Rama lub antyrama
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- NiKnight
Rama lub antyrama
Co myślicie o ramce (bądź antyramie, różnić będą się jedynie surowcami), do której można włożyć notatkę?
Ramka wymagałaby na przykład 300 gram drewna i 100 gram szyby oraz notatki. Można byłoby zbudować ją jedynie w budynku. W ten sposób można na ścianach zawiesić obrazy bądź ważne notatki. Byłaby podobna do znaków, z tym, że miałaby ikonę "obejrzyj", wtedy oczom użytkownika pojawi się treść oprawionej notatki.
Ramy ani antyramy nie można byłoby zniszczyć (a jeśli już to odzyskawszy notatkę).
Ramka wymagałaby na przykład 300 gram drewna i 100 gram szyby oraz notatki. Można byłoby zbudować ją jedynie w budynku. W ten sposób można na ścianach zawiesić obrazy bądź ważne notatki. Byłaby podobna do znaków, z tym, że miałaby ikonę "obejrzyj", wtedy oczom użytkownika pojawi się treść oprawionej notatki.
Ramy ani antyramy nie można byłoby zniszczyć (a jeśli już to odzyskawszy notatkę).
Ni Ni Ni Ni!
- Cantryjczyk
- marshall
- Zimt
- Khe
-
Outsider
Według mnie bardzo dobry pomysł
Ale zastanawiam się, czy byłby większy sens wkładania do takich ramek ważnych notatek typu prawa w lokacji. Wydaje mi się, że tego typu notatki powinny być na głównym placu. Ale świetną koncepcją byłoby stworzenie np. galerii obrazów, czy wystawę tekstów literackich. O ile pamiętam była już kiedyś podobna propozycja, IMHO lepsza, chodziło wtedy o gablotę. Wie ktoś co się stało z tym pomysłem?
Gdzie moher nie może tam Rydzyk pomoże
www.moheroweberety.net
www.moheroweberety.net
- Gozer
- Lamper
- Matix
- Mattan
- Loc
-
Sasza
oczywiście niemożna by było kopiować notatek z taki ram...? To było by wspaniałe. Więc wystawy malarskie miałyby sens, bo tylko w jednym miejscu był by orginał. Oraz proponuje, by ramy były na zamek. W tedy takie dzieła, można by przenosić. Może jakieś aukcje? Ale też wiem, że przecież można w inny sposób "skopiować" notatke...
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Rusalka
Walkowany juz dawno pomysl. Patent mial byc taki, ze mamy nieruchoma szklana gablote, w domu czy na zewnatrz i mamy do niej klucz. Do srodka wkladamy notatke, ktora mozna przeczytac i skopiowac z zewnatrz, ale nie mozna jej zabrac ani edytowac. Proste i pozyteczne. Jakos nikt sie jednak za to nie zabral...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka