Wyslij e-mail do prowadzacego postac

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

robin_waw

Wyslij e-mail do prowadzacego postac

Postby robin_waw » Wed Jan 16, 2008 1:58 pm

Taka opcja przy postaci, żeby można było wysłać posta do osoby prowadzącej postać, adresat otrzymywał by posta od gracza jako nadawca był by adres PD, kopia takiej poczty automatycznie była by przekazywana do PD żeby nie było nadużyć. Temat e-maila by był "Otrzymałeś wiadomość od postaci która zapamiętałeś jako dwudziestoletni mężczyzna".

Pocztę taką można by było wysyłać tylko w uzasadnionych przypadkach żeby nie łamać NZ.

Oczywiście w taka wiadomość nie może zawierać żadnych informacji które by pozwoliły skontaktować się z nadawcą poza grą. Osoba która dostanie takie zapytanie mogła by odpowiedzieć w analogiczny sposób.

Na przykład postać śpi od kilkunastu lat i nie daje znaku życia. Gra innymi postaciami albo olewa grę a ma przy sobie jakieś ważne klucze czy inne rzeczy, albo przez taką osobę inna postać zostaje uwiązana w jednym miejscu i nie może się ruszyć. Można by wysłać zapytanie czy ten ktoś ma zamiar grać żeby się określił.

Może to trochę skomplikowane i stwarza możliwość łamania NZ ale był by mechanizm który by pozwolił kontrolować użytkownika tak jak w innych aspektach gry.
Arucard

Postby Arucard » Wed Jan 16, 2008 2:52 pm

Hmmm...ciekawe.Za ;)
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Wed Jan 16, 2008 3:07 pm

Cóż... Według mnie pomysł jest kompletnie chybiony.
Już sama idea takiej wiadomości jest NNZ.
Według zasad wszelki kontakt pomiędzy graczami poza grą, dotyczący gry, jest surowo zabroniony.
Tymczasem, co by nie mówić, taka wiadomość byłaby właśnie kontaktem poza grą. I byłoby to wpływanie na grę OOC.

Nie, nie. Jestem przeciw. I wątpię, żeby administracja zgodziła się na wprowadzenie czegoś takiego.
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Jan 16, 2008 3:23 pm

Niekoniecznie bo jak ktoś ma postać która grała a teraz ponad 10 lat się nie odezwała ani nie wzięła za pracę nie daje żadnego znaku życia czyli gracz musi się logować a najpewniej w ogóle do postaci nie zagląda, to bym mu napisał żeby skasował postać albo zaczął grać i to raczej nie było by łamaniem NZ. Po prostu napisał bym graj albo skasuj postać a jak nie wiesz jak postać skasować to podał bym mu link do PD.
suchy

Postby suchy » Wed Jan 16, 2008 4:04 pm

Ha... Taka wiadomość byłaby właśnie wbrew zasadom.
Jakkolwiek miałbyś jak najlepsze chęci, to byłoby to wpływanie OOC na grę.

Mattan

Postby Mattan » Wed Jan 16, 2008 6:03 pm

SUCHY wrote:Według zasad wszelki kontakt pomiędzy graczami poza grą, dotyczący gry, jest surowo zabroniony.
Tymczasem, co by nie mówić, taka wiadomość byłaby właśnie kontaktem poza grą. I byłoby to wpływanie na grę OOC.

W związku z twoją wypowiedzią proszę o skasowanie wszystkich tematów które na forum opisują zmarłe postaci, pożegnania, dyskusje nad byłymi zdarzeniami itp. Nawet jeżeli są zgodne z zasadą 4 lub iluśtam dni. Jest to forma kontaktu nt. gry poza grą.
Elf

Postby Elf » Wed Jan 16, 2008 6:27 pm

PROSTESTUJE!!!

popieram w 100% Suchego i klapam Arusia za to,że poparł tę idee!
taca. wanna. łóżko
Arucard

Postby Arucard » Wed Jan 16, 2008 6:33 pm

Klapaj sobie Suchego nie mnie!:PPomysl mi sie spodobal i tyle ;p choc jest dosc problematyczny(a wlasciwie problemogenny ;) przynajmniej dla PD)
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Pyroman

Postby Pyroman » Wed Jan 16, 2008 6:50 pm

to jest bardzo bardzo dobry pomysł, a to że niektórzy łamią NZ to inna sprawa... i powinna być rozpatrywana oddzielnie
suchy

Postby suchy » Wed Jan 16, 2008 7:40 pm

Mattan wrote:W związku z twoją wypowiedzią proszę o skasowanie wszystkich tematów które na forum opisują zmarłe postaci, pożegnania, dyskusje nad byłymi zdarzeniami itp. Nawet jeżeli są zgodne z zasadą 4 lub iluśtam dni. Jest to forma kontaktu nt. gry poza grą.

Ale czy jest to wpływanie na grę?
W pewnym stopniu na pewno. Ale nie aż tak, jak próba "ożywienia" czy skłonienia do usunięcia śpiącej postaci. I o to mi chodzi.

lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Jan 16, 2008 8:16 pm

Nie. Jestem przeciwny wszelkim formom rozwiązywania problemów postaci w grze poprzez sugerowanie zachowań graczowi w trybie OOC.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
cald dashew

Postby cald dashew » Thu Jan 17, 2008 9:38 am

wg. mnie pomysł jest niecantrowy. NIE!
Image
Image
Image
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Thu Jan 17, 2008 5:47 pm

*popiera Suchego milcząco*
.
.
.
.
.
*wraca do swojego grobowca po dniu strachów*
Leming

Postby Leming » Thu Jan 17, 2008 6:58 pm

Agent 0007 wrote:*wraca do swojego grobowca po dniu strachów*

Jeśli ja dobrze pamiętam i to, co myślę, jest prawdą, to dzień strachów dopiero będzie, jak rzeczywiście tam wróci. Bo nasze postaci przecież nie wiedzą, że zagadka zwłok, które zniknęły z mauzoleum, właśnie została rozwiązana na forum. Kolejne ataki serca w Porcie Rzemiosł. Moja postać tego nie zniesie. Może lepiej niech już to twoje truchło nie wraca do grobowca, co? :lol:

PS. Wybaczcie off-topa, ale trudno się powstrzymać w takiej sytuacji.
http://www.bookcrossing.com/
Mattan

Postby Mattan » Thu Jan 17, 2008 9:06 pm

Suchy napisałeś: "Według zasad wszelki kontakt pomiędzy graczami poza grą, dotyczący gry, jest surowo zabroniony."

Jeżeli tak to powinno sie skasować wymienione przeze mnie topiki. Jeżeli nie to powinieneś to wyraźnie powiedzieć bo jesteś przedstawicielem PD.

Return to “Sugestie”