Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Animowany Anonim

Postby Animowany Anonim » Tue Aug 16, 2005 5:05 pm

no! bardzo mi pomogliscie :lol: ! dzieki wielkie!
a teraz jeszcze jedno pytanie:
ktora z wyzej wymienionych metod jest najefektywniejsza? to znaczy, z ktorej mozna uzyskac najwiecej "uzytkowego" jedzenia w ciagu jednego dnia?
Bananek

Postby Bananek » Tue Aug 16, 2005 6:38 pm

Czy kazda postac dostaje taka sama ilosc umiejetnosci z jakimi rpacuje na poziomie eksperta? Bo moja jedna postac czego sie nie zlapie to albo jest ekspertem, albo ma poziom skillfully.
.K@mil.

Postby .K@mil. » Tue Aug 16, 2005 6:50 pm

Mam pytanko. Jak sie robi obrazki w notatkach? Bo na angielskiej wyspie pelno notatek z obrazkami.
Basasael

Postby Basasael » Tue Aug 16, 2005 7:53 pm

@Bananek. Mozesz sie cieszyc. Jedna z moich postaci jest lewa do wiekszosci czynnosci, z jakimi sie stykalem (kolo 20). Ale tak byc musi i tyle ;) Moze w koncu znajdzie sobie jakis ukryty talent :)
wuluk

Postby wuluk » Wed Aug 17, 2005 5:48 pm

Hmm, mozna sprawdzic gdzie te poziomy umiejetnosci? Czy tylko z obserwacji?

I drugie pytanie. Czasem(nawet czesto) jak probuje zaczac nowy projekt wydobywczy to nic z tego nie wychodzi. Projekt trafia tylko do kolejkowania... Macie podobne problemy? z czego to wynika?
wuluk

Postby wuluk » Wed Aug 17, 2005 5:55 pm

z tymi projektami chyba sobie poradzilem :) pomagam swojemu projektowi po prostu :) a to juz drugi dzien jak sie nad tym zastanawialem...
Sierak

Postby Sierak » Wed Aug 17, 2005 6:11 pm

wuluk wrote:Hmm, mozna sprawdzic gdzie te poziomy umiejetnosci? Czy tylko z obserwacji?

I drugie pytanie. Czasem(nawet czesto) jak probuje zaczac nowy projekt wydobywczy to nic z tego nie wychodzi. Projekt trafia tylko do kolejkowania... Macie podobne problemy? z czego to wynika?

Literka p trzeba kilknąć,bo tak dopiero jest w planie.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 18, 2005 5:52 pm

Ludzie... czytajcie forum, większość Waszych pytań się powtarza. Obrazki wysyła się na adres pictures@cantr.net (pisaliśmy o tym wielokrotnie i jest o tym w komunikatach zaraz po zalogowaniu na samej górze) i otrzymuje się w odpowiedzi kod który można wkleić w notke i jest w niej obrazek wtedy. Oczywiście obrazek musi być zgodny z zasadami gry. Nie wysyłajcie np. obrazka samolotu bo ich jeszcze nie ma w grze.

Umiejętności są opisane w wątku pod tym samym tytułem. I Twoja postać może być mistrzem we wszystkim lub niezdarą we wszystkim, to jest całkiem losowe.

Z przemęczenia nie można umrzeć. Przemęczenie zmniejsza tylko skuteczność w walce i szybkość wykonywania projektów. Ten komunikat o tym, że postacie umierają z wyczerpania jest mylący (w angielskiej wersji jest chyba taki sam, dlatego tak został przetłumaczony :?) Dotyczy on postaci które umierają z głodu. Kiedyś nie było wskaźnika głodu tylko energia (damage) zmniejszała się one podczas głodowania więc komunikat trochę bardziej pasował do sytuacji.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Aug 19, 2005 11:10 pm

