Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mars

Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Postby Mars » Sat Feb 13, 2010 6:08 pm

BZR wrote:Sposób sortowania nie zmienił się od dobrych kilku lat, o co chodzi?

Jeszcze miesiac czy dwa miesiace temu bylo normalnie, czyli chronologicznie od daty utworzenia notatki w dol. Teraz jest taki smietnik, ze bez CTRL + F nie moze sie obejsc. Notatki sortowane sa bez zadnego pomyslu i metody tak, ze obecnie korzystanie z notatek w inwentarzu to tortura.
BZR

Postby BZR » Sun Feb 14, 2010 1:08 am

Nie można wprowadzić sortowania po "starości", gdyż data stworzenia ani tura nie są przechowywane w bazie danych. I nigdy nie były. Notatki są sortowane według miejsca w bazie danych, czyli właściwie bez porządku.
Mars

Postby Mars » Sun Feb 14, 2010 10:18 am

BZR wrote:Nie można wprowadzić sortowania po "starości", gdyż data stworzenia ani tura nie są przechowywane w bazie danych. I nigdy nie były. Notatki są sortowane według miejsca w bazie danych, czyli właściwie bez porządku.

Ale przeciez jeszcze miesiac temu byly dokladnie tak sortowane, jak wspominalem. Nawet na chwile (kilka dni) zostalo to poprawione z dwa tygodnie temu, ale znow zniknelo
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Feb 14, 2010 10:28 am

Czy to znaczy że w czasie konwersji notatek została na nowo stworzona baza danych i pozmieniała się kolejność rekordów ?
Jeżeli tak to czy jest kopia bazy przed konwersją ?
Jeżeli jest można by do starej bazy dodać indeks i posortować nową bazę według tamtego indeksu ?
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Feb 15, 2010 10:55 am

Na statku jest projekt wyłamywania zamka do łódki której nie ma.
Gdy próbuję dokończyć projekt pojawia się komunikat:

Code: Select all

Nie masz odpowiednich narzędzi by pracować przy Picking lock

Pomimo że posiadam łom.
Projektu nie da się też usunąć bo nie jest zerowy, ktoś się już łomem tam napocił.

Proponuję żeby w takich wypadkach można było projekt usunąć. Pod warunkiem że wyłamywanego zamka nie ma a projekt ma dajmy na to więcej niż 20 dni.
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Feb 15, 2010 12:33 pm

robin_waw wrote:Projektu nie da się też usunąć bo nie jest zerowy, ktoś się już łomem tam napocił.

Proponuję żeby w takich wypadkach można było projekt usunąć. Pod warunkiem że wyłamywanego zamka nie ma a projekt ma dajmy na to więcej niż 20 dni.

Ja proponuję by wszystkie projekty co 20dni zmniejszały swój postęp o np. 5%, tak by gdy dojdą do zera i wypadną z nich surowce, postać mogłaby je usunąć.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
BZR

Postby BZR » Mon Feb 15, 2010 1:21 pm

Musisz mi podać jakieś dodatkowe informacje, Robin_waw.
Fieger

Postby Fieger » Sun Feb 21, 2010 10:15 pm

Wiem, że jakiś czas temu była wyświetlana informacja o błędach w kopiowaniu notatek, które są w złym kodowaniu. Przeczytałem ją i skasowałem :roll: Nie pamiętam jednak czy podawano jakiś sposób radzenia sobie z tym. Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
I have a cunning plan...
Quijo

Postby Quijo » Mon Feb 22, 2010 4:28 pm

Moja postać właśnie jedzie samochodem osobowym mając pełny bak paliwa, a przesuwa się tylko w ciągu tury o 1%. Prędkość jest ustawiona na 100% O co chodzi?
http://www.gks-murcki.com
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Feb 22, 2010 5:10 pm

Quijo wrote:Moja postać właśnie jedzie samochodem osobowym mając pełny bak paliwa, a przesuwa się tylko w ciągu tury o 1%. Prędkość jest ustawiona na 100% O co chodzi?

Głupia pcha samochód z pełnym bakiem. Może nie wie że jest pełny?
Image
Image
Image
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Mon Feb 22, 2010 8:39 pm

Code: Select all

ERROR: Nie możesz przeglądać zdarzeń innych graczy!

Wywala mi podczas próby uzycia pieczęci... W liście wyboru notatek nie widać tez żadnych nazw można tylko zaznaczać pola...
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
BZR

Postby BZR » Mon Feb 22, 2010 11:00 pm

A ile masz silników w samochodzie i jakie paliwo wlałeś?
lasek

Postby lasek » Thu Feb 25, 2010 11:57 am

Stworzyłem właśnie dwie postacie, wybrałem język polski a postacie wylądowały w strefie angielskiej oraz w hiszpańskiej lub portugalskiej nawet nie jestem pewnien.... Co z nimi zrobić - trzeba je jakos skasować. jak?
Ice-Man

Postby Ice-Man » Thu Feb 25, 2010 11:40 pm

Też tak miałem ostatnio z postacią, ale okazało się, że na miejscu są polskie postacie, wiec mogłoby cię między nich wyrzucić. Popytaj sie i pogadaj po polsku a może powiedzą ci którzy to.

Chociaż dopiero co czytałem na angielskim forum, że też postacie anglików wyrzuca do innych narodowości, ale nie do końca rozumiem, czy ze zmianą języka.
Image
ImageImage
lasek

Postby lasek » Fri Feb 26, 2010 10:41 am

Nie ma w okolicy, żadnych Polaków. Ta angielska postać to jeszcze pół biedy - da sobie radę, ale z hiszpańska... ta musi paść z głodu nie odzywając się ani razu.

Return to “Ogólna pomoc”