Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Skarbniq
- CyboRKg
- Bahamas
do czego słuza meble ??
wiem, ze pare jest potrzebnych do produkcji innych rzeczy, ale takie krzesło albo łóżko ??
pozatym, jak juz kiedys wyprodukuje cos takiego, to czy ktos moze mi to ukrasc ?
zakladam ze robiac to, pozostawiam to poźniej "na ziemi", bedzie sie to dało jakos "włozyć" do domu ?
a nastepnie to zamknac ... ?
wiem, ze pare jest potrzebnych do produkcji innych rzeczy, ale takie krzesło albo łóżko ??
pozatym, jak juz kiedys wyprodukuje cos takiego, to czy ktos moze mi to ukrasc ?

zakladam ze robiac to, pozostawiam to poźniej "na ziemi", bedzie sie to dało jakos "włozyć" do domu ?

IN THE KINGDOM OF THE BLIND THE ONE-EYED ARE KINGS
- momorty
- CyboRKg
- KVZ
- Players Dept. Member
Meble takie jak łóżko czy krzesło służą do szybszego odpoczywania. Widziałem kiedyś krzesło w angielskiej lokacji i nie było przy nim przycisku do podniesienia lub wywleczenia. Więc wniosek nasuwa się sam. Tam gdzie coś takiego zbudujesz, tam to będzie.
PS. Jaka książka Philipa K. Dicka? Jakie "Przygody barona Munchausena"? Mój avatar pochodzi z okładki kultowej cyberpunkowej książki Williama Gibsona "Neurmancer"! Jak możecie jej nie znać!
A avatar momortiego jest ciekawy, aczkolwiek za duży! Psuje standardowe ustawienie kolumn
PS. Jaka książka Philipa K. Dicka? Jakie "Przygody barona Munchausena"? Mój avatar pochodzi z okładki kultowej cyberpunkowej książki Williama Gibsona "Neurmancer"! Jak możecie jej nie znać!

A avatar momortiego jest ciekawy, aczkolwiek za duży! Psuje standardowe ustawienie kolumn

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

- CyboRKg
- Hal
- Bahamas
KeVes wrote:Meble takie jak łóżko czy krzesło służą do szybszego odpoczywania. Widziałem kiedyś krzesło w angielskiej lokacji i nie było przy nim przycisku do podniesienia lub wywleczenia.
jako, że dopiero poznaje tajniki tej gry, powiedzci mi jeszcze prosze kiedy sie moge zmeczyc i jakie sa nastepstwa tego ze jestem zmeczony ?

czyli jak zbuduje krzesło (kiedys) to bedzie ono do uzytku publicznego ? :/
- KVZ
- Players Dept. Member
Bahamas wrote:jako, że dopiero poznaje tajniki tej gry, powiedzci mi jeszcze prosze kiedy sie moge zmeczyc i jakie sa nastepstwa tego ze jestem zmeczony ?
Może zacytuję
Cantr Wiki wrote:Zmęczenie
Ten stan zwiększa się (stajesz się bardziej zmęczony) za każdym razem gdy zaatakujesz zwierze, inną postać, lub gdy pracujesz w projekcie. Jest też zaraźliwa choroba w Cantr, która zwiększa Twoje zmęczenie. Jednakże możesz zmiejszyć swoje zmęczenie używając jakichś mebli do odpoczynku.
A więc nie jest do końca wyjaśnione. Moje postacie jeszcze nigdy nie zmęczyły się do 100%. Zauważyłem, że zmęczenie narasta bardzo powoli przy pracy, za to bardzo mocno gdy atakujemy inną osobę. Ten wskaźnik wprowadzono więc chyba po to by ograniczyć przemoc w grze. Domyślam się, że gdy wskaźnik osiągnie 100% to nie będzie można atakować innych jak i pracować w projektach aż do jego zmiejszenia.
Bahamas wrote:czyli jak zbuduje krzesło (kiedys) to bedzie ono do uzytku publicznego ? :/
Gdy zbudujesz krzesło w zamkniętym budynku to wiadomo, że nikt kto się do niego nie dostanie to z niego nie skorzysta. A gdy natomiast będzie ono w otwartym budynku lub na zewnątrz to zawsze możesz zabronić innym z niego korzystać i gdy nie będą się do tego zakazu stosować to ich karać.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds

- Bahamas
KeVes wrote:Gdy zbudujesz krzesło w zamkniętym budynku to wiadomo, że nikt kto się do niego nie dostanie to z niego nie skorzysta.
co mam zrobic, aby moj budynek był zamkniety ? pisaliscie cos wczesniej o "zamkach w dzwiach", ale ja jakos nie moglem nigdzie tego znaleźc, mogłbym prosic o jakies namiary ? (gdzie jest takie cos, jak i te wszystkie klucze itp.)
moze po jakis dziwnych angielskich nazwach mi sie trudno z tym połapac

