Zakladki Obiekty Notatki
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- robin_waw
Zakladki Obiekty Notatki
Ludzie pojawiają się kopiują notatki, ludzie podróżują rozwożą notatki.
Przyjdzie taki rozejrzy się po placu ma jakąś mapę co nie widzi jej wśród notatek i ją rzuca na ziemię nawet nie zapyta się czy ktoś nie ma takowej mapy albo czy mapy nie są trzymane dajmy na to w bibliotece. Inny zostawia listy gończe a inny jeszcze coś innego. Przybysze umierają: nowi co się pojawili i ich jedynym osiągnięciem w grze było skopiowanie notatki z mapą albo innej która się spodobała, starzy mający w inwentarzu cała bibliotekę .... itd.
I w różnych miejscach są tony notatek i śmieci jak chcesz wziąć z surowce z ziemi albo użyć maszynę musisz czekać aż ten cały śmietnik się załaduje (jest to uciążliwe jeżeli jesteś zmuszony właśnie łączyć się z siecią wolnym łączem) . Sprzątanie takich notatek jest czasochłonne a po pewnym czasie na tyle irytujące że ma się tego dosyć.
Może wydzielić by zakładkę notatki osobno aby w obiektach się nie pojawiały.
Przyjdzie taki rozejrzy się po placu ma jakąś mapę co nie widzi jej wśród notatek i ją rzuca na ziemię nawet nie zapyta się czy ktoś nie ma takowej mapy albo czy mapy nie są trzymane dajmy na to w bibliotece. Inny zostawia listy gończe a inny jeszcze coś innego. Przybysze umierają: nowi co się pojawili i ich jedynym osiągnięciem w grze było skopiowanie notatki z mapą albo innej która się spodobała, starzy mający w inwentarzu cała bibliotekę .... itd.
I w różnych miejscach są tony notatek i śmieci jak chcesz wziąć z surowce z ziemi albo użyć maszynę musisz czekać aż ten cały śmietnik się załaduje (jest to uciążliwe jeżeli jesteś zmuszony właśnie łączyć się z siecią wolnym łączem) . Sprzątanie takich notatek jest czasochłonne a po pewnym czasie na tyle irytujące że ma się tego dosyć.
Może wydzielić by zakładkę notatki osobno aby w obiektach się nie pojawiały.
-
pikolo
- w.w.g.d.w
- robin_waw
- marol
- Jinchuuriki
- marol
- Luke
Re: Zakladki Obiekty Notatki
Dopiero by był bajzel w zakładce z notatkami. Już w ogóle nikt by tego nie sprzątał.robin_waw wrote:Może wydzielić by zakładkę notatki osobno aby w obiektach się nie pojawiały.
Moim zdaniem podstawowa brakująca rzecz to możliwość przeglądania notatek w kopertach, bez ich wyjmowania, a nawet kopiowania ich czy dawania komuś prosto z koperty. Trochę to mało "realne" , ale mechanika cantra ma wiele nierealnych aspektów. A takie rozwiązanie zachęciłoby może ludzi choć trochę, żeby trzymali notatki w kopertach. Bo jak dotąd koperty są dla żyjącej postaci bezużyteczne i tylko denerwują gracza. I ja sam kopert nie używam. chyba że jako śmietnika, do którego już się nie zagląda..
[*]...
- Zamia
marol wrote:To taki mały hack - klikamy na podnoszenie jednej notatki, czekamy sekundę i ZANIM strona się odświeży klikamy podnoszenie drugiej, potem trzeciej i tak dalej... w ten sposób podniesienie jednej notatki zajmuje sekundkę.
Ostatnio mi komputer odpowiedział, że jestem za szybka.
Musiałam zbierać te śmieci na kilka razy. Teraz mam je w plecaku i zastanawiam się co z tym zrobić. Zabrałam wszystkie, jakie były na placu bo przy szybkim podnoszeniu nie ma czasu na wybieranie.
- Mars
Moja propozycja ulepszenia zarzadzania notatkami:
Rozwijalne menu projektow w js, dostosowac do obslugi notatek i kopert - kazda koperta to jedna z pozycji, a notatki nie znajdujace sie w kopertach widoczne bylyby na glownej liscie. Klikniecie w notatke spowoduje jej wyswietlenie.
Procz tego, tryb edycyjny (operacje na wielu notatkach) rowniez oparty na "galeziach" i "drzewku".
Obsluga notatek identyczna dla obiektow i inwentarza.
Rozwijalne menu projektow w js, dostosowac do obslugi notatek i kopert - kazda koperta to jedna z pozycji, a notatki nie znajdujace sie w kopertach widoczne bylyby na glownej liscie. Klikniecie w notatke spowoduje jej wyswietlenie.
Procz tego, tryb edycyjny (operacje na wielu notatkach) rowniez oparty na "galeziach" i "drzewku".
Obsluga notatek identyczna dla obiektow i inwentarza.
-
pikolo
Pikolo nie jest trudne ale jak przy wolnym łączu czekasz 5 minut na załadowanie strony z obiektami to możesz je sobie do koperty wkładać, powodzenia. Szczególnie kiedy masz postacie w kilku takich miejscach a jak już posprzątasz to za miesiąc albo dwa znowu masz stertę notatek
Rozumiem ze jesteś tak niezwykle zajęty odgrywaniem, że nie możesz poświęcić paru minut? Co za ludzie:/
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
- robin_waw
- w.w.g.d.w
-
pikolo
robin_waw wrote:Poza Cantrem i odgrywaniem są inne ważne rzeczy w relau i jak musisz się natrudzić to ci się odechciewa. Bo wyobraź sobie że przy bardzo wolnym łączu na inne postacie tracisz tak samo wiele czasu.
i nie możesz poświęcić 1-2 minut na sprzątnięcie notatek? Ja mam wolne łącze i nigdy z tym nie miałem problemu...
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
- Mars