Czy uwazasz, ze jestes uzaleznio -ny/na od Cantr?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy uwazasz, ze jestes uzaleznio -ny/na od Cantr?

Tak
65
77%
Nie
19
23%

Total votes: 84
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Mar 01, 2006 3:04 am

Raist wrote:
KeVes wrote:
Raist wrote:Keves jakos mi sie w Twoje uzaleznienie wierzyc nie chce ;)

Dlaczego? :D

Bo chyba niezbyt czesto ostatnio bywasz w grze ;)

To dlaczego nawet gdy nie gram bo robić coś innego co muszę robić to zastanawiam się co się dzieje z moimi postaciami? ;]
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Yossarian

Postby Yossarian » Wed Mar 01, 2006 9:20 am

1. Okej, umówmy się, że jeden i drugi człowiek oprócz tutaj wymienionego żarcie wcina szpinak, dynie, marchewki i ziemniaki (czyli podstawę diety Cantryjczyka ;) ). Tak czy siak, możliwym jest, że jeden z nich tyc nie będzie... co nie zmienia faktu, że serduszko mu szybko wysiądzie. Zresztą, potwierdziła się teza o różnicach między ludźmi - ja wybrałem jeden przykład, Ty - drugi.

2. Czym mierzyc 'zagłębienie się w sieci'? Jak bardzo muszę byc 'zagłębiony', żeby przestac interesowac się tym wszystkim, o czym mówimy? Czy wystarczy 8-9 lat inwigilacji internetu? Itd., itd. ;-)
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Chatette

Postby Chatette » Wed Mar 01, 2006 7:19 pm

Yossarian wrote:Czym mierzyc 'zagłębienie się w sieci'? Jak bardzo muszę byc 'zagłębiony', żeby przestac interesowac się tym wszystkim, o czym mówimy? Czy wystarczy 8-9 lat inwigilacji internetu? Itd., itd.

"Zaglebienie" w sieci jest dla mnie stosunkowo latwe do zmierzenia.Wystarczy w miare trzezwe spojrzenie jakiejs osoby "z zewnatrz", nie zaangazowanej nadmiernie w kwestie internetu.
A na upartego to istnieja testy, aczkolwiek czesc pytan jest tam absolutnie absurdalna...i sa one skierowane do rodziny potencjalnego uzaleznionego.

Czas spedzony z rodzina (i nie mowie o jedzeniu posilku w milczeniu), znajomymi, z ksiazka, czy w kinie...

Podsumuj sobie, ile dziennie zajmuja Ci takie wlasnie czynnosci, a ile komputer i siec. To jest jakies kryterium.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
WojD

Postby WojD » Wed Mar 01, 2006 7:35 pm

Chatette wrote:Czas spedzony z rodzina (i nie mowie o jedzeniu posilku w milczeniu), znajomymi, z ksiazka, czy w kinie...

A jak policzyć czas spędzony ze znajomymi w sieci, czytanie książek online czy oglądanie filmów z Internetu? ;)
==============
Yossarian

Postby Yossarian » Wed Mar 01, 2006 8:02 pm

A znacie takie czasopismo jak 'Mama, Tata, Komputer i Ja' ? :D
Everything I build I destroy

Everything I love always hurts

Everything I hate I'd rather love

Everything I am is everything I'm not
Chatette

Postby Chatette » Wed Mar 01, 2006 8:09 pm

wojd wrote:A jak policzyć czas spędzony ze znajomymi w sieci, czytanie książek online czy oglądanie filmów z Internetu?

Przede wszystkim, czytanie ksiazek online, to dla mnie przyjemnosc podobna, jak lizanie lizaka przez papierek.
I podobne mam podejscie, to czasu "ze znajomymi", spedzonego w sieci - wole spotkac sie z nimi zdecydowanie na zywo...w sieci porozmawiac, gdy nie ma innej mozliwosci...
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
ushol

Postby ushol » Wed Mar 01, 2006 8:42 pm

Też czasami wolę tak... ale to zazwyczaj źle się kończy... :twisted:
Image
Image
Federacja RP
Diabelek

Postby Diabelek » Wed Mar 01, 2006 8:44 pm

Chatette wrote:
wojd wrote:A jak policzyć czas spędzony ze znajomymi w sieci, czytanie książek online czy oglądanie filmów z Internetu?

Przede wszystkim, czytanie ksiazek online, to dla mnie przyjemnosc podobna, jak lizanie lizaka przez papierek.
I podobne mam podejscie, to czasu "ze znajomymi", spedzonego w sieci - wole spotkac sie z nimi zdecydowanie na zywo...w sieci porozmawiac, gdy nie ma innej mozliwosci...

Co do ksiazek sie zggadzam - czytanie na kompie to mordega, chyba, ze czytam jakas specjalistyczna. A co do znajomych - oczywiscie, ze lepiej sie spotkac, ale z drugiej strony jak sie prowadzi jalowa dyskusje o dupie maryni siedzac pol nocy na ircu, to to tez ma swoj urok :). No i zawsze lepiej pogadac w necie niz nie gadac wcale (bo nie ma takiej mozliwosci)
Chatette

Postby Chatette » Wed Mar 01, 2006 8:50 pm

Diabelek wrote:No i zawsze lepiej pogadac w necie niz nie gadac wcale (bo nie ma takiej mozliwosci)

Wlasnie o tym mowie.
I jasne, ze czasem sieciowe przepychanki slowne maja swoj urok.
Chodzi tylko o to, ze jak jest mozliwosc...to zamiast umawiania sie na gg czy skype, wybrac jakis pub, bar, park etc.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Mar 01, 2006 9:47 pm

Dlaczego "Angole" nie mają takich problemów tylko my? ;]
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Chatette

Postby Chatette » Wed Mar 01, 2006 9:48 pm

Mysle, ze to kwestia diety...
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 01, 2006 9:48 pm

KeVes wrote:Dlaczego "Angole" nie mają takich problemów tylko my? ;]

Raczej milcza majac swiadomosc strasznej prawdy. :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Mar 01, 2006 9:50 pm

Właśnie chodzi mi to o to ich milczenie. Oni potrafią zaakceptować problem na spokojnie, starając się po cichu znaleść rozwiązanie jak z niego wybrnąć. Mi generalnie taka metoda się podoba bardziej od głośnego narzekania jak to jest źle ;]
WojD

Postby WojD » Wed Mar 01, 2006 9:52 pm

Mają :) Poczytajcie ich wątki na forum i rozmowy na kanale #Cantr :)

Z czytaniem książek online żartowałem, 'żywa' książka jest na pewno lepsza - bez książki trudno mi zasnąć... Z ludźmi tez się dobrze jest spotkać - choć ostatnio mniej mnie do tego ciągnie...
==============
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Mar 01, 2006 9:53 pm

WojD, bez przesady. Byłem pare razy na ich kanale, forum też czytam i albo jestem ślepy, albo na moich oczach nie narzekają jak coniektórzy zaczeli w tym temacie ;]

Return to “Ogólne dyskusje”