Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

koliberek

Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD)

Postby koliberek » Mon Jul 19, 2010 6:21 pm

Moja postać przez pół życia gotowała herbatę. Przez chwilę była szczęśliwa...
Ciekawe, że na masakry, które już były, to nie będzie mieć wpływu... ale na życie mojej postaci na pewno. Zatem ja płacę za to, co inni zrobili.
Cudownie!!! Ktoś wpadł na pomysł i w jednej chwili odebrał mojej postaci całe bogactwo jakie miała. I to jest w porządku???
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Jul 19, 2010 6:34 pm

Hm, ciekawe czy jakby dano możliwość wymiany herbaty na dowolny inny surowiec w takiej samej ilości jak posiadana herbata, to czy wtedy wszyscy byli by szcześliwi. Znając życie to i tak nie wszyscy ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Sopel_1

Postby Sopel_1 » Mon Jul 19, 2010 6:39 pm

AUTO wrote:Też jestem w stanie to zaakceptować, będzie ciekawiej. Tylko niech wynagrodzą jakoś tym co narobili kupę tej herbaty. Może niech zmienią jej zastosowanie na lecznicze?

Ja też się podpisuję.
I niech zmienią to na leki. Lecz proszę - z działaniem czasowym :roll:

KEVEZ wrote:Hm, ciekawe czy jakby dano możliwość wymiany herbaty na dowolny inny surowiec w takiej samej ilości jak posiadana herbata, to czy wtedy wszyscy byli by szcześliwi. Znając życie to i tak nie wszyscy ;)

To ja poproszę aluminium bądź smołę :D

Przez chwilę też tym pomyślałem
Aravat

Postby Aravat » Mon Jul 19, 2010 7:52 pm

koliberek wrote:Moja postać przez pół życia gotowała herbatę. Przez chwilę była szczęśliwa...
Ciekawe, że na masakry, które już były, to nie będzie mieć wpływu... ale na życie mojej postaci na pewno. Zatem ja płacę za to, co inni zrobili.
Cudownie!!! Ktoś wpadł na pomysł i w jednej chwili odebrał mojej postaci całe bogactwo jakie miała. I to jest w porządku???

Ja też mam kilka takich postaci, które ugotowały po kilkadziesiąt kilo herbaty każda. Też się cieszą z tego co ugotowały. Codziennie sprawdzają czy nic nie wyparowało. Bywa, że pieszczą ją jak jakiś skarb ;) Jestem jednak gotów to przeboleć. Będzie mi bardzo szkoda tych lat spędzonych na gotowaniu, ale uważam, że zmiana ta będzie z korzyścią dla gry.
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
Ice-Man

Postby Ice-Man » Tue Jul 20, 2010 12:12 pm

A ja się cieszę, że moja postać była zbyt leniwa i miała chęć robić co innego, niż gotowanie herbaty przez pół życia, jak ktoś jej co chwilę mówił ;p
Image
ImageImage
koliberek

Postby koliberek » Tue Jul 20, 2010 6:03 pm

To ja poproszę wymianę na srebro 8). I wcale nie będę niezadowolona tylko obrzydliwie bogata :D
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Tue Jul 20, 2010 6:26 pm

No to teraz będzie tak:

Grupka Piratów , zrelaksowana na ławkach, i hamakach, zamiast mordowania wszystkich po koleji, rzuca się na największą "szyche/bossa" zabiera klucze, i cieszy się z tego że mają leki, a w budynkach pewnie łóżka... przenoszą wszystko na statki/ chowają się i tłuką co dzień
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
lacki2000

Postby lacki2000 » Tue Jul 20, 2010 9:42 pm

A.L.M.E.R wrote:No to teraz będzie tak:

Grupka Piratów , zrelaksowana na ławkach, i hamakach, zamiast mordowania wszystkich po koleji, rzuca się na największą "szyche/bossa" zabiera klucze, i cieszy się z tego że mają leki, a w budynkach pewnie łóżka... przenoszą wszystko na statki/ chowają się i tłuką co dzień

No ale nie wybijają pięciu najbardziej bossowatych tylko jednego więc pozostali mają szansę stanąć do walki. Swego czasu zastanawiałem się ile rzezi jeszcze się odbędzie zanim ktokolwiek z góry zareaguje i zrobi coś z tą herbatą. Przecież jej działanie przeczyło głównej zasadzie że Cantr jest grą z wolnym tempem.
Herbata mogłaby usuwać zmęczenie ale tylko wtedy gdyby postać mogła atakować tylko raz dziennie.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Zamia

Postby Zamia » Wed Dec 29, 2010 10:01 am

Zamia wrote:
Mars wrote:O... i od dzis mamy bezkofeinowa herbatke? Szkoda, ze jakby o rok za pozno.

Jest to krzywdzące dla postaci, które latami przygotowywały herbatę i mają jej spore zapasy. :twisted:
Może powinna zostać zamieniona na leki lub przynajmniej jedzenie? Bo co z nią teraz? Bezużyteczna jak syrop klonowy?

To ja pozwolę sobie podnieść temat.
Co z zapasami herbaty, które posiadamy w magazynach?
Moja postać straciła kilka lat życia na przygotowywanie tego napoju.
Zlikwidowanie jego właściwości bez jakiejkolwiek rekompensaty jest bardzo krzywdzące dla pracowitych postaci/graczy/.
Czy naprawdę w tej grze musi chodzić o utrudnianie życia tym, którzy jeszcze grać chcą?
BZR

Postby BZR » Wed Dec 29, 2010 10:18 pm

Herbata była zbyt potężna. Jedna moja postać ma jej 80 kg, a nie narzekam.
Snake

Postby Snake » Thu Dec 30, 2010 8:39 am

BZR wrote:Herbata była zbyt potężna. Jedna moja postać ma jej 80 kg, a nie narzekam.

Bo jesteś masochistą :] zachowanie nie fair w stosunku do graczy ot i tyle w tym temacie ;>
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
BZR

Postby BZR » Thu Dec 30, 2010 5:18 pm

Po prostu chciałem wyrżnąć kilka miast;) Ale mnie uprzedzili i znerfili herbatę^^
Zamia

Postby Zamia » Fri Dec 31, 2010 9:48 am

BZR wrote:Herbata była zbyt potężna. Jedna moja postać ma jej 80 kg, a nie narzekam.

To, że Ty nie narzekasz nie zmienia faktu, że likwidacja właściwości herbaty bez uprzedzenia i bez jakiejkolwiek rekompensaty nie jest w porządku wobec graczy, którym jeszcze cokolwiek się chce poza spaniem na placu.

a herbaty moja postać ma zdecydowanie więcej
koliberek

Postby koliberek » Fri Dec 31, 2010 10:07 am

Skoro herbata była zbyt potężna można było obniżyć jej właściwości, a nie czynić ją kompletnie bezużyteczną, żeby lata pracy poszły na marne. Można było nadać jej inne właściwości lub cudownie wymienić na coś, co się do czegoś przyda.
Po likwidacji zdolności herbaty nie zaniechano mordów na ludności cywilnej... być może jest to trudniejsze, tego nie wiem, ale ludzie wciąż napadają...
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jan 02, 2011 1:29 am

Herbata jest dla lolków. Prawdziwi gracze piją dopalacze ;)

Edit: ale nie narzekajcie. Do RP wam sie lepiej przyda ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Return to “Ogólne dyskusje”