Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

isis

Postby isis » Thu Sep 20, 2007 9:52 am

Wywlekanie: X to nienazwane miejsce
D 174%

No nic.
Ale po chwili...

Wywlekanie: X to nienazwane miejsce
D 245%

:shock:
To normalne? :wink:
pipok

Postby pipok » Thu Sep 20, 2007 10:12 am

Może się zdarzyć. Na przykład przy próbie wywleczenia postaci ze statku na ląd (albo z pojazdu na plac), kiedy wszyscy wywlekający są poza tym statkiem (pojazdem). A potem dołączają następni, też z lądu ciągnąc.

Informacja jest poniekąd prawdziwa: używane jest więcej niż 100% siły potrzebnej do przeciągnięcia osoby. Tylko że czynność odbywa się w nieodpowiedni sposób - wykonywane jest wciąganie zamiast wypychania- więc nie ma efektu.
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Sep 20, 2007 11:24 am

Jeżeli wywlekana osoba jest jednej w lokacji z wywlekającymi (pojazd, budynek) trzeba przerwać i spróbować wyciągnąć jeszcze raz czasem pojawia się taki błąd i pomaga ponowne wykonanie tej operacji
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Sep 20, 2007 7:30 pm

Jak przerobić biały ryż żeby otrzymać amazake?Wiki jest conajmniej niejasna w tej kwestii.
gawi

Postby gawi » Thu Sep 20, 2007 8:47 pm

tak samo jak miód pitny.. bierzesz wiadro stanwiasz na ziemi potem idziesz w zakladke obiekty i juz mozesz urzywac wiadra jako maszyny wciskasz ta gwiazdke czy cos tam.. i dodajessz białego ryżu i wody i już masz projekt założony .. ja zawsze biore to wiadro potem do plecka postaci .. ale nie wiem czy jest taka potrzeba.. :)
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Sep 20, 2007 9:16 pm

w.w.g.d.w wrote:Jak przerobić biały ryż żeby otrzymać amazake?Wiki jest conajmniej niejasna w tej kwestii.

Bierzesz zwykły ryż wrzucasz go na kamień młyński, robisz z niego biały ryż, stawiasz wiadro i wybierasz opcję użyj tak jak z maszynami, zakładasz projekt robienia amazake, po otrzymaniu amazake fermentujesz ją w antałku i otrzymujesz sake.
tak wygląda cały proces.

ja zawsze biore to wiadro potem do plecka postaci .. ale nie wiem czy jest taka potrzeba.. Smile

Jest taka potrzeba żeby ktoś Ci wiadra nie zwędził, możesz nawet je schować do magazynu i robić projekt dalej.
Mattan

Postby Mattan » Thu Sep 20, 2007 10:05 pm

w.w.g.d.w wrote:Jak przerobić biały ryż żeby otrzymać amazake?Wiki jest conajmniej niejasna w tej kwestii.

W jakim zakresie niejasne? Według mnie napisane jak krowie na plocie dużymi literami. :)
A tak poważnie to napisz co jest dla ciebie niezrozumiałe bo być może trzeba coś poprawić.

EDIT: Poprawiłem opisy funkcjonowania wiader. Dzięki za konstruktywną krytykę. :roll:
Last edited by Mattan on Thu Sep 20, 2007 10:43 pm, edited 1 time in total.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Sep 20, 2007 10:34 pm

Zwiodła mnie cantryjska logika,myślałem że wystarczy że będe miał wiaderko przy sobie,ciach! i sobie robię amazake a tu nie.Trzeba je najpierw odłożyć na ziemię i dopiero wtedy zacząć.Mało tego,można spowrotem sobie wziąść jakby w trakcie nie było potrzebne ale tylko by zacząć!
Cantryjska logika wcale nie jest taka oczywista,zwłaszcza gy zaczyna się coś nowego dla siebie dlatego gdyby było napisane jak krowie na rowie to nie miałbym żadnych pytań ale tak jak jest to niby jest ale trzeba kombinować jak to wykorzystać w praktyce.Mi sie nie chciało kombinować i poprostu spytałem,dostałem odpowiedz i dziękuje.
pipok

