nie moge sie zalogowac...

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Miri

Re: nie moge sie zalogowac...

Postby Miri » Sun Sep 19, 2010 12:25 pm

Ja p.... :shock: :x :evil:
AUTO

Postby AUTO » Sun Sep 19, 2010 1:20 pm

Czyli zdaje się nie chodziło tu o zwykłą zemstę, ale raczej o kradzież samej gry. Mam tylko nadzieję, że złodziej nie będzie próbował zrobić niczego głupiego przy wykorzystaniu haseł graczy :(
B.M.T.

Postby B.M.T. » Sun Sep 19, 2010 1:26 pm

AUTO wrote:Czyli zdaje się nie chodziło tu o zwykłą zemstę, ale raczej o kradzież samej gry. Mam tylko nadzieję, że złodziej nie będzie próbował zrobić niczego głupiego przy wykorzystaniu haseł graczy :(

Mi to wszystko jedno. Ważne że już go nie ma.
wadko

Postby wadko » Sun Sep 19, 2010 1:40 pm

A pytałem się czy hasła są bezpieczne... teraz muszę być 24h na dobę, bo pewnie jak ruszy znowu cantr, to będę musiał być szybszy od kogoś kto będzie chciał wyrejestrować się (za mnie) z cantra.
Miri

Postby Miri » Sun Sep 19, 2010 2:08 pm

Spokojnie
1/ Cantr nie ruszy tak szybko
2/ Nawet jak sie ktos za ciebie wyrejestruje, to sie to da naprawic
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Sep 19, 2010 2:11 pm

Najlepszym wyjściem jest by hasła były wyzerowane i użytkownicy otrzymali nowe losowe e-mailem.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
B.M.T.

Postby B.M.T. » Sun Sep 19, 2010 3:08 pm

KEVEZ wrote:Najlepszym wyjściem jest by hasła były wyzerowane i użytkownicy otrzymali nowe losowe e-mailem.

Ja lubię swoje stare hasło!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Sep 19, 2010 3:17 pm

B.M.T. wrote:
KEVEZ wrote:Najlepszym wyjściem jest by hasła były wyzerowane i użytkownicy otrzymali nowe losowe e-mailem.

Ja lubię swoje stare hasło!

Ja też. Hm, to potem sobie byś zmienił spowrotem... Tylko, że to kasuje cały sens takiej akcji.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Mars

Postby Mars » Sun Sep 19, 2010 3:39 pm

Proponowalbym rowniez reset cantryjskich ID - do tej pory stanowily dosc dobre zabezpieczenie przed wlamaniami na konkretne konta, poniewaz o ile to nie problem poznac czyjs login, to dobrze strzezony numer ID w zasadzie calkowicie zabezpiecza gracza przed atakami na jego konto (przynajmniej jesli nie loguje sie na komputerach trzecich albo nie daje komus fizycznego dostepu do komputera ktorego uzywa). Obecnie posiadana przez wandala baza danych moze posluzyc w przyszlosci do atakow na konkretne wybrane konta, zatem dosc dobrym pomyslem bylby i tutaj reset. Najlepiej aby odbylo sie to na zadanie gracza po przywroceniu dzialajacego Cantr.

Niestety z cala pewnoscia mozemy spodziewac sie wykorzystywania zdobytej wiedzy przez wandala do naduzywania zasad gry jesli ten bedzie gral dalej z nowego niewykrytego konta, i 20 letnich "Filipow z konopii" znajacych najscislejsze tajemnice panstw Cantra, albo ni z gruszki ni pietruszki publikujacych dokladne mapy calego cantr-swiata mozemy zaczac spotykac. Cale szczescie, nie bedzie to nowoscia.

W zwiazku z kradzieza rowniez skryptow gry musimy natomiast przygotowac sie na dosc dluzszy okres postoju, poniewaz jak sadze, wnikliwa analiza tych plikow przez wandala moze ujawnic kolejne dziury w grze, i zanim gra ruszy nalezaloby wszystkie je wczesniej rowniez odnalezc i zalatac.

Podlosc ludzka nie zna granic, sa chwile, gdy chcialoby sie naprawde wierzyc w pieklo :wink:
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Sep 19, 2010 3:51 pm

Jeżeli macie takie samo hasło do gry jak do forum proponował bym na forum je zmienić.
Następna sprawa to konta pocztowe, te które mieliście w swoich profilach graczy, jeżeli hasło mieliście takie same to musicie je zmienić.
Złodziej mając bazę danych może też do was wysyłać maile podszywając się pod członków departamentów.
Miri

Postby Miri » Sun Sep 19, 2010 3:53 pm

Prawdę mówiąc w tych okolicznościach nawet wipe nie byłby taki zły, byle tylko można było grać... :shock:
wadko

Postby wadko » Sun Sep 19, 2010 4:13 pm

Hasło zmieniłem profilaktycznie do wszystkiego. Nie pierwszy raz i nie ostatni pewnie. Szkoda, że za każdym razem powodem jest wyciek czyjejś bazy danych.
Snake

Postby Snake » Sun Sep 19, 2010 4:43 pm

B.M.T. wrote:Ja lubię swoje stare hasło!

Chakier też je lubi... pomyśl co może teraz z nim robić... aż ciary po krzyżu przechodzą :twisted:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Sep 19, 2010 5:12 pm

macie pomoc doraźną dla uzależnionych
http://web.archive.org/web/20080630051530/http://cantr.net/
cantr się posypał
B.M.T.

Postby B.M.T. » Sun Sep 19, 2010 5:27 pm

Moje hasło jest tak proste żebym potrafił je odtworzyć. Wiec ograniczam się do kilku cyferek. W rosnącej kolejności. Więc jest łatwo poznać moje hasło.

Return to “Ogólna pomoc”