kraksy i wypadki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Sopel_1

kraksy i wypadki

Postby Sopel_1 » Sun Dec 28, 2008 4:26 pm

... sam nie wiem jak się za to zabrać ... ale spróbuje ...
więc tak ... dwie nowe umiejętności - Prowadzenie pojazdów i chodzenie (to chyba ma niedługo wejść)
jeśli prowadzimy prowadzimy pojazdy po mistrzowsku to mamy 10% że kogoś potrącimy albo się zderzymy (zakładając że jedziemy z prędkością 100)
jeśli mamy chodzenie po mistrzowsku to mamy 90% szans że nas nikt nie potrąci
jeśli mamy niezręcznie to mamy 90% że nas potrącą albo my kogoś potrącimy albo że się zderzymy
jeśli nas ktoś potrąci albo się zderzymy mamy 40% szans że przeżyjemy a, jeśli my kogoś potrącimy to mamy 80% na przeżycie (procenty działają też na drugiego kierowcę i pasażerów obu pojazdów)
jeśli przeżyjemy (Halleluja!) to można nas zachować przy życiu dzięki bandażowi
(Bandaż - robiony z bawełny i konopi.Działa jak ubranie - zakłada się i jest widoczny. Leczy 10% dziennie)
Jeśli nie mamy bandaża i nikt nam nie pomógł to możemy szybko biec do osady ... tylko żeby nas nikt nie potrącił ... po dwóch dniach nasza postać się wykrwawi i ... i będą o niej pisać w temacie Odeszli[*] ...
Jeśli obok siebie przejeżdżają kierowcy i jeden ma niezręcznie a drugi po mistrzowsku to szansa zderzenia wynosić będzie 40% - 50% itd.
i jeśli jeden jedzie z prędkością ustawioną na 100, a drugi na 10 to szansa zderzenia wynosi 20% - 30% itd.
Last edited by Sopel_1 on Mon Dec 29, 2008 2:33 pm, edited 2 times in total.
marol

Re: kraksy i wypadki

Postby marol » Sun Dec 28, 2008 5:33 pm

Ktoś tutaj chyba jest na bani.
(SRVPRC)
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Dec 28, 2008 5:47 pm

hehe - no coments
Zamia

Postby Zamia » Sun Dec 28, 2008 7:02 pm

Sopel_1 wrote:... Jeśli obok siebie przejerzdrzają kierowcy to.......... .

powinni sobie pomachać na powitanie 8)
Sztywna

Postby Sztywna » Sun Dec 28, 2008 7:19 pm

Albo zamrugać światełkami, że Drogówka stoi :P
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
Zamia

Postby Zamia » Sun Dec 28, 2008 7:47 pm

Sztywna wrote:Czasami to nie stoi, a jeździ potajemnie. Przedwczoraj takich dwóch łobuzów przyczaiło się za mną, później zamrugało na niebiesko i wypunktowało podwójnie :(

Pewnie prowadzenie pojazdów masz niezręcznie. :P
Gdybyś tak miała chodzenie po mistrzowsku to mogłabyś uciec pieszo.
Ale to chyba już inna umiejętność?
Bieganie? :roll:
Uciekanie? :roll:
A oni mruganie to w jakim stopniu mieli opanowane?
marol

Postby marol » Sun Dec 28, 2008 7:53 pm

Ło matko, zrobiłem zamieszanie. Zamiast zrobić cytat z posta Sztywnej, to ja go zedytowałem.

Oryginalny post Sztywnej:
Sztywna wrote:Albo zamrugać światełkami, że Drogówka stoi
A po tym miała być moja odpowiedź:
marol wrote:Czasami to nie stoi, a jeździ potajemnie. Przedwczoraj takich dwóch łobuzów przyczaiło się za mną, później zamrugało na niebiesko i wypunktowało podwójnie :(
(SRVPRC)

Image
pikolo

Postby pikolo » Sun Dec 28, 2008 8:59 pm

ciekawi mnie, czy taki drewniany wózek może kogoś zabić?
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Tetro

Postby Tetro » Sun Dec 28, 2008 9:00 pm

heheheh dobry temat :) ladnie sie usmialem.....

Aby nie bylo :P
Jestem na NIE :arrow:
?
Fieger

Postby Fieger » Sun Dec 28, 2008 9:03 pm

to ja chcę karetkę...i wóz straży pożarnej z sprzętem do wycinania cantryjczyków z pogiętych rowerów :)
I have a cunning plan...
lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Dec 28, 2008 9:49 pm

bo każde forum powinno mieć takiego Sopela :) Generalnie pomysł słaby ale to dobrze że chłopak myśli, kombinuje, sugeruje, może przypadkiem coś ciekawego wymyśli. A poprawianie humoru forumowiczów też jest cenne :D
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
marol

Postby marol » Sun Dec 28, 2008 10:04 pm

Sopel_1 wrote:jeśli mamy chodzenie po mistrzowsku to mamy 10% szans że nas nikt nie potrąci
Znaczy mistrzowski przechodzień ma 10% szans na powrót w jednym kawałku ze spaceru? Nie ma to, jak dobry pomysł na wzmocnienie więzi między sąsiednimi osadami.
(SRVPRC)

Image
pikolo

Postby pikolo » Sun Dec 28, 2008 10:29 pm

w sumie to te sznase są bliskie zeru...
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Mon Dec 29, 2008 3:13 am

Sopel_1 wrote:jeśli mamy chodzenie po mistrzowsku to mamy 10% szans że nas nikt nie potrąci

Czyli załóżmy że ktoś dużo podróżuje pieszo. Załóżmy też że po bardzo długich drogach i takich często uczęszczanych przez pojazdy. Załóżmy że już nabił tak ze 100 travel project processing'ów (bo założyć też można że można być potrąconym raz na jeden processing) to może zostać potrącony 10 razy. A że nie wszędzie jest bawełna i/lub konopie to 'kipnie' po 1/5 dnia :]. I gdzie tu fun z gry? Chociaż z drugiej strony mógłby być projekt potrącanie przechodniów. Ścigasz takiego złodzieja i j*b mu w łeb samochodem, ewentualnie po 'skejtowemu' deskorolką. I moc takiego uderzenia powinna zależeć od prędkości i rodzaju samochodu.

Tu już kończę mój bezsensowny wywód i idę chyba spać bo późno jest i kot skacze po klawiaturze, a ja go muszę go odganiać...
"Freedom is only a hallucination"
Sopel_1

Postby Sopel_1 » Mon Dec 29, 2008 2:33 pm

miało być 90% ...

Return to “Sugestie”