Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Besteer
- Zerkos
- tehanu
Zerkos wrote:a gdyby wprowadzi możliwość że tak powiem porozumiewania sie konferencyjnego.. to znaczy:
teraz można albo ze wszystkimi albo z jedna osoba... a jakby dodac możliwość rozmowy z kilkoma wybranymi osobami?
Eee..
- Zerkos
- Jinchuuriki
- Fieger
kombinujesz aż za bardzo...jeśli potrzebujesz prywatności dla kilku postaci to samemu coś wymyśl, a nie od razu zmiany w całej grze...możecie wybudować sobie szałas, możecie pisać na kartkach, możecie wymyślić jakiś kod i gadać na "ogólnym" za pomocą tego kodu, możecie wybić wszystkich niepożądanych w lokacji żeby móc gadać bez problemu...trochę inwencji...
I have a cunning plan...
- lacki2000
popieram sprzeciwZerkos wrote:a gdyby wprowadzi możliwość że tak powiem porozumiewania sie konferencyjnego.. to znaczy:
teraz można albo ze wszystkimi albo z jedna osoba... a jakby dodac możliwość rozmowy z kilkoma wybranymi osobami?
p.s. nie wiem czy u Was ale u mnie sezon ogórkowy w pełni
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
-
Robert_
popieram sprzeciw Smile - rozmowy konferencyjne to nie jest naturalna forma komunikacji, chyba że w cantr byłby Internet i każda postać mogłaby się zalogować i zainstalować se naprzykłac skajpa i założyć rozmowę konferencyjną z innymi użytkownikami
A ja myślę, ze koledze chodziło o rozmowę prowadzona przez grupę osób na placu głównym, tak aby tylko niektórzy mogli usłyszeć o czym mowa. Bo np. chcą obgadać po cichu pannę X, która ma strasznie koślawe nogi, a nie chcą nigdzie łazić, gdyż sprawa nóg panny X nie jest znów aż tak ważna aby zwoływać zebranie w budynku lub na drodze. Grupa osób nachyla się ku sobie i mówią do siebie szeptem. To jest normalna forma komunikacji inie ma nic wspólnego z Internetem oraz Skype.
- cald dashew
- Zerkos
A ja myślę, ze koledze chodziło o rozmowę prowadzona przez grupę osób na placu głównym, tak aby tylko niektórzy mogli usłyszeć o czym mowa. Bo np. chcą obgadać po cichu pannę X, która ma strasznie koślawe nogi, a nie chcą nigdzie łazić, gdyż sprawa nóg panny X nie jest znów aż tak ważna aby zwoływać zebranie w budynku lub na drodze. Grupa osób nachyla się ku sobie i mówią do siebie szeptem. To jest normalna forma komunikacji inie ma nic wspólnego z Internetem oraz Skype.[/quote]
dzieki Robert .. własnie o to mi chodzilo ale juz sie nie upieram
dzieki Robert .. własnie o to mi chodzilo ale juz sie nie upieram
- witia1
cald dashew wrote:a ja bym zaproponował wrzątek, czyli przerobioną wodę na palenisku ktora nadawalaby sie do robienia roznych cieplych napojow, na przyklad kawy czy roznych zup. Może nawet szybkich zupek "chinskich"![]()
Z tego co pamiętam to herbatę robi się przy użyciu herbaty suszonej, wody i kuchenki ( + paliwo) czyli w procesie masz wrzątek. Z resztą wrzątek ma to do siebie, że jest do użycia tylko przez krótki czas
- cald dashew
No to w sumie mam inny pomysl. Malo kto wie ze tarcza jaka jest tarża może atakować. Na mało bo mało (10) ale powinien być to atak dodatkowy.. i tak by nic prawie nie robił (chyba że tarcza by nie ochroniła ciosu z tarży) ale dał by opcjonalność walce, i stałby się dość przydatną zabawką dla wojowników.
Teraz jest bazsensownym przedmiotem ktorego chyba nawet nigdy nie widziala moja postac o ile mnie pamiec nie myli. 10 to slaby atak a byloby zabawnie gdyby można było wyprowadzić dodatkowy cios z tarży (tym bardziej jak ktos ma herbate na zmęczenie)
Teraz jest bazsensownym przedmiotem ktorego chyba nawet nigdy nie widziala moja postac o ile mnie pamiec nie myli. 10 to slaby atak a byloby zabawnie gdyby można było wyprowadzić dodatkowy cios z tarży (tym bardziej jak ktos ma herbate na zmęczenie)
- Miri
@tarża
dobra myśl, tylko pewnie przydałaby się opcja wyboru, czy atakować bronią i tarczą, czy tylko bronią.
Przykład: postać A i postać B trenują, bijąc się po głowach łyżeczkami. Nie mają innych tarcz niż tarże, dookoła pełno dzikich zwierząt, a odkładać tarżę tylko po to, by partner ćwiczeń oprócz łyżeczki nie poczuł i czegoś więcej
trochę niewygodnie... zresztą nigdy nic nie wiadomo - odłoży się taką tarczę, i kto wie co się może wydarzyć zanim się ją z powrotem podniesie - złodzieje notatek, newspawni, słonie i spółka 
dobra myśl, tylko pewnie przydałaby się opcja wyboru, czy atakować bronią i tarczą, czy tylko bronią.
Przykład: postać A i postać B trenują, bijąc się po głowach łyżeczkami. Nie mają innych tarcz niż tarże, dookoła pełno dzikich zwierząt, a odkładać tarżę tylko po to, by partner ćwiczeń oprócz łyżeczki nie poczuł i czegoś więcej
-
Avx