Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Avx

Postby Avx » Mon Feb 26, 2007 12:04 pm

myszaq wrote:i nie ona jedna, sushi...

No więc czy pan Myszaq z Programming Deptament byłby łaskaw przekonać "górę" do wprowadzenia takiego wynalazku ?

Ja już zrobiłem wszystko co mogę, czyli przedstawiłem sugestię...
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Feb 26, 2007 7:27 pm

To nie jest kwestia góry ani dołu. To w zasadzie zależy tylko od Seko. Także do niej się zgłoście - jak będzie miała dobry humor (często ma zjebany ;) ) to da wam buty. :D
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
myszaq

Postby myszaq » Tue Feb 27, 2007 9:34 am

dodajmy, ze seko jest nadwornym krawcem :) i faktycznie, warto byloby utrafic w napad dobrego humoru... ;)
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 27, 2007 10:05 am

Seko facet czy kobita?
Avx

Postby Avx » Tue Feb 27, 2007 11:18 am

Pozwoliłem sobie troszeńkę zmienić moje proponowane wymagania. A więc podsumowując:

Półbuty ze skóry.

200 gram skóry wyprawionej, 50 gram tkaniny jedwabnej*.

Narzędzia: igła kościana lub żelazna, nożyczki**. Czas produkcji: 8 dni.

* Zwiększyłem wymagania z 20 do 50 gram.
** Też dopisuję, żeby trochę produkcję utrudnić. Chyba sama igła to za mało.

A przy okazji, jak już będziecie "zamawiać" półbuty u Seko (o ile jeszcze tego nie zrobiliście), to może też jakieś bardziej robocze obuwie przy okazji ? Na przykład z gumy. Co o tym sądzicie ?

Kalosze (buty gumowe).

400 gram gumy, 20 gram skóry wyprawionej.

Narzędzia: igła żelazna lub kościana, nożyczki. Czas produkcji: 2 dni.

Edycja:
A tak poza tym, panowie, myślał ktoś kiedyś nad jakąś czapką "z daszkiem" ? Mogłaby być nawet w dwóch wersjach - "luzackiej" i bardziej formalnej (np. w stylu takiej, jak te noszone przez oficerów w marynarce).

Edycja 2:
Mało jest coś pasów. Co powiecie na:

Pas skórzany (z żelaznym zapięciem).

200 gram wyprawionej skóry, 20 gram żelaza. Narzędzia: igła żelazna lub kościana. Czas produkcji: 1 dzień.

Pas gumowy (z żelaznym zapięciem).

200 gram gumy, 20 gram żelaza. Narzędzia: igła żelazna lub kościana. Czas produkcji: 1 dzień.

PS. Wybaczcie, że tyle się rozpisałem, ale RP w Cantrze trzeba ubarwiać :) Co sądzicie o moich pomysłach ? Postaracie się o realizację ?
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 27, 2007 12:00 pm

Avx do robienia butów nie używa się nożyczek. Jeżeli już to nóż szewski. Ale to byłoby nowe narzędzie. Może po prostu nóż. No i przy skórzanych butach niewątpliwie powinno być używane szydło.

Za kaloszami jak najbardziej tylko przypominam że kalosze to są buty nakładane na inne buty w razie mokrej pogody, a ty pewnie masz na myśli śniegowce.

Czapki też fajnie. Może czapka wojskowa z daszkiem i jej polska wersja rogatywka. :) A dla prostych żołnierzy furażerka. I epolety dla generałów. Mundury z trzy rodzaje. To by bardzo uatrakcyjniło tworzenie armii, a przecież już są próby ich stworzenia.
Miaua

Postby Miaua » Tue Feb 27, 2007 12:06 pm

I zwykła baseballówka z "jajecznicą" na daszku.
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Avx

Postby Avx » Tue Feb 27, 2007 12:10 pm

Mattan wrote:Avx do robienia butów nie używa się nożyczek.

A więc zamieńcie nożyczki na nóż... Normalny nóż. Jestem realistą i chcę zmian, które można szybko łatwo i przyjemnie wprowadzić, bez jakiś specjalnych komplikacji. Podejrzewam, że bardziej skomplikowanych zmian nawet by się "górze" nie chciało wrowadzać :] Mają też inne zajęcia. Dlatego - prostota, propozycje które można wprowadzić "z marszu".

Mattan wrote:Za kaloszami jak najbardziej tylko przypominam że kalosze to są buty nakładane na inne buty w razie mokrej pogody, a ty pewnie masz na myśli śniegowce.

No po prostu spore buty z gumy :] O słówka nie ma się co kłócić.

Mattan wrote:Czapki też fajnie. Może czapka wojskowa z daszkiem i jej polska wersja rogatywka. :) A dla prostych żołnierzy furażerka. I epolety dla generałów. Mundury z trzy rodzaje. To by bardzo uatrakcyjniło tworzenie armii, a przecież już są próby ich stworzenia.

