Eden

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

robin_waw

Eden

Postby robin_waw » Sat Mar 01, 2008 12:46 pm

W Edenie Adolf wspomniał że dowiedział się od kolegi na gg że pojawi się w Edenie dzisiaj około 2187-6 obudził się nowy w Edenie i w drugim zdaniu prosił żeby pokazać mu Adolfa
Luke

Re: Eden

Postby Luke » Sat Mar 01, 2008 1:29 pm

Robin, może ja czegoś nie rozumiem, a może byłoby prościej, gdybyś zaczął używać znaków interpunkcyjnych?
Ale z tego, co zrozumiałem:
Czy posądzasz kolesia o jasnowidzenie, czy o "boskość"? No bo skąd mógł wiedzieć wcześniej na gg (i zapowiedzieć Adolfowi), że jego nowa postać obudzi się akurat w Edenie? :?
[*]...
Robaczek

Postby Robaczek » Sat Mar 01, 2008 1:32 pm

Potwierdzam słowa robina. Nie wiem, skąd gracz prowadzący Adolfa wiedział, że postać jego kolegi obudzi się w Edenie, ale taka jest prawda. Pierwsze co zrobił nowy to zapytał o Adolfa.
Pomijał już fakt rozwalania gry przez pisanie przez Adolfa publicznie tekstów OOC o rozmowach na gg z kumplem... :?
Glizda :) | 3819319
ImageCzłonek Federacji RP - odgrywaj z nami
Avx

Postby Avx » Sat Mar 01, 2008 1:37 pm

Robaczek wrote:Potwierdzam słowa robina. Nie wiem, skąd gracz prowadzący Adolfa wiedział, że postać jego kolegi obudzi się w Edenie, ale taka jest prawda. Pierwsze co zrobił nowy to zapytał o Adolfa.

Hmmm, Eden to bardzo duże miasto, szczególnie ostatnio. Jak się zakłada kilka postaci, to jest spore prawdopodobieństwo, że jedna tam wyląduje. To pewnie jest wytłumaczeniem "jasnowidzenia". A cała sprawa to, oczywista, dość rażące naruszenie...
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Mar 01, 2008 2:00 pm

Dziękuję za zgłoszenie. Przyjrzymy się temu.

Przypominam, że w przypadkach ewidentnego łamania NZ, zwłaszcza powodowanego niewiedzą i ignorancją nowych graczy, można w grze zainteweniować samemu. Szeptem, z uzyciem ooc odesłać do odpowiednich wątków, zasad, uprzejmie pouczyć, poedukować...
Nie jest to oczywiście obowiązkiem gracza, to działka PD. Ale nie mamy nic przeciwko. Z dobrymi efektami już to obserwowalismy w grze. Takie działanie oszczędzają nasz czas, który możemy spożytkować przy trudniejszych zagadnieniach.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Gin

Postby Gin » Sat Mar 01, 2008 2:26 pm

A starało sie i próbowało się, przynajmniej z tego co mi wiadomo..ale zdaje się, że to jeden z tych "cięższych" przypadków. O czym może świadczyć zachowanie kolejnej postaci, jednego z tych graczy, już w innej lokacji..
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sat Mar 01, 2008 3:12 pm

Zamykam temat.
Tutaj ZGŁASZAMY naruszenia, nie DYSKUTUJEMY o nich.
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”