System narodzin - rozmieszczanie Cantryjczykow

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Shaunri

Postby Shaunri » Mon Jul 02, 2007 8:13 pm

in vitro - No, to proste - Zamiast wielkich rozmyślań trzeba rzucić jakąś petycją o zmianę systemu spawnu nowych. System powinien być bardzo prosty - Jakiś banalny algorytm uwzględniający ilość postaci i ich wiek w danej lokacji. Ew. też czas jaki tam spędzili.

I po problemie - Większość postaci rodziłaby się w miastach i zasilałaby ich struktury.

A czy tego nie chcą? No cóż, ponownie w grze jestem od niedawna, ale z lokacji w których mam postacie, a są to miedzy innymi miasteczka widzę jedynie emigrację - A to wypuścimy sobie stateczek, a to motorek, a to ktoś piechotą sobie lezie - Byle dalej.

Ich wola, takie moje obserwacje : )
Laura_

Postby Laura_ » Mon Jul 02, 2007 8:45 pm

shaunri- odnosilam sie do tego twojego zdania : "Najwyraźniej nie ma potrzeby na miasta - Będzie potrzeba - będą miasta". mysle ze potrzeba jest, gorzej z mozliwoscia zrealizowania jej. stworzenie w dziczy miasta od podstaw trwa wieki. i nie uwierze nigdy, ze wiekszosc postaci woli rodzic sie w gluszy, i cale zycie pracowac na dluga lodz i kosciana dzide, w pozostalym czasie zbierajac leki by leczyc sie po atakach zwierzat, ktorych nie udalo sie odeprzec drewniana tarcza.
piszesz: "z lokacji w których mam postacie, a są to miedzy innymi miasteczka widzę jedynie emigrację - A to wypuścimy sobie stateczek, a to motorek, a to ktoś piechotą sobie lezie - Byle dalej". otoz to - rodzac sie w duzym miescie masz wybor - idziesz lub zostajesz, rodzac sie na zadupiu czesto nie masz takiego wyboru.
wymieranie miast na starych polskich wypach jest faktem, i nie jest to fakt, z ktorym chcialabym sie pogodzic
Shaunri

Postby Shaunri » Tue Jul 03, 2007 10:30 am

Laura - No nie wiem, Ja chyba po prostu mam szczęście, bo wszystkie moje postacie pojawiły się w dobrze prosperujących miasteczkach : )

Jeśli więc kwestia (Której nie zauważyłem z w/w względu) jest w tym że postacie nie spawnują się w miastach wystarczająco często to jak mówiłem, zamiast wałkować temat trzeba napisać tam-gdzie-trzeba małą petycję, podac im prosty algorytm i niech to zmienią ; )
Elm0

Postby Elm0 » Tue Jul 03, 2007 3:14 pm

Mam rewolucyjny pomysł, uzależnić przyrost od liczby wypowiadanych głośno tekstów w mieście. Rozwiąże się problem edukacji newspawnów. Ale przede wszystkim gracze będą mieli większy wpływ na przyrost naturalny. No i zaznaczam, nie liczą się szepty ani logi z podawania surowców tylko liczba kwestii, a jeszcze lepiej linijki tekstu. Chcecie mieć dzieci, bądźcie aktywni! :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Jul 03, 2007 3:20 pm

spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam

...moze przybędzie użytkowników forum
Eresan

Postby Eresan » Tue Jul 03, 2007 3:29 pm

Mi akurat pomysł Elm0 się podoba. Tym bardziej że nowi gracze lądowali by w ciekawych miejscach co po primo zachęcało by do gry a po secundo pokazywałoby im raczej dobry przykład do kształtowania swojej postaci.

Uzależniłbym to jednak od (choć to śmiesznie brzmi) ilość tekstu/ ilość mieszkańców, żeby ludziki nie pojawiali się tylko w wielkich ośrodkach miejskich.

Pozdrawiam.
Elm0

Postby Elm0 » Tue Jul 03, 2007 3:53 pm

To będzie rodzaj nagrody za aktywność i RPG :D Małe, rozwrzeszczane nagrody :). Po co poić nudne Vlotryan newbiesami wymierającymi szybciej niż jętki...
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Jul 03, 2007 3:56 pm

Ja tam też uważam ten pomysł za trafiony. Nie ma gorszego zniechęcacza niż pojawienie się w mieście mruków.
Leming

Postby Leming » Tue Jul 03, 2007 4:00 pm

Mnie się też pomysł Elm0 podoba.
Jestem po lekturze wątku o dzieciach w zaakceptowanych sugestiach. Tworzę teraz własny post na ten temat. Przyznam, że to, co tam proponują, jest jak dla mnie w większości nie do przyjęcia.
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Jul 03, 2007 4:31 pm

wiem, jestem pesymistą ale ludzie zaczną pie****ić jak najęci żeby nabijać licznik wypowiedzi. i nie będzie to miało wiele wspólnego z dobrym przykładem do kształtowania swojej postaci
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Jul 03, 2007 4:35 pm

in vitro... wrote:wiem, jestem pesymistą ale ludzie zaczną pie****ić jak najęci żeby nabijać licznik wypowiedzi. i nie będzie to miało wiele wspólnego z dobrym przykładem do kształtowania swojej postaci

Lepiej niech "p******ą" o byle czym, niż cicho siedzą lub tylko szepczą. Z takiego "p*******a" czasem śmieszne akcje wychodzą.
Eresan

Postby Eresan » Tue Jul 03, 2007 4:43 pm

in vitro... wrote:wiem, jestem pesymistą ale ludzie zaczną pie****ić jak najęci żeby nabijać licznik wypowiedzi. i nie będzie to miało wiele wspólnego z dobrym przykładem do kształtowania swojej postaci

In_vitro, jesteś pesymistą!

A tak w ogóle to myślę że nie wpłynie to na ilość ani jakość wypowiedzi. Nikomu nie będzie się chciało nawijać bez sensu o ile do tej pory tego nie robił :)

Pozdrawiam
Last edited by Eresan on Tue Jul 03, 2007 5:01 pm, edited 1 time in total.
Arucard

Postby Arucard » Tue Jul 03, 2007 4:54 pm

Tylko ze ja znam taka postac co moze sama wraz z moja postacia i jeszcze jedna zasiedlic w ten sposob mala wysepke :D
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Elm0

Postby Elm0 » Tue Jul 03, 2007 6:06 pm

A czy to źle? To będzie genialne.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Jul 03, 2007 6:50 pm

To bez sensu pomysł. Wymuszanie OOC by to co generalnie mówi się szeptem było mówione na głos. Pozatym ludzie bedą nabijać gadaniem o byle czym. Dwóch newspawnów będzie gadalo o dupie marynie cały dzień po to by im się nowy newspawn narodził... Ech... Pozatym Ty już podobno nie grasz Elm0, więc po co Ci ten pomysł :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Return to “Ogólne dyskusje”