Nie przesadzajmy. Jak pisałem - prostota rozwiązań. Tak, żeby mogli zmiany w miarę szybko wprowadzić. I żeby im się chciało :roll:
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 27, 2007 12:20 pm

Avx wrote:Nie przesadzajmy. Jak pisałem - prostota rozwiązań. Tak, żeby mogli zmiany w miarę szybko wprowadzić. I żeby im się chciało :roll:

Czasem kogoś bardziej może zainteresować coś trudniejszego ale ciekawszego. Poza tym nie widzę nic trudniejszego we wprowadzeniu rogatywki niż czapki z daszkiem. :)
Avx

Postby Avx » Tue Feb 27, 2007 12:28 pm

Mattan wrote:Poza tym nie widzę nic trudniejszego we wprowadzeniu rogatywki niż czapki z daszkiem. :)

Pisałem bardziej w odniesieniu do twoich pomysłów z wprowadzaniem do butów nowego narzędzia (noża szewskiego), epoletów dla generałów itp.

Nie ma sensu tworzyć więcej wyspecjalizowanych narzędzi i nowych "grup" ubioru (epolety musiałyby być wprowadzone jako coś nowego, w nowej "grupie" rzeczy, w końcu to ani czapka, ani pas :P), dodatkowo komplikujących wprowadzanie innych elementów - skupmy się na ubiorze który można dodać szybko, łatwo i przyjemnie. Jak na razie tego jest mało, po cóż więc kombinować...

Czekam na opinię góry odnośnie butów mojej propozycji i pasów ! A przede wszystkim na to, aż ktoś zgłosi to do Seko.

Jakby ktoś napisał wymagania dla czapki bejsbolówki i wojskowej to byłbym wdzięczny. Ja jeszcze nie wpadłem na to, czego mogłyby wymagać... Hmmm... Może 200 gram tkaniny bawełnianej i odrobiny (10 gram) gumy ?
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 27, 2007 1:20 pm

Ja nie zgłoszę bo nie znam angielskiego. Trochę zmodyfikowałem twoje pomysły i z półbutów zrobiłem lakierki bo myślę że nowe buty które przez dodanie 50g jedwabiu powstaną to nie przejdą, a do śniegowców dodałem żywicę bo trzeba czymś gumę skleić.

patent-leather shoes - (pol. - lakierki)
Type : Shoes
Description : comfortable, silk-upholstered, elegant and shiny shoes (pol. - Wygodne, wyścielane jedwabiem, eleganckie i połyskujące w świetle półbuty)
Requirements : raws:leather>200,silk cloth>50,wax>10;days:3;tools:needle,knife,bodkin

rubbers - (pol. - buty gumowe)
Type : Shoes
Description : rubbermaid, long boots, protecting feet from getting wet (pol. - Gumowe, sięgające do połowy łydek, buty które chronią nogi od przemoczenia)
Requirements : raws:rubber>400,leather>50,resin>20;days:4;tools:rubber tapping knife

leather belt - (pol. - pas skórzany)
Type : Belts
Description : leather strong belt holding trousers, one can stick tools behind it (pol. - Skórzany mocny pas podtrzymujący spodnie za który można zatknąć narzędzia i broń)
Requirements : raws:leather>100,iron>20;days:2;tools:needle,knife,bodkin

P.S. Zmusiłem żonę do tłumaczenia. :evil:
Last edited by Mattan on Tue Feb 27, 2007 4:51 pm, edited 2 times in total.
Avx

Postby Avx » Tue Feb 27, 2007 1:32 pm

Bardzo pięknie. Jakby to dodali w takiej wersji też byłbym bardzo zadowolony. Oby dodali...
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Tue Feb 27, 2007 1:49 pm

To trzeba zaproponować na angielskim forum ;)
Proszę bardzo, tu jest topik z porpozycjami nowych ubrań: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 639#242639
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Feb 27, 2007 1:54 pm

Mattan wrote:Za kaloszami jak najbardziej tylko przypominam że kalosze to są buty nakładane na inne buty w razie mokrej pogody, a ty pewnie masz na myśli śniegowce.

Kalosze (gumowce, gumiaki, gumaki, gumofilce, kaloszaki) – gumowe buty chroniące nogi lub buty przed zamoczeniem.

Pierwotnie kalosze nie były obuwiem, lecz osłoną na obuwie. Bardzo niskie, tylko do kostki, zakładano na obuwie, aby chronić obuwie przed ubrudzeniem i zamoczeniem. Po dojściu do terenu zadaszonego (np. do pracy) można kalosze zdjąć i chodzić w butach. W niektórych państwach ten typ kaloszy jest bardzo popularny i używany do dziś, w Polsce obecnie kalosze są rzadko używane.

Inny rodzaj kaloszy, to wyższe (nawet do kolan), gumowe buty używane przez grupy robotnicze np. budowlańców, rolników, a także turystów, wędkarzy, rybaków i inne osoby mające często kontakt z mokrym podłożem. Często używane także przez małe dzieci. Ten rodzaj obuwia występuje czasem w handlu jako po prostu "gumowe buty". W przemyśle i rolnictwie często używa się też gumowe, ocieplane buty o charakterystycznym wyglądzie (materiał ocieplający występuje także na zewnątrz buta). Buty te nazywają się "gumofilcami".

Dodam że nie raz nosiłem kalosze i nigdy nie zakładałem ich na inne buty często zakładałem grubsze skarpety. Skarpet też zresztą nie widzę w ubraniach.
Avx

Postby Avx » Tue Feb 27, 2007 1:59 pm

SUCHY wrote:To trzeba zaproponować na angielskim forum ;)
Proszę bardzo, tu jest topik z porpozycjami nowych ubrań: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 639#242639

No to niech proponuje ktoś, kto zna angielski wystarczająco dobrze... :P Ja się do takich osób nie zaliczam...

Return to “Sugestie”