Szeptanie - komunikat o zmianach

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy jestes za wprowadzeniem zmiany?

TAK, JESTEM ZA!
25
37%
NIE, JESTEM PRZECIW!
43
63%

Total votes: 68
Mars

Postby Mars » Thu Jul 16, 2009 8:55 pm

docent wrote:4. Jeśli naprawdę ma pozostać to w RL załatwiasz to pośród pięćdziesięciu potencjalnie zainteresowanych osób?

Od kiedy plac miasta to 10 metrow kwadratowych?

Jedna postac buduje galeon, druga slupa, trzecia zbiera kamien w kopalnii. Jakim cudem do cholery, postac budujaca slupa, ma slyszec ta od kamienia?
docent

Postby docent » Thu Jul 16, 2009 8:57 pm

Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Thu Jul 16, 2009 9:02 pm

Widzę, że jakiekolwiek inne zdanie nie jest mile widziane. 8)

Ale pokrótce:

@Mars, dzięki że utożsamiasz mnie z ludźmi którzy wprowadzili ten pomysł. To pompuje moje ego.

Rozumiem też, że wyrażanie swojego zdania to narzucanie zdania innym. To też mi pochlebia.

@Laura - nie, nie miałem na myśli Twojej postaci. Nie wiem nawet kim grasz (chyba z wyjątkiem jednej, a i jej nie widziałem dawno w grze). I owszem, uważam że handel - spoko - ale wiele osób we Vlotryan szepce ze sprawami co najmniej trywialnymi, przynajmniej na takie natknęły się moje postacie. I to jest tylko taki najbardziej jaskrawy przykład zatem proszę się nie czepiać - tam akurat jest dużo ludzi. :)

@Fieger - pozwolisz jednak, że ludzie którzy mają inne zdanie będą je wyrażać. Nie chcesz - nie czytaj. Można omijać niewygodne dla siebie posty.

@Elm0 - to był przytyk personalny czy do branży? Jeśli do branży, rozumiem doskonale. Jeśli do mnie - w odpowiedzi zawsze mogę wkleić goatse. Będziemy kwita. :)
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.

---
gg - 9243805
Elm0

Postby Elm0 » Thu Jul 16, 2009 9:03 pm

Sensowny argument jest taki, że w dwa dni przeforsowali kontrowersyjną zmianę, która kupie ludzi się nie podoba, do tego nawet góra nie ma spójnej wizji co do tego i wprowadza rozwiązanie na chybcika. Co jest w ogóle grane? Nie przypominam sobie, żeby wcześniej odwalano taki numer.

Żeby nie było: jestem za realizmem, ale zamiast wprowadzania takich durnot niechaj wpierw zrobią to, o co gracze krzyczą od miesięcy.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Mars

Postby Mars » Thu Jul 16, 2009 9:06 pm

Chimaira_00 wrote:@Mars, dzięki że utożsamiasz mnie z ludźmi którzy wprowadzili ten pomysł. To pompuje moje ego.

Rozumiem też, że wyrażanie swojego zdania to narzucanie zdania innym. To też mi pochlebia.

Pomysl jest pieprzniety do reszty, i o tym mowie. To ta "idea podsluchiwania" narzuca cos bezsensownego, nienaturalnego, czego nie bylo, i na co gleboko sie nie zgadzam, a wrecz przeciwko czemu protestuje. To tyle, jesli chodzi o moje "sprostowanie" do Ciebie chimairo.
Avx

Postby Avx » Thu Jul 16, 2009 9:07 pm

Co to ma k***a być ?
Nie są wprowadzane istotne modyfikacje, a tu taki debilizm ? Tak kontrowersyjny ? Tak szybko ? Kiepski dowcip ? Szkoda, że to nie pierwszy kwietnia.

Gdyby jeszcze taki chybiony pomysł im przypadkiem wpadł wraz z 20 innymi modyfikacjami, to bym zrozumiał (przy mnóstwie wprowadzanych rzeczy, jakiś element może się nie sprawdzić, być zrobiony zbyt pochopnie), choć też należałoby się z niego wycofać. Ale to teraz... To więcej niż kpina :evil:
nemo49

Postby nemo49 » Thu Jul 16, 2009 9:08 pm

jak to dobrze, ze już nie gram...... * mówi szeptem do siebie i rozgląda się spłoszony* :-)
Laura_

Postby Laura_ » Thu Jul 16, 2009 9:09 pm

myslicie, ze sie nami przejma? :roll:
Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Thu Jul 16, 2009 9:11 pm

Nie sądzę. Od pewnego czasu mam wrażenie że w sferze zarządzania Cantrem niewielu się niewiele przejmuje. ;]
It doesn't laugh or cry.

---

gg - 9243805
Laura_

Postby Laura_ » Thu Jul 16, 2009 9:13 pm

a moze by tak maly strajk? :twisted:
Elm0

Postby Elm0 » Thu Jul 16, 2009 9:14 pm

@Chimaira

Patrz mój post wyżej. Sam dobrze wiem, jak programiści pracują, ale ta akcja jest przeginką. Zresztą się nawet powtórzę - niech to podsłuchiwanie im nawet zostanie, ale wpierw powinni przemyśleć nieco sprawę i dopracować to tak, żeby miało ręce i nogi. Bo jak widzę argumenty Seko z forum angielskiego, że na świecie są tylko trzy miasta powyżej 30 postaci (swoją drogą ciekawe, najwyraźniej wszystkie pięć z trzech jest w polskiej strefie) i niewielka będzie strata z ich upadku, to tylko facepalm zostaje.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
B.M.T.

Postby B.M.T. » Thu Jul 16, 2009 9:14 pm

Niech każdy wyśle list do Josa Elkinka, jeśli nie usuną tego podsłuchiwania, jak nie prośbą to zapchaniem skrzynki na listy.
Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Thu Jul 16, 2009 9:16 pm

@Elm0 - zwracam honor. Pisaliśmy w tym samym czasie. ;) I podtrzymuję sąd z mojego poprzedniego posta, powiem to nawet po ichniemu - they just don't give a fuck. ;]
It doesn't laugh or cry.

---

gg - 9243805
Mars

Postby Mars » Thu Jul 16, 2009 9:17 pm

Taki strajk to chyba tylko na forum... chociaz jesli ich wyniki ankiety nie przekonaja, mozna w protescie zasypywac ich jakims komunikatem OOC po angielsku, tylko, ze szkoda do tego naszej ukochanej gry juz :(

W tym caly problem, ze garstka filozofow-artystow wymysla jakis wynalazek, ktory podoba sie co czwartemu, a cale 75% przez to jest zdenerwowane do reszty, i g*wno zrobic za przeproszeniem moze. Ot, tak samo jest w naszym kraju, na co my w ogole narzekamy? Ze burdel? Przyzwyczajajmy sie lepiej?
Last edited by Mars on Thu Jul 16, 2009 9:21 pm, edited 3 times in total.
Mattan

Postby Mattan » Thu Jul 16, 2009 9:17 pm

You overhear ??? say to ???: `Chyba nic mnie tam nie zje, co ? *mruga okiem uśmiechając się przy tym*
Tak wprowadzili.
Moja postać usłyszała tą rozmowę na placu siedząc w statku więc pojazdy nie stanowią bariery.

EDIT:
Ja sobie jak przez mgłę przypominam jakąś wypowiedź o takim pomyśle ale to było przy okazji i bardzo dawno temu.
Last edited by Mattan on Thu Jul 16, 2009 9:22 pm, edited 1 time in total.

Return to “Ogólne dyskusje”