do palenia... Coś nie tak... Chyba że każda z moich postaci ma jeden nałóg, a u mnie jako postaci prowadzonej przez sześć Cantrowych, wszystkie się kumulują...

Ja już nie wiem... znacie dobrego psychoanalityka który nie kazałby mi zrezygnować z Cantr?

EDIT: Gram w Cantr od jakiegoś czasu... i zacząłem siedzieć przy kompie non stop... pierwsze co robię rano to włączam kompa i wpisuję [url]cantr.net[/url]. Potem patrze forum. Potem patrze czy nie było zmian w moich postaciach... potem forum i tak w kółko... Chodzę spać o 4.30 budzę na początku cantrowego dnia... Czy ze mną jest coś nie tak... powiem tylk oże ja mam TYLKO sześć postaci... nie wyobrażam sobie jak bym miał mieć więcej...

A jutro egzamin z analizy matematycznej... Tylko jeszcze sprawdzę co tam u podopiecznych i się uczę... mam nadzieję...[/url]
Image
Image
Federacja RP
Matix

Postby Matix » Tue Jan 31, 2006 7:07 pm

U mnie nie ma uzależnienia i to mi się chwali...

Zaraz 12 minut zostało na 14 koncie! *histeria*

Można przeżyć....
http://www.matix.salon24.pl

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”