Postby pipok » Fri Sep 21, 2007 5:45 am

w.w.g.d.w wrote:Trzeba je najpierw odłożyć na ziemię i dopiero wtedy zacząć. Mało tego, można spowrotem sobie wziąść jakby w trakcie nie było potrzebne ale tylko by zacząć!
O ile dobrze pamiętam, to się mylisz. Musisz je podnieść po rozpoczęciu projektu, bo bez niego nie wykonasz pracy. Wiadro musi być na ziemi, żeby założyć projekt zbierania wody, robienia amazake, brzeczki itp., ale do samego wykonywania pracy potrzebne jest... wiadro. Wiadro, które musisz mieć przy sobie. Jak nie będziesz go miał przy sobie, to nie będziesz mógł pracować nad mieszaniem miodu czy ryżu z wodą.
Czyli kolejność jest taka: stawiasz wiadro na ziemi, inicjujesz zadanie, a następnie podnosisz wiadro i zaczynasz pracować nad przygotowaną robotą. (Surowce, jeśli są potrzebne, możesz dorzucić zaraz po zainicjowaniu zadania, przed podniesieniem wiadra lub po podniesieniu). W podobny sposób działa np. kuchenka turystyczna.

Poprawcie mnie proszę, jeśli się mylę.
Luke

Postby Luke » Fri Sep 21, 2007 6:07 am

pipok wrote:Musisz je podnieść po rozpoczęciu projektu, bo bez niego nie wykonasz pracy.
(...)
Poprawcie mnie proszę, jeśli się mylę.
Nie mylisz się. :D
Musisz podnieść wiadro. Widziałem postać, która nie podniosła wiadra, zasnęła smacznie na kilka dni, a po upływie czasu przewidzianego na projekt obudziła się, święcie oburzona, że ma 0%. Miała szczęście, że jej nikt w czasie snu tego wiadra nie gwizdnął. :twisted:
W innej osadzie widziałem kogoś, kto miał dwa (sic!) wiadra, bo głosił, że tego typu projekt wymaga jednego wiadra na ziemi, a drugiego w garści. I nie chciał drugiego wiadra oddać do pompowania wody. 8)
Też jest to jakiś sposób na poradzenie sobie z trudnością pojmowania logiki cantra. :lol:
Mattan

Postby Mattan » Fri Sep 21, 2007 6:41 am

Dobra dokładnie to jest tak, że musisz mieć wiadro jako narzędzie w plecaku. Więc możesz podnieść, ale nie musisz jak masz drugie w plecaku. :)
Ale jak zostawisz to ci mogą je bryknąć. :D
keisha

Postby keisha » Fri Sep 21, 2007 6:45 am

Mi to nigdy nie sprawiło trudności, ale jeśli to nie jest dla wszystkich jasne to trzeba poprawić w wiki.

Wiem, że podobnie do wiadra działa misa, już jej opis zmieniłam. A co z kuchenką turystyczną? bo z nią nie miałam jeszcze do czynienia.
pipok

Postby pipok » Fri Sep 21, 2007 7:00 am

Wiadro, misa, kuchenka turystyczna, tajine... nie pamiętam, co jeszcze.
Milo

Postby Milo » Sun Sep 23, 2007 7:36 pm

Srebrne przewody mają jakieś zastosowanie czy są do czegoś co dopiero będzie?
Besteer

Postby Besteer » Mon Sep 24, 2007 6:46 am

Mam pytanie:

Jakie jest prawdopodobieństwo wyłamania łomem drzwi dla pojedynczej próby?

Bo już ze cztery razy próbowałem i nic... Bycie złodziejem nie jest jednak wcale takie proste :twisted:

Return to “Ogólne dyskusje”