- KVZ
- Players Dept. Member
Bahamas wrote:co mam zrobic, aby moj budynek był zamkniety ? pisaliscie cos wczesniej o "zamkach w dzwiach", ale ja jakos nie moglem nigdzie tego znaleźc, mogłbym prosic o jakies namiary ? (gdzie jest takie cos, jak i te wszystkie klucze itp.)
moze po jakis dziwnych angielskich nazwach mi sie trudno z tym połapacalbo jestem ślepy
Po wybudowaniu budynku wchodzisz do niego i zakładając, że masz odpowiedni surowiec i narzędzie (200 gram żelaza (ang. iron) i srubokręt (ang. screwdriver)) to możesz zacząć projekt budowy zamku (w menu budowa, kategoria "Buildings", nazwa "Building lock"), gdy skończysz klucz wyląduje w Twoim inwentarzu. Jak chcesz zamknąć budynek wchodzisz do niego i w zakładce obiekty będzie "Building lock no. xxxxxxx (unlocked)" i klikasz na ikonce klucza przy tym napisie i (unlocked) zmienia się na (locked). Jeśli chcesz otworzyć go ponowie to znów klikasz na tej ikonce. Samemu gdy masz klucz możesz przechodzić przez zamknięte drzwi. Gdy chcesz dorpbić klucz i dać komuś kopię to musisz mieć pilnik (ang. File). (xxxxxxx to numer zamka - klucz w inwentarzu danej osoby musi mieć taki sam numer by mogła ona przejść przez drzwi do pomieszczenia w którym jest taki sam numer zamka gdy one są zamknięte lub gdy chce ona manipulować takim zamkiem)

- Bahamas
wooohooo dzięki
twoja wiedza mi imponuje
teraz kolejne pytanie do mojej serii:
mianowicie, jesli jakas rzecz wymaga do produkcji przedmiotu (knife, hammer) to moge wykorzystac kazdy typ tego urzodzenia (kosciany, drewniany, zelazny etc.) ? wydaje mi sie, ze tak ;]
i tym lepszy przedmiot (lepszy material) szybciej cos wykonam ??

twoja wiedza mi imponuje

teraz kolejne pytanie do mojej serii:
mianowicie, jesli jakas rzecz wymaga do produkcji przedmiotu (knife, hammer) to moge wykorzystac kazdy typ tego urzodzenia (kosciany, drewniany, zelazny etc.) ? wydaje mi sie, ze tak ;]
i tym lepszy przedmiot (lepszy material) szybciej cos wykonam ??
- KVZ
- Players Dept. Member
Bahamas wrote:mianowicie, jesli jakas rzecz wymaga do produkcji przedmiotu (knife, hammer) to moge wykorzystac kazdy typ tego urzodzenia (kosciany, drewniany, zelazny etc.) ? wydaje mi sie, ze tak ;]
To Cię zaskoczę bo nie zawsze tak jest. Na przykład nie użyjesz sledgehammer tam gdzie jest potrzebny zwykły hammer i na odwrót. Pewnie tak samo będzie z innymi typami młotków (set hammer, peen hammer) same ich nazwy wskazują, że służą one do czegoś innego. Jedno jest pewne: tam gdzie potrzeba młotka (hammer) z powodzeniem użyjesz hammer oraz stone hammer, innych raczej nie próbuj. Co do nózy to wiem, że bone knife może zastąpić zwykły knife, ale czy jakiś z tych "carving knife" to wątpię. Ich nazwa wskazuje, że służą do czegoś innego. A naprzykład kielnia (trowel) może być zarówno wooden trowel lub iron trowel, różnią się tylko tym z czego mają wykonaną rączkę.
Bahamas wrote:i tym lepszy przedmiot (lepszy material) szybciej cos wykonam ??
Niestety nie ma różnicy.

- PRUT
KeVes wrote: Gdy chcesz dorpbić klucz i dać komuś kopię to musisz mieć pilnik (ang. File). (xxxxxxx to numer zamka - klucz w inwentarzu danej osoby musi mieć taki sam numer by mogła ona przejść przez drzwi do pomieszczenia w którym jest taki sam numer zamka gdy one są zamknięte lub gdy chce ona manipulować takim zamkiem)
A czy mozna więc wymyslić (zgadnąc) numer zamka i dorobić sobie klucz do cudzego domu? To byłoby świetne