No właśnie, sporo pytań powtarza się a wątek "jesteś nowy - przeczytaj to koniecznie" nie jest zbyt wyczerpujący dlatego mam sugestie i proszę o opinie co sądzicie o tym by stworzyć wątek FAQ w którym mogłaby pisać jedna osoba (proponuję Ciebie KeVes ;) ze względu na doświadczenie). W wątku tym byłyby najważniejsze pytania i krótkie, proste odpowiedzi dotyczące limitów, skilli oraz poruszania się po interface itp. .
Ni Ni Ni Ni!
Guest

Postby Guest » Fri Aug 19, 2005 11:24 pm

Gdyby FAQ byl zgodny z zasadami juz dawno by powstal :roll:
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Aug 19, 2005 11:39 pm

Ale mi nie chodzi o FAQ'u, który mówi co robić. Bardziej zależy mi na odpowiedziach na proste pytania:

Zarejestrowałem się i dostałem maila bez ID co mam robić?
Ile mogę mieć postaci?
Po co jest limit czasu i jak on działa?
Jak odczytać skille i co one oznaczają?
Ile może unieść postać?

itp. itp.

Nic w stylu: "co mam zrobić jako pierwsze, gdzie iść?" etc.

Po prostu krótko i zwięźle odpowiedzieć na pytania niezwiązane z postępowaniem postaci ale z inteface'm i najważniejszymi rzeczami. Zresztą zauważ, że tutaj na forum wiele takich odpowiedzi już było. Nie lepiej to wszystko zawrzeć w jednym wątku? Tak by wszystko było przejrzyście i nie powtarzały się te same pytania :)
Ni Ni Ni Ni!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sat Aug 20, 2005 12:58 am

:?: Przeciez wiekszosc z tego jest w Wiki np. opis interfejsu :arrow: a reszta na forum. Cantr II to gra dla cierpliwych graczy, takich ktorzy umieja wyszukiwac potrzebne informacje - a nie dla maniakow Diablo 8) Jesli ktos nie radzi sobie na tym forum - tym bardziej nie poradzi sobie w grze! To niezly test ;)
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Main_Page
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
NiKnight

Postby NiKnight » Sat Aug 20, 2005 8:06 am

Wiem, że jest... ale jak widzisz mimo tego ludzie tutaj cały czas pytają się, więc powstanie nowego wątku może być zasadne.

Test, który "przechodzą" tak naprawdę nie został "zdany" gdyż zalogowali się już do gry i nie wiedzą jak się w niej poruszać, czego przykładem jest powtarzanie pytań. Być może nie chce się wszystkiego czytać bo już dość sporo zostało napisane, stąd pomysł zgromadzenia pytań i odpowiedzi (tych najczęstszych) w jednym miejscu ;)
Ni Ni Ni Ni!
Khe

Postby Khe » Sat Aug 20, 2005 8:13 am

ta po prostu czasem trudno odnalezc odpowiedz wsrod tylu postow. np. ja teraz szukam co trzeba bylo zrobic jak sie utknelo w budynku (przeciagnalem notke na zewnatrz). Wiem ze bylo bo to kiedys widzialem, ale odszukanie tego wcale nie jest takie latwe

edit: znalazlem odpowiedz ..ale na angielskim forum a tu dalej nie ;)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sat Aug 20, 2005 10:30 am

A ja o przeciaganiu notek pod drzwiami dowiedzialem sie w grze juz dawno temu, a raczej sam to odkrylem. Dochodzenie do czegos samemu jest o wiele ciekawsze nic podanie wszystkiego w jakiejs instrukcji. Kiedy kupuje jakas gre, do instrukcji zagladam tylko w awaryjnych przypadkach - wole sam wszystko odkrywac 8)
EDIT: wierz mi, ze jesli ktos teraz nie radzi sobie z gra, to i tak jest wielce prawdopodobne, ze zasili stos trupow nawet kiedy wszystko otrzyma "na tacy". Sam poradzilem sobie doskonale w czasach, gdy bylo o wiele trudniej niz teraz :P
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:

Return to “Ogólne dyskusje”