Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 23, 2006 9:27 pm

Jak dla mnie niesmaczne.... Zwlaszcza, ze ten Jezus, to tak naprawde TA Jezus. ;)

PS. KeVes, kiedys Cie zabije za koniecznosc czytania tego co naspamujesz. :twisted:
PRUT

Postby PRUT » Fri Mar 24, 2006 4:19 pm

Oj przesadzasz :)
Skończmy ten temat nim wybuchna bomby w warszawskim metrze
AUTO

Postby AUTO » Thu Mar 30, 2006 8:32 am

Imie glownej bohaterki (bohatera) zmienione. Czytac od dołu.

14xx-5.34: dwudziestoletnia kobieta mówi: "dalam na ziemie iles kamienia"

14xx-5.33: dwudziestoletnia kobieta mówi: "jestem nowy wiec powiedzcie jak ta wymiana ma się odbyć"

14xx-5.33: dwudziestoletnia kobieta mówi: "po prostu drugiej swojej postaci dalem imie zony"

14xx-5.33: dwudziestoletnia kobieta mówi: "Magda, ale jestem facetem"

14xx-5.33: dwudziestoletnia kobieta mówi: "Magda, ale jestem facetem"

14xx-5.32: YYYY mówi: "A jak sie nazywasz, ja jestem YYYY - owszem chetnie sie wymienimy"

14xx-5.32: dwudziestoletnia kobieta mówi: "mam troche kamienia może się ktos wymieni na jedzenie?"

14xx-5.32: dwudziestoletnia kobieta mówi: "witam"

14xx-5.28: YYYY mówi: "To zacznij od przedstawienias sie - to podstawa"

14xx-5.27: dwudziestoletnia kobieta mówi: "Hej wszystkim. Jestem nowa. Nie boje sie przyznać ;) Nie wiem jak sobie poradze, ale zobaczymy. "
Elm0

Postby Elm0 » Thu Mar 30, 2006 3:19 pm

Znowu kompletna nieznajomość zasad u nowego gracza. takich tylko bić :evil:
ushol

Postby ushol » Thu Mar 30, 2006 3:25 pm

Bić ale oczywiście tylko w OOC
Image
Image
Federacja RP
Milo

Postby Milo » Fri Mar 31, 2006 7:54 pm

Przesadzacie. Owszem, nie ma pojecia o zasadach. Ale szept ooc/ wyjasniajacy jakies podstawy i kierujacy na wiki/forum nic nie kosztuje. Jest jedna roznica miedzy czlowiekiem ktory stara sie zrozumiec tylko nie zna przyjetych w Cantr form a "jaksiewtogra ziomem"
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Mar 31, 2006 7:56 pm

też taki byłem :D
cantr się posypał
Gin

Postby Gin » Fri Mar 31, 2006 10:17 pm

To co powiecie na to że, nagle postać którą moja potać zna rok, i wie że jest jeszcze starsza, zadaje pytanie:

Czy oglądaliście dziś film w TVP1
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Fri Mar 31, 2006 10:25 pm

Czy w Cantr wynaleziono już telewizję? Szybcy są...
Garreth

Postby Garreth » Fri Mar 31, 2006 10:25 pm

ja bym to usprawiedliwil otwartym okienkiem z GG;)
AUTO

Postby AUTO » Fri Jun 02, 2006 2:36 pm

xxxx-xxx: dwudziestoletni mężczyzna mówi: "occ w YYYY zastanawiaja sie czy maja wszystcy isc zeby was pobic czy wyslac szpiega lub z wami porozmawiac, kto ma gagu-gadu niech poda przesle mu wszytsko"

:x
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Jun 02, 2006 3:25 pm

Taa to już było gdzie indziej :) Myślałem żeby wziąść mojego topora i i zrobić co trzeba! O tyle to głupie, że moja postać nawet nie widziała, że jest ktoś tam w tym xxx negatywnie do nas nastawiony...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Matix

Re: Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd

Postby Matix » Tue Jun 06, 2006 8:58 am

Gnom wrote:1471-1.0: dwudziestoletni mezczyzna mówi: "czy moglbym znalezc jakas stajenke jako schronienie.??"

1471-1.0: dwudziestoletni mezczyzna mówi: "witam was moi drodzy.jestem jezus chrystus.przybywam z nazaretu."

Zachowanie świadczące nie tylko o braku poczucia smaku moralnego jak i braku orginalności i pomysłowości. Taką postać możnaby zrobić w Cantrze, ale tylko wtedy gdyby wziął się za to dobry gracz.

Mimo wszystko jako głęboko wierzący protestant czuję się obrażony. Gracz mógłby stworzyć postać mesjasza, czy proroka (to nie to samo), ale musiałby zrobić dobrze. Sam dobór imienia i pochodzenia jest nietrafiony. Sam pracuję nad postacią "proroka" i średnio mi wychodzi. Oczywiście bez wiedzy OCC...

Inne wielkie religie wizerunki czy satyrę traktują normalnie - aczkolwiek nikt nie lubi by szargać jego świętości.

Jesteś pewien?

A w Cantr możemy zareagowac prosto - pobić lub zabić postac, która nam przeszkadza. Szabla, topór czy młot służą do porządkowania świata i odrzucania gnoju. Po to także są...

Też kwestia dobrego smaku. Nie można takiej postaci zabić w demokratycznycm państwie. Postać nie wie kto to jest Jezus. Chyba, że jest to totalitarne państwo lub ktoś ma postać bandyty. Jednak głupotę powinno się tępić.

Z wprowadzaniem różnych religi do Cantr jest bardzo trudno. Niestety brakuje dobrych graczy. Zwłaszcza, że większość ludzi stara się być obiektywnymi, inteligentnymi i pracowitymi postaciami. To zawsze wychodzi przy praktyce. Nagle okazują się takie jakie pokazywały...
Brakuje mi przemyślanych postaci w grze. Naprawdę szkoda...

Co zmiany imion i nazwisk - prawo euroejskie i polskie nie zezwala na przyjmowanie nazwisk - a w szczególności imion i nazwisk postaci historycznych, osób powszechnie znanych, rodów itp - bez względu na to, czy są to postaci pozytywnie, czy negatywnie postrzegane.

Zauważę jeszcze, że w niktórych grach jest podobnie. Chodzi po prostu o dobrą grę. W niektórych gtrach lecą za to bany na IP, a tu... lipa

Oglądałem TVP, ale nie wiem czy chodzi ci o to samo.

Propozycja:
Przy czytaniu nz zegarek na conajmniej pięć minut. W tym czasie przycisk spełniający rolę "dalej" niech będzie zablokowany. Ktoś chociaż z nudów przeczyta, a potem krótki teścik...
http://www.matix.salon24.pl
Regis

Postby Regis » Mon Jun 26, 2006 11:18 am

XXXX-6.26: Jakis kiepski bajarz mówi: Ogólnie mam swe informacje od żródła. Ma familia nigdy mnie nie zawiodła. Książki, Rodzina, Nawet filmy które widziałem pokazywały tą scenę.

Czyzby ominela mnie rewolucja kinematograficzna w Cantr?
Elm0

Postby Elm0 » Mon Jun 26, 2006 11:24 am

Postać w grze może sobie gadać co chce :P Może tamten 'film' to coś zupełnie innego niż film w realu... :)
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Ogólne dyskusje”