Jak on/ona mnie wkurza...
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
- Leming
- gawi
- Arucard
Leming wrote:Nie ma co się czepiać ani Eresana, ani marola.
Znam co najmniej jedną postać Eresana i on się stara i prawie nie robi błędów, chociaż jest dysgrafikiem. Można go za wzór innym stawiać.
Myślę, że wszystkim nam tu chodzi raczej o te nieszczęścia, co jednego słowa nie potrafią starannie napisać (a raczej im się nie chce). Inna rzecz, że z nich na ogół i gracze są fatalni.
Wybacz ale dysgrafia nie jest usprawiedliwieniem bo sam ja mam.Dysgrafia to jest wlasnie to ze ma sie nieczytelne pismo jak dobrze pamietam....a dysleksja to co innego

Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
-
- Arucard
"Dysgrafia – częściowa lub całkowita utrata umiejętności pisania, spowodowana mikrouszkodzeniami ośrodkowego układu nerwowego lub zaburzeniami ośrodkowych funkcji wzrokowych i słuchowych. Występuje w przypadkach uszkodzenia tylnych części drugiego lub trzeciego zakrętu czołowego półkuli lewej lub zakrętu nadbrzeżnego.
Pismo dysgrafika jest nieestetyczne i nieczytelne.
Dysgrafia jest powiązana z afazją motoryczną, czyli utratą zdolności produkowania mowy zrozumiałej dla innych. Może występować jako tzw. dysgrafia głęboka, w której osoba dotknięta tym zaburzeniem ma kłopoty z zapisywaniem słów nieistniejących lub nieznanych, a także może popełniać błędy semantyczne. Specyficzną formą dysgrafii jest dysgrafia leksykalna. Osoba na nią cierpiąca potrafi zapisywać słowa, ale czyni to w sposób zbliżony do zapisu fonetycznego, np. wyraz 'chleb' może zostać zapisany jako 'hlep', co skutkuje popełnianiem wielu błędów ortograficznych. Ze względu na to, że niektóre języki, np. angielski, charakteryzują się dużą rozbieżnością pomiędzy formą pisaną danego słowa a jego wymową, sytuacja osób z dysgrafią funkcjonujących w kręgach kulturowych, gdzie takie języki są powszechnie używane, jest zwykle dużo bardziej dokuczliwa."
Prosze bardzo....zazwyczaj dysgrafia to jest tylko pismo nieczytelne i okazyjne bledy:
Objawy dysgrafii
* niedokładności w odtwarzaniu liter, ich połączeń, niekształtność liter,
* niewłaściwe proporcje liter w obrębie wyrazów (zróżnicowanie wielkości),
* nierównomierne zagęszczenie pisma,
* niejednolite położenie pisma (nachylenie liter),
* litery "drżące" o niepewnej linii.
Pismo dysgrafika jest nieestetyczne i nieczytelne.
Dysgrafia jest powiązana z afazją motoryczną, czyli utratą zdolności produkowania mowy zrozumiałej dla innych. Może występować jako tzw. dysgrafia głęboka, w której osoba dotknięta tym zaburzeniem ma kłopoty z zapisywaniem słów nieistniejących lub nieznanych, a także może popełniać błędy semantyczne. Specyficzną formą dysgrafii jest dysgrafia leksykalna. Osoba na nią cierpiąca potrafi zapisywać słowa, ale czyni to w sposób zbliżony do zapisu fonetycznego, np. wyraz 'chleb' może zostać zapisany jako 'hlep', co skutkuje popełnianiem wielu błędów ortograficznych. Ze względu na to, że niektóre języki, np. angielski, charakteryzują się dużą rozbieżnością pomiędzy formą pisaną danego słowa a jego wymową, sytuacja osób z dysgrafią funkcjonujących w kręgach kulturowych, gdzie takie języki są powszechnie używane, jest zwykle dużo bardziej dokuczliwa."
Prosze bardzo....zazwyczaj dysgrafia to jest tylko pismo nieczytelne i okazyjne bledy:
Objawy dysgrafii
* niedokładności w odtwarzaniu liter, ich połączeń, niekształtność liter,
* niewłaściwe proporcje liter w obrębie wyrazów (zróżnicowanie wielkości),
* nierównomierne zagęszczenie pisma,
* niejednolite położenie pisma (nachylenie liter),
* litery "drżące" o niepewnej linii.
- Leming
Nie uchwyciłeś, Arucardzie, tego, co najważniejsze w mojej wypowiedzi, przyczepiłeś się zaś do szczegółów. Eresan pisze, że jest dysgrafikiem i dyslektykiem (jak zwał, tak zwał), ale nie traktuje tego jako usprawiedliwienia dla robienia błędów i w przeciwieństwie do wielu innych osób STARA SIĘ pisać poprawnie. Najczęściej skutecznie. I za to go szanuję. I to jest najważniejszy punkt mojej wypowiedzi.
- Arucard
Ja bylem,jestem i bede upierdliwy
Dla dyslektyka ktory stara sie pisac poprawnie i pisze tak tez mam szacunek ale kazdemu sie bledy zdarzyc moge szczegolnie jesli sie spieszy 

- Mars
- Leming
- Ula
Tu: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=12234&start=60
A ten wątek miał w zamierzeniu być uhonorowaniem postaci, które powodują u graczy nieodpartą chęć posiadania na własność odpowiednio naostrzonego topora bojowego. Szkoda, że tak się rozmył...

A ten wątek miał w zamierzeniu być uhonorowaniem postaci, które powodują u graczy nieodpartą chęć posiadania na własność odpowiednio naostrzonego topora bojowego. Szkoda, że tak się rozmył...

- Leming
Ale tamto to jest starych marud. A ja nie jestem stara maruda. Poza tym rzeczywiście gracze, którzy nie dokładają minimum staranności, żeby ich wypowiedzi były czytelne, na ogół tworzą postaci bezbarwne i płaskie. Może nie takie, żeby od razu za topór chwytać, ale męczące niewątpliwie. No to sobie narzekamy. A że nic z tego nie wynika? To już zupełnie inna bajka.
Obiecuję więcej nie off-topować i postawić się do pionu moralno-etycznego.
Na temat
Wkurzają mnie ci wszyscy niezdecydowani co do daty ślubu... Z dwuletnim wyprzedzeniem planować, ot co, a nie tak na chybcika!
Obiecuję więcej nie off-topować i postawić się do pionu moralno-etycznego.
Na temat

Wkurzają mnie ci wszyscy niezdecydowani co do daty ślubu... Z dwuletnim wyprzedzeniem planować, ot co, a nie tak na chybcika!

- MattKaro
- robin_waw