Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

MagC

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby MagC » Sat Jan 10, 2015 10:55 pm

psychowico wrote:Zgaduje, że wciśniesz do niej 12 osób bez grama towaru przy sobie. Ubrania miały mieć wagę, ale to zbulwersowało oczywiście część społeczności i teraz nie ważą nic, jeśli są założone i ważą trochę jeśli są w plecaku.

Jakieś mocno wychudzone by musiały być bo ładowność limuzyny to 540000 gram. Pamiętam, że te 6 osób, które ledwo upchaliśmy do limuzyny nie miało jakoś mocno wypchanych plecaków a surowców w samej limuzynie też wiele nie było. Tak więc góra 8 osób się zmieści :P
psychowico

Postby psychowico » Sun Jan 11, 2015 10:17 am

Z tego co kojarzę naga osoba waży 60kg. Wynika z tego, że zmieści się 9 osób.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
MagC

Postby MagC » Sun Jan 11, 2015 3:01 pm

Czyli w dalszym ciągu nie 12 :P
krakremija

Postby krakremija » Tue Jan 13, 2015 11:45 am

Biurko - obecnie bezużyteczny mebel, który tylko jest. Proponuję dać możliwość "kładzenia" na nim drobiazgów, typu świeczka, bukiet kwiatów, mapy, notatki, szczoteczka do zębów, etc.
Felixis

Postby Felixis » Tue Jan 13, 2015 12:23 pm

krakremija wrote:Biurko - obecnie bezużyteczny mebel, który tylko jest. Proponuję dać możliwość "kładzenia" na nim drobiazgów, typu świeczka, bukiet kwiatów, mapy, notatki, szczoteczka do zębów, etc.

Do biurka dorabia się szuflady (chociaż można też do stołu, albo bez mebla, ale w ostatnim wypadku wyglądałoby to dziwnie)
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
psychowico

Postby psychowico » Tue Jan 13, 2015 1:27 pm

krakremija wrote:Biurko - obecnie bezużyteczny mebel, który tylko jest. Proponuję dać możliwość "kładzenia" na nim drobiazgów, typu świeczka, bukiet kwiatów, mapy, notatki, szczoteczka do zębów, etc.

Kładzenie jednych przedmiotów na drugie jest ogólnie fajnym pomysłem co zdają sobie ludzie od dawna sprawę. Jednak zawsze było tysiąc lepszych/ciekawszych/prostszych rzeczy do implementacji.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Raynus

Postby Raynus » Tue Jan 13, 2015 1:30 pm

Przecież można zamienić biurko w pojemnik. To nie jest raczej aż tak zawiłe.
psychowico

Postby psychowico » Tue Jan 13, 2015 1:40 pm

I udawać, że przedmioty są na nim, a nie w nim? Jeden rabin powie tak, a inny rabin powie nie. Znaczy się, ludzie nie będą tego spójnie odgrywać.

Raynus

Postby Raynus » Tue Jan 13, 2015 1:47 pm

Wciąż można uwzględnić to w opisie pomieszczenia, który niestety jest często pomijany i niezauważany, co powinno zostać zmienione.
Felixis

Postby Felixis » Tue Jan 13, 2015 2:10 pm

Gdyby biurko było pojemnikiem, wtedy ludzie pewnie traktowaliby to jako zawartość szuflad/szafki. Jak dla mnie i tak biurko ma sens, chociażby czysto fabularny. Pracujesz przy nim i tak dalej. W sumie to samo co stół, też na nim nie da się kłaść rzeczy.

A co do opisów pomieszczeń, zawsze jak wchodzę gdzieś (szczególnie do miejsc takich jak gospoda/tawerna) to zaglądam czy jest opis i w większości wypadków niestety nie ma, a szkoda. Z drugiej strony, jak robiłam kiedyś opis mieszkania, to mi miejsca brakło i musiałam pominąć ustawienie niektórych mebli. Pewnie dałoby się to napisać bardziej sztywno i się zmieścić, ale ja mam tendencje do rozpisywania :D
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Tue Jan 13, 2015 3:23 pm

Jak miałoby wyglądać kładzenie czegoś na przedmiotach? Z punktu widzenia interfejsu, jaka byłaby różnica względem wkładania.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Raynus

Postby Raynus » Tue Jan 13, 2015 8:50 pm

Lepiej byś Pies pomyślał nad zwiększonym limitem znaków w opisach pomieszczeń. Poza tym multi-językowe opisy też byłyby w cenie. :)
Pies
Programming Dept. Member

Postby Pies » Wed Jan 14, 2015 12:52 am

A co Ci da moje myślenie? Ja kodu cantra nie znam i nie tykam, wszystko co napisałem to jakaś funkcja do wysyłania maili i odzyskiwanie haseł. Tytuł pod nickiem kłamie, moja robota to zabawy z serwerem. W RD też nie jestem.

Co do wielu języków - przecież nikt Ci nie zabrania dać opisu w kilku, sam tak robiłem. Pokazywanie tylko jednego byłoby kiepskie, teraz gracze mogą sami skontrolować czy ktoś nie kombinuje.
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
Raynus

Postby Raynus » Wed Jan 14, 2015 2:25 am

Opis mojej postaci, która pływa po świecie, w jednym języku wymagał obcięcia ze względu na długość. O wlepieniu tego samego w drugim języku to mogę marzyć co najwyżej.
Dawid
Programming Dept. Member

Postby Dawid » Wed Jan 14, 2015 5:34 am

psychowico wrote:I udawać, że przedmioty są na nim, a nie w nim? Jeden rabin powie tak, a inny rabin powie nie. Znaczy się, ludzie nie będą tego spójnie odgrywać.

Przedmioty są w tacy czy na tacy? ^^

Return to “Sugestie”