Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

MagC

Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Postby MagC » Fri Jan 15, 2016 7:40 pm

Prawie jak z adresem w nowych dowodach osobistych.. Niby nie był potrzebny a jego brak drażni, bo jakoś dziwnie wygląda bez ;)
A jak już wszyscy marudzą to też napiszę, że byłam wśród tych osób, które często zerkały na datę i miejsce urodzenia postaci. Będzie mi ich brakowało :P
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Fri Jan 15, 2016 8:42 pm

gala wrote:użeranie się ze społecznością podchodzącą do najmniejszych zmian z kijem, benzyną i zapalniczką.

To akurat mniejszy problem, ludzie pokrzyczą, potupią nogami, paru wciśnie krzyżyk ale na końcu i tak wrócą.

gala wrote:
Cara wrote:Ja się wcale nie dziwię, że programiści rezygnują/nie chcą się włączyć w naprawianie gry.

Raz, że widząc Cantra (nie muszę widzieć kodu) wiem, że nie chcę z tym mieć nic do czynienia (nie lubię PHP, nienawidzę Smarty, nie mówiąc o tym, że Cantr to Cantr)

Programistom wszystko jedno czy ktoś przenosi jakąś mało ważną opcję w inne miejsce czy nie, największy wpływ na ich decyzję ma samo środowisko w którym mają pracować, i jego organizacja.

Smarty? Ach ta piękna, dobrze udokumentowana struktura, świetna dokumentacja, zrozumiała składnia, i kompatybilnośc z frameworkami. Jeżeli Cantr z niego korzysta to ja nie chciałbym mieć do czynienia z takim kodem nawet za dopłatą. :roll:
Ale chyba zrobiliśmy offtop.
:twisted:
CzterySilnia

Postby CzterySilnia » Fri Jan 15, 2016 9:54 pm

O tym mówię. Nie czuję się tak samo jak nie widzę kiedy się przebudziła moja postać ani gdzie. Czasem taki mały detal gdzieś się tam pojawi w rozmowie "a przebudziłęm się tam i tam, dokładnie dwadzieście lat temu...", teraz muszę szukać i grzebać, nawet nie wiem gdzie, bo chciałęm to znaleźć... Jak juz to powinna być opcja włączenia i wyłączenia tych informacji...ale do tej pory nikomu to nie przeszkadzało i osobiście byłaby to ostatnia rzecz jaką bym zmienił...
dekalina

Postby dekalina » Sat Jan 16, 2016 12:18 pm

Jeszcze się taki nie narodził, coby każdemu dogodził. Swoją drogą ciekawy* sposób argumentowania: "Mi tak pasuje" "Mi to źle wygląda" "Ja tego potrzebuję". Świat niech się dostosuje do mnie.

*dojrzały taki
notized

Postby notized » Sat Jan 16, 2016 12:20 pm

No nie wiem. Jeżeli miejsce przebudzenia na dla mojej postaci znaczenie - pamiętam skąd jest. Data... Cóż, jako człowiek też odliczasz każdy dzień? Rzadko kiedy mówię, że "dokładnie dwadzieścia lat temu". Zdarzają się jakieś "mniej więcej rok temu", ale ciężko tu o precyzję. Ciężko by ludzik tak dobrze pamiętał. A miejsce przebudzenia jest jak miejsce urodzenia - pamiętam skąd pochodzę, bo żyłam tam kilka lat. Gdybym jedynie się tam urodziła, pewnie przypominałabym sobie o tym tylko w urzędzie, gdyby mnie o to pytali.
I'm an agent of Chaos.
Telefon

Postby Telefon » Sat Jan 16, 2016 12:23 pm

Zatem można by pójść na kompromis i umieścić te informacje w opisie postaci, tam gdzie jest siła. Zwolennicy zmian cieszyliby się, bo data i miejsce narodzin zniknęłyby ze strony zdarzeń, a przeciwnicy cieszyliby się, ponieważ mieliby do tych informacji łatwy dostęp.

Notized, pamiętasz swoją datę urodzenia? Skoro ludzie to pamiętają, to nie widzę powodu, dla którego nasze postacie nie miałyby znać swojej.
"[...] I tylko fotel MG stoi boleśnie pusty..."
"Weźmiecie go i wyhodujecie sobie drugiego Raynusa."
"żartuję, nie ma w Cantr trudnych misji, nic się nie chce i nic się nie da"
Lew Nikołajewicz

Postby Lew Nikołajewicz » Sat Jan 16, 2016 12:49 pm

Przecież to można samemu wpisać w szczegółowym opisie postaci - tym widocznym dla nas, nie dla innych.
psychowico

Postby psychowico » Sat Jan 16, 2016 12:51 pm

Jesteście nie do zniesienia. Smutno tu. Wychodzę.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
notized

Postby notized » Sat Jan 16, 2016 12:54 pm

Telefon wrote:Notized, pamiętasz swoją datę urodzenia? Skoro ludzie to pamiętają, to nie widzę powodu, dla którego nasze postacie nie miałyby znać swojej.

Nie znałabym jej, gdyby mi o niej nie powiedziano. Nie jest dla mnie zbyt istotna. U postaci to data przebudzenia - ale wciąż, gdy się budzisz, masz już dwadzieścia lat. Więc powinieneś pamiętać datę przebudzenia, czy datę przebudzenia minus dwadzieścia lat?
Mniejsza. Kompromis zaproponowany przez Ciebie jest zacny.
I'm an agent of Chaos.
kbr

Postby kbr » Sat Jan 16, 2016 1:03 pm

psychowico wrote:Jesteście nie do zniesienia. Smutno tu. Wychodzę.

Kocham wszystkich członków ProgD, PD i tych innych, których nazw nawet nie znam, bo jestem szarym graczkiem! Jesteście najlepsi, zmiany są świetne, gra się wybornie, wszystko dzięki wam! Wspominałem już, że Was kocham?

/tyle. można narzekać. ktoś musiał ich biedaków pochwalić, napracowali się. brutale marudni z was :<
dekalina

Postby dekalina » Sat Jan 16, 2016 4:29 pm

Lepiej nie narzekać, bo się jeszcze w sobie zamkną i przestaną cokolwiek poprawiać. Szczęście, że jeszcze im się chce.
Telefon

Postby Telefon » Sat Jan 16, 2016 6:14 pm

Tak narzekamy na tą datę, ale warto pochwalić wiadomo kogo za przeniesienie przycisku polowania i plany wprowadzenia alkoholizmu.
"[...] I tylko fotel MG stoi boleśnie pusty..."
"Weźmiecie go i wyhodujecie sobie drugiego Raynusa."
"żartuję, nie ma w Cantr trudnych misji, nic się nie chce i nic się nie da"
gala

Postby gala » Tue Jan 19, 2016 2:32 am

Było dobrze, weszły poprawki dla marud i całkiem zepsuły responsive dla mobilnych. Nie działa niezależnie od ustawień w Interfejsie. Yay dla marud, dzięki.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.

https://www.reddit.com/r/Cantr/
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Tue Jan 19, 2016 2:37 am

Jak by to powiedzieć... dziwne, u mnie działa.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
gala

Postby gala » Tue Jan 19, 2016 3:06 am

Podeślę rano screenshoty.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.

https://www.reddit.com/r/Cantr/

Return to “Ogólne dyskusje”