Anglia a Zwierzeta

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

lukaasz

Postby lukaasz » Wed Sep 28, 2005 3:16 pm

Upilnowac mozna o tyle o ile jak ktos przyleje zwierzakowi to sie mowi co i jak, i niebija.
a jak by postaci w takim miejscu niebylo to lali by ile wlezie bo nikt by ich nie upominal.
rozsypanie notatek zabraniajacych zbijac zwierzeta tez pomaga.
a od kad zwierzeta sie rozmnarzaja jest o wiele latwiej utrzymac stabilna ich ilosc.
Bandito

Postby Bandito » Sat Oct 01, 2005 4:44 pm

Mam postać na angielskiej wyspie, patrze w Animals a tu 11 gatunków !! Za to we Vlotryan wcale nie ma zwierząt :D
Sierak

Postby Sierak » Sat Oct 01, 2005 5:40 pm

Bandito wrote:Mam postać na angielskiej wyspie, patrze w Animals a tu 11 gatunków !! Za to we Vlotryan wcale nie ma zwierząt :D

Jak będą chciały to tam przyjdą :D
Bandito

Postby Bandito » Sun Oct 02, 2005 6:32 am

Michal wrote:
Bandito wrote:Mam postać na angielskiej wyspie, patrze w Animals a tu 11 gatunków !! Za to we Vlotryan wcale nie ma zwierząt :D

Jak będą chciały to tam przyjdą :D

A jak przyjdą to zginą :D
Raist

Postby Raist » Sun Oct 02, 2005 8:20 am

Mysle, ze zginiesz predzej niz ktorekolwiek ze zwierzat ktore przywedruje do Vlotryan ;)
Obserwator

Postby Obserwator » Mon Nov 21, 2005 2:32 pm

Grozisz mi? Uważaj sobie robociku z kim kręcisz 8)
Izabela

Postby Izabela » Tue Nov 29, 2005 8:31 am

Nie wiedzialam, gdzie ten post umiescic, wiec pisze tu.

Po dlugich wahaniach zalozylam sobie wreszcie postac w strefie esperanto, z ktorym to zamiarem nosilam sie od pewnego czasu. Moja postac trafila do obfitujacej we wszelkie dobra lokacji. Ale klikniecie w ikonke zwierzakow przyprawilo mnie o szok, z ktorego nie moge sie otrzasnac:

8 horses
15 rabbits
7 deers
4 pigeons
8 sheeps
25 lemmingss
17 cows
6 turkeys
4 racoons
1 bears
5 hawks
1 wolfs

Niezle?
Matix

Postby Matix » Tue Nov 29, 2005 9:25 am

Nono.... Anglicy się dopakowują, a nam zostawiają marne resztki :D
http://www.matix.salon24.pl
WojD

Postby WojD » Tue Nov 29, 2005 9:28 am

To nie jest z anglojęzycznej strefy - tylko z esperanckiej (taki język ESPERANTO)... Równie młodej a może młodszej niż polska strefa. Tylko oni chyba rozsądniej traktują zwierzęta i nie urzadzają rzezi jak niektórzy u nas... :(
==============
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Nov 29, 2005 9:59 am

Izabela wrote:
8 horses
15 rabbits
7 deers
4 pigeons
8 sheeps
25 lemmingss
17 cows
6 turkeys
4 racoons
1 bears
5 hawks
1 wolfs

Niezle?

Niezle,nie sadzilem ze stadko moze liczyc ponad 20 sztuk a i inne sa w ilosciach stronomicznych co ciekawe nowe wyspy zasiedlone przez polskich cantryjczykow rowniez nie obfituja w takie ilosci a taki ilosc rodzajow to juz zadkosc naprawde.
Albo zrobie postac innojezyczna co u mnie rudne jest bo nie znam zadnego jezyka na tyle by sie nim swobodnie poslugiwac albo zaczne wierzyc w teorie spiskowa. :twisted:
WojD

Postby WojD » Tue Nov 29, 2005 10:41 am

Nie jestem pewien, ale może to dlatego, że chyba tylko w polskiej i anglojęzycznej strefach jest tak dużo punktów narodzin... W innych chyba nadal sa po 2-3 miejsca. To mogłoby oznaczać, że podobnie jest ze zwierzętami, które rodzą się w jednym miejscu i dopiero potem rozchodzą. :)

Inna sprawa, że u nas z tego co wiem na początku wybito wszelkie zwierzęta a potem zostały one zesłane ponownie na świat przez Josa - choć w nieco mniejszych ilościach. No i są też u nas lokacje gdzie jest po kilka - kilkanaście zwierząt kilku gatunków i normalnie się poluje bez zmniejszania ich populacji. Więc być może to kwestia rozsądnego prawa łowieckiego...
==============
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Nov 29, 2005 10:46 am

Strefa Esperanto jak pamiętam powstała wcześniej od polskiej. Mało zaludniona jest raczej dlatego, bo to mało popularny sztuczny język. Najlepsze są te lemingi :lol: Ale, aż 25? To przeczy zasadzie 20 zwierzątek MAX. Chyba, że rozmnożyły się o 5 w jednym dniu i widziałeś stan przed obcięciem liczby.

EDIT: U nas zwierząt wcale nie wybito wszystkich. Tylko dostaliśmy ich mało na samym początku i na dodatek później przez jakiś dłuższy czas przestały podróżować/atakować/rozmnażać się na skutek pewnego buga.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Nov 29, 2005 10:50 am

z lemingami tak zawsze a jak ich za duzo to emigruja w strone morza :P

ale co z wyspami gdzie dopiero niedawno przybyli cantryjczycy?tam w wiekszosci tez madosyc malo zwierzat a napewno nie tyle chyba jestem za teoria spiskowa :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Nov 29, 2005 10:58 am

Zwierzęta dodaje Resource Department albo/i New Lands Department. I prawdopodobnie są one dodawane dopiero wtedy jak do jakiejś wyspy zbliża się łódź. Bo inaczej wyobraź sobie co to by było jakby na nieodkrytych wyspach dodano bardzo dawno temu stada słoni lub innych groźnych zwierząt. Rozmnożyły by się do takiej ilości, że nie szło by tam przetrwać.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Nov 29, 2005 11:10 am

Moze i masz racje kiedys przez przypadek zrobilem angielska postac a ze nie chcialem jej to sobie mysle pojede sobie w jakies odludne miejsce i zgine i jak gdzies poszlem to po czterech dniach zginela :twisted:
no ale nie wszedzie sa agresywne zwierzaki i ułomki raczej nie podrozoja hm....... sa tez nowe postacie ale i takie jakby chcialy to o siebie by zadbaly

Return to “Ogólne dyskusje”