Trening
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Anzullak
Trening
Witam. Chodzi mi o możliwośc trenowania umiejętności. Bo strasznie mnie denerwuje gdy moja postac ma więszośc umiejętności na poziomie: niezręcznie, po amotorsku. Według mnie powinno to wyglądac tak:
Projekt:trening umiejętności np. walka
potrzebne surowce: 0gr
potrzebne maszyny: manekin treningowy
potrzebne narzędzia: Drewniany miecz
potrzenby czas:15 dni
A i trenowac każdą umiej. można by tylko raz, i nie dotyczyło to by treningu z poziomu umiejętnie na po mistrzowsku.
Projekt:trening umiejętności np. walka
potrzebne surowce: 0gr
potrzebne maszyny: manekin treningowy
potrzebne narzędzia: Drewniany miecz
potrzenby czas:15 dni
A i trenowac każdą umiej. można by tylko raz, i nie dotyczyło to by treningu z poziomu umiejętnie na po mistrzowsku.
- cald dashew
- keisha
Ja wolę, żeby było tak jak jest. 15 dni na wytrenowanie umiejętności walki to trochę mało, nie sądzisz? W 2-3 lata każdy by miał mistrza.
Teraz jest lepiej, umiejętności podnoszą się wolno i to jest bardziej realistyczne.
(BTW jeszcze żadnej z moich postaci nie podniosła się do tej pory umiejętność walki, siła i polowanie tak, ale walkę bardzo ciężko wytrenować :-))
Teraz jest lepiej, umiejętności podnoszą się wolno i to jest bardziej realistyczne.
(BTW jeszcze żadnej z moich postaci nie podniosła się do tej pory umiejętność walki, siła i polowanie tak, ale walkę bardzo ciężko wytrenować :-))
-
michal
A może by dać przy tworzeniu postaci możliwość wyboru umiejętności? Każdy mógłby sobie wziąć, np. dwie na poziomie umiejętnie, cztery przeciętnie, a reszta losowo amatorsko albo niezręcznie. Mistrz osiągalny byłby tylko ciężką pracą.
W zasadzie do tej pory nie wiem, dlaczego mogę ustawić płeć, a umiejętności już nie.
W zasadzie do tej pory nie wiem, dlaczego mogę ustawić płeć, a umiejętności już nie.
- Elf
michal wrote:A może by dać przy tworzeniu postaci możliwość wyboru umiejętności? Każdy mógłby sobie wziąć, np. dwie na poziomie umiejętnie, cztery przeciętnie, a reszta losowo amatorsko albo niezręcznie. Mistrz osiągalny byłby tylko ciężką pracą.
No,przestań! Wtedy mielibyśmy prawdopodobnie samych mistrzów.
I zero zabawy....
taca. wanna. łóżko
- Tetro
- Leming
Nie w tym problem, że samych mistrzów, tylko czego. Już widzę tych nowych graczy, przyzwyczajonych do Diablo i ElderScrolls, jak sobie wybierają na "umiejętnie" rybołówstwo i stolarstwo, a walkę pozostawiają na poziomie niezręcznym.
Obecny system jest najlepiej dostosowany do charakteru gry. Mają w niej zostać ludzie, którym się chce odgrywać, a nie rąbać na ślepo wszystko, co się rusza. Takich niszczycieli i tak jest za dużo. Jak lubisz odgrywać, to poradzisz sobie i ze słabeuszem, który nic nie umie.
Obecny system jest najlepiej dostosowany do charakteru gry. Mają w niej zostać ludzie, którym się chce odgrywać, a nie rąbać na ślepo wszystko, co się rusza. Takich niszczycieli i tak jest za dużo. Jak lubisz odgrywać, to poradzisz sobie i ze słabeuszem, który nic nie umie.
http://www.bookcrossing.com/
- Elf
-
michal
- Elf
-
michal
Leming wrote:Już widzę tych nowych graczy, przyzwyczajonych do Diablo i ElderScrolls, jak sobie wybierają na "umiejętnie" rybołówstwo i stolarstwo, a walkę pozostawiają na poziomie niezręcznym.
Walkę, jeśli to taki problem, zawsze można wyłączyć z wybieralności. Nowy gracz jak zechce i tak stworzy sobie tyle postaci, aż mu się trafi schab od mordowania.
Villon i Elf wrote:po co?
Po to samo, po co jest losowość umiejętności.
- Elf
- Leming
Jak dla mnie to może być losowość płci. I tak mam pół na pół. Ale wiem, że niektórym odgrywanie płci przeciwnej do własnej nie odpowiada. Była taka sonda, gdzie toczyła się na ten temat dyskusja.
Tak, myślę, że odgrywanie innej płci to jednak coś innego niż odgrywanie wymyślonego zawodu. Ale podkreślam - dla mnie to też wyzwanie, które chętnie podejmuję.
Tak, myślę, że odgrywanie innej płci to jednak coś innego niż odgrywanie wymyślonego zawodu. Ale podkreślam - dla mnie to też wyzwanie, które chętnie podejmuję.
http://www.bookcrossing.com/
-
michal