Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Elm0
- gawi
-
Eresan
Napisy na broniach - bardzo ciekawa sprawa. Przynajmniej jakiś monogram.
Co do elektryfikacji koleji - nie ma możliwości myślę tymbardziej iż w tedy trzebaby zelektryfikować również osady a to ciągnie za sobą masę rzeczy.
Świetny pomysł moim zdaniem jest taki że jak masz 1 linię torów to może jechać tylko 1 pociąg na trasie, 2 linie dwa pociągi w dowolną strone jadące, 3 linie to dowolna ilośc pociągów.
Pozdrawiam.
Co do elektryfikacji koleji - nie ma możliwości myślę tymbardziej iż w tedy trzebaby zelektryfikować również osady a to ciągnie za sobą masę rzeczy.
Świetny pomysł moim zdaniem jest taki że jak masz 1 linię torów to może jechać tylko 1 pociąg na trasie, 2 linie dwa pociągi w dowolną strone jadące, 3 linie to dowolna ilośc pociągów.
Pozdrawiam.
- Rusalka
- Quijo
- domeq
Rusalka wrote:Co myślicie o dodaniu nowego jeszcze większego, jeszcze szybszego, i oczywiście jeszcze droższego statku? Okręt liniowy(?)
Musialby miec jakies powazne udogodnienie na pokladzie. Armaty, mozliwosc dokowania do kazdego rodzaju statkow (z jednoczesnym pozbawieniem mozliwosci zadokowania do niego)... a samo "jeszcze wiekszy" i "jeszcze szybszy"?
Do przewozu towarow najlepsze sa szybkie szabrowniki, czy inne skimmery, soarery czy dartery
- Quijo
-
Eresan
TAŚMOCIĄG - produkowany pomiędzy pomieszczeniami, składałby się z otpowiednio dużej ilości tkaniny konopnej lub bawełnianej albo skóry, kilku drewnianych (żelaznych lub stalowych) walców, dwu korbek (drewno plus żelazo lub stal), oraz konstrukcji podtrzymującej (żelazo, drewno, stal, aluminium). Kręcąc korbkami moznaby przesówać do powiedzmy 50 kilogramów różnych surowców lub towarów pomiędzy dwoma pomieszczeniami, budynkiem i "placem" może także pomiędzy budynkami (?).
Przykład.: Trzeba w kuźni załozyć duży projekt wytopu żelaza. Postać idzie do zamkniętego magazynu połozonego obok gdzie znajdują się zapasy i zamiast łazić 50 razy w tę i z powrotem z surowcami ładuje je wszystkie na taśmociąg, przesówa do kuźni i spokojnie zakłada projekt.
Pozdrawiam
Przykład.: Trzeba w kuźni załozyć duży projekt wytopu żelaza. Postać idzie do zamkniętego magazynu połozonego obok gdzie znajdują się zapasy i zamiast łazić 50 razy w tę i z powrotem z surowcami ładuje je wszystkie na taśmociąg, przesówa do kuźni i spokojnie zakłada projekt.
Pozdrawiam
- Mattan
-
Eresan
przynajmniej ograniczasz ilośc łażenia (plus te kilka razy za którymi trafia się zazwyczaj w nie te drzwi
)
Poza tym jak znam Cantrowiczów to zaraz wymysla jakieś kolejne zastosowania
Na przykład ładowanie dużych ilości towaru na statek czy pojazd. Wkładasz pół tony i kręcisz korbką a co godzine ładuje Ci się 100-200 kilogramów.
Ale czy koniecznie guma? Z resztą mogłyby byc 2 wersje różniące się trwałością i szybkością przesyłu.
Pozdrawiam.
Poza tym jak znam Cantrowiczów to zaraz wymysla jakieś kolejne zastosowania
Ale czy koniecznie guma? Z resztą mogłyby byc 2 wersje różniące się trwałością i szybkością przesyłu.
Pozdrawiam.
-
pieczony
Zmarła jedna z postaci, które bardzo lubiłem, i tak zastanawiałem się jak możnaby godnie uczcić jej pamięć, i wpadłem na pomysł (którego, mam nadzieję nikt nie przedstawiał wcześniej, bo przyznam się bez bicia, nie sprawdzałem) żeby wybudować jej pomnik, posąg coś w tym rodzaju
Myślę, że byłaby to bardzo fajna sprawa, pozwalająca oddać godność zmarłemu przywódcy osady, przyjacielowi itp.
Kilka rodzajów pomników, typu: pomnik przedstawiający kobietę, mężczyznę, dziecko ...
Możnaby wykorzystać do tego kamień lub/i marmur.
Widziałbym to w ten sposób, że przy budowaniu takiego posągu, możnaby umieścić na nim jakiś tekst, nieedytowalny, bądź edytowalny tylko przy użyciu jakiegoś narzędzia.
Oczywiście wybudowanie posągu winno być koszmarnie drogie i pracochłonne
Dałoby to też możliwość wybudowania czegoś w rodzaju miasta kultury, napakowanego posągami niczym u Azteków. Mogłoby dodać to fajny "smaczek" do świata.
Myślę, że byłaby to bardzo fajna sprawa, pozwalająca oddać godność zmarłemu przywódcy osady, przyjacielowi itp.
Kilka rodzajów pomników, typu: pomnik przedstawiający kobietę, mężczyznę, dziecko ...
Możnaby wykorzystać do tego kamień lub/i marmur.
Widziałbym to w ten sposób, że przy budowaniu takiego posągu, możnaby umieścić na nim jakiś tekst, nieedytowalny, bądź edytowalny tylko przy użyciu jakiegoś narzędzia.
Oczywiście wybudowanie posągu winno być koszmarnie drogie i pracochłonne
Dałoby to też możliwość wybudowania czegoś w rodzaju miasta kultury, napakowanego posągami niczym u Azteków. Mogłoby dodać to fajny "smaczek" do świata.
- Quijo
- Rusalka
domeq wrote:Rusalka wrote:Co myślicie o dodaniu nowego jeszcze większego, jeszcze szybszego, i oczywiście jeszcze droższego statku? Okręt liniowy(?)
Musialby miec jakies powazne udogodnienie na pokladzie. Armaty, mozliwosc dokowania do kazdego rodzaju statkow (z jednoczesnym pozbawieniem mozliwosci zadokowania do niego)... a samo "jeszcze wiekszy" i "jeszcze szybszy"?
Do przewozu towarow najlepsze sa szybkie szabrowniki, czy inne skimmery, soarery czy darteryJa miejsca na kolejny statek towarowy nie widze
Galeonów się nie buduje bo są powolne. Obecnie najlepszym statkiem jest Szabrownik. W doborze okrętów decyduje przede wszystkim szybkość. Myślałem o czymś co będzie miało tak ustawiony parametr weight effect, że będzie można tam zbudować cały warsztat, ładownie, 5 stołów kamiennych etc a on dalej będzie śmigał po morzach z dużą prędkością.
Jeśli ktoś z was interesuje się żeglarstwem, to na pewno wie o tym, że im okręt jest dłuższy, tym większą prędkość jest w stanie rozwinąć. W myśl tej idei, taki "okręt liniowy" czy jak by się go tam nazwało byłby szybszy od szabrownika. Zdecydowanie istnieją w polskiej strefie społeczności, które na coś takiego stać.
------------------------
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad żeglarstwem w cantr i widzę, że jest ono generalnie spaprane. Na morzach widać tylko slupy, długie łodzie i szabrowniki, czasami jakaś łódka przemknie. Można by rozwinąć wachlarz opcji oraz zmienić nieco istniejące. Ale bardzo zależy mi na waszej opinii, ponieważ nie mam wglądu w całą polską strefę
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Terlas
Ja wprowadził bym mozliwość usuwania projektów tych zaczętych(chodzi o zbiór tylko). Ustawić tylko jakis limit czasu od ostatniej pracy przy nim np 10 dni, no i dodatkowo niemożność usunięcia projektów powyżej 15% i tam gdzie ktoś pracuje oczywiśćie. Pozowli to poprawić przejżystość i może czas ładowania projektów bo bedzie ich poprostu mniej.
A ja zawsze sie zastanawiam czy jak moja postac sie starzeje, to ja powinienem płakac, czy cieszyc sie ze przezyła tyle
- Artur