Jak on/ona mnie wkurza...
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Obcy
Proponuję rozważyć jeden mój pomysł:
W przypadku potrzeby blokady jakiejś postaci, proponuję aby PD próbowało jakoś wtopić się w fabułę. Przykładowo postać ta mogłaby być porwana przez smoka, maga, czy inne ustrojstwo pasujące do klimatu w danym miejscu. Byłby to znak dla graczy, że coś jest na rzeczy. Nie ma nic gorszego jak czekanie aż zablokowana postać będzie kontynuowała fabułę. Po pozytywnym rozpatrzeniu sprawy postać ta mogłaby wrócić do danej osady i uraczyć wszystkich wspaniałą opowieścią. Można pomyślec w takim przypadku nawet o jakimś fancie po np. pokonanym smoku.
W przypadku potrzeby blokady jakiejś postaci, proponuję aby PD próbowało jakoś wtopić się w fabułę. Przykładowo postać ta mogłaby być porwana przez smoka, maga, czy inne ustrojstwo pasujące do klimatu w danym miejscu. Byłby to znak dla graczy, że coś jest na rzeczy. Nie ma nic gorszego jak czekanie aż zablokowana postać będzie kontynuowała fabułę. Po pozytywnym rozpatrzeniu sprawy postać ta mogłaby wrócić do danej osady i uraczyć wszystkich wspaniałą opowieścią. Można pomyślec w takim przypadku nawet o jakimś fancie po np. pokonanym smoku.
-
- Obcy
- Elm0
-
Matix wrote:nemo49 wrote:Chodzi mi od początku tylko o to żeby moi towarzysze niedoli zostali poinformowani że zostałem ubezwłasnowolniony. Czy za dużo wymagam ?
Już wszyscy wiedzą. Mam podać tych towarzyszy niedoli?
W takim razie jeśli o mnie chodzi to uważam temat za zamknięty.Nie powinno się to jednak odbywać w ten sposób i nadal uważam, że najlepszym wyjściem jest w takiej sytuacji jakaś forma komunikatu dla zainteresowanych graczy.
- Obcy
- Rusalka
Zelma mnie wkurza! Z całym szacunkiem do tego co robi, to powiedzcie mi, jak można wymyślić takiego kefa jak "Bojrad"? Największy znany kontynent i nazwać go w taki sposób? A wkurzyłem się bo po jakimś czasie od ukazania mapy Zelmy, Aerii Torres i Sebastiana Bikowskiego, zaczęły się walać mapy pseudo kartografów, samozwańczych odkrywców opisujące tak zwany cały znany świat, wszystkie podłej jakości, zawierające szczątkowe informacje i lansujące przebrzydłą nazwę Bojrad.

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Miaua
-
Rusalka wrote:Zelma mnie wkurza! Z całym szacunkiem do tego co robi, to powiedzcie mi, jak można wymyślić takiego kefa jak "Bojrad"? Największy znany kontynent i nