Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Re: Wiesci z frontu (ProgD & RD)
nie, u innych. byly i poznikaly. i to u tych postaci, u ktorych juz widzialam opis
-
Potwierdzam, były ale znikły.
- BZR
Wskutek przypadku pojawiły się zbyt szybko i zostały cofnięte.
-
szkoda, fajnie bylo 

- Goengo
B) leeee...i tak nie dzialalo
- Nefertete
A już myślałam, że coś źle napisałam i mi zablokowali
Że też musieli się zorientować i cofnąć

Że też musieli się zorientować i cofnąć

- Sopel_1
Akurat "przypadkiem"
... Przyznajcie się że chcieliście narobić nam smaka 

- witia1
Postanowiłem przetestować nowe cudo i mam wrażenie że błąd za dużej ilości znaków pojawia się nawet gdy jest ona <500. To raz, a dwa zmieszczenie sensownego opisu w 500 znakach jest wyzwaniem 

Rest In Pieces.
- BZR
Mi się wydaje, że przekorczenie 200 znaków jest już wyzwaniem;)
Niektóre znaki liczą się za więcej niż jeden, znak nowej lini na przykład chyba aż za cztery. Nie mam pewności jednak, gdyż nie ja to programowałem. Najwięcej można się dowiedzieć na angielskim forum.
Niektóre znaki liczą się za więcej niż jeden, znak nowej lini na przykład chyba aż za cztery. Nie mam pewności jednak, gdyż nie ja to programowałem. Najwięcej można się dowiedzieć na angielskim forum.
- witia1
Tak wiem, było to nawet w komunikacie, że niektóre znaki zajmują w pamięci bazy więcej znaków. Tyle że za długi opis jest przycinany i póki byl za długi ( mniej wiecej 550-600 znaków ) to mi go przycinało. A teraz mam informacje ze jest za długi ( 486 znaków według worda, bez znaczników wstawionych świadomie ^^ ) dostaje info ze jest za długi ale gra zapamiętuje cały.
A 200 znaków to jak byś chciał kogoś opisać w jednym sms-ie
Początkowo jak chciałem opisać, że tak to określę, postać kompletnie to uzyskałem ponad 1000 nie dochodząc do końca. W 500 znakach można skupić się na kilku szczegółach i to raczej dość oszczędnie 
A 200 znaków to jak byś chciał kogoś opisać w jednym sms-ie

Rest In Pieces.
- Nefertete
Ja mam zapytanie w związku z tą zmianą, czy napisanie w opisie koloru ubrań jest złamaniem jakieś zasady ?
- robin_waw
witia1 wrote:Tak wiem, było to nawet w komunikacie, że niektóre znaki zajmują w pamięci bazy więcej znaków. Tyle że za długi opis jest przycinany i póki byl za długi ( mniej wiecej 550-600 znaków ) to mi go przycinało. A teraz mam informacje ze jest za długi ( 486 znaków według worda, bez znaczników wstawionych świadomie ^^ ) dostaje info ze jest za długi ale gra zapamiętuje cały.
A 200 znaków to jak byś chciał kogoś opisać w jednym sms-iePoczątkowo jak chciałem opisać, że tak to określę, postać kompletnie to uzyskałem ponad 1000 nie dochodząc do końca. W 500 znakach można skupić się na kilku szczegółach i to raczej dość oszczędnie
Bez przesady co ty chcesz opisać każdy pieprzyk, pryszcz i kurzajkę.
- witia1
Nie każdy szczegół ( to by zajęło naprawdę sporo czasu by to obmyślić i połowy rzeczy bym pewnie nie zapamiętał, a wypada się trzymać tego co się napisało ), ale pewne znaki szczególne i ogólny zarys wyglądu. Takie cechy jak wzrost, długość i barwę włosów, opis budowy ciała. Polecam zajrzeć na fora rpg, tam można znaleźć sporo informacji o opisach postaci. 500 znaków oczywiście to nie jest drastycznie za mało, ale musiałem się poważnie zastanowić co najbardziej chcę przekazać a co mogę pominąć ze względu na to jak chcę kształtować postać.
Rest In Pieces.
- robin_waw
witia1 wrote:Nie każdy szczegół ( to by zajęło naprawdę sporo czasu by to obmyślić i połowy rzeczy bym pewnie nie zapamiętał, a wypada się trzymać tego co się napisało ), ale pewne znaki szczególne i ogólny zarys wyglądu. Takie cechy jak wzrost, długość i barwę włosów, opis budowy ciała. Polecam zajrzeć na fora rpg, tam można znaleźć sporo informacji o opisach postaci. 500 znaków oczywiście to nie jest drastycznie za mało, ale musiałem się poważnie zastanowić co najbardziej chcę przekazać a co mogę pominąć ze względu na to jak chcę kształtować postać.
To zamiast pisać wielkie opisy pisz zwięźle.
Nie musisz pisać "widzisz wysokiego mężczyznę, wzrostu 192 centymetry"
Wystarczy jak napiszesz:
Wzrost 192
Zarost 3 dniowy
Oczy niebieskie
Włosy blond.
Utyka na prawą nogę.
Na lewym policzku blizna.
To nie musi być opis. Ktoś kto to zobaczy będzie wiedział jak postać wygląda.
Ten opis co podałem ma około 100 znaków jeszcze sporo można dopisać.
- Mars
18. Wprowadzono opisy postaci.
[...]
Warto wiedzieć, że jak ktoś będzie używał tej funkcji w niewłaściwy sposób straci prawo używania opisów dla wszystkich postaci.
A mozna prosic o wylaczenie dla konta widocznosci tych opisow? Osobiscie uwazam to za zmiane przeciwko klimatowi gry, no ale to juz moja chyba odosobniona prywatna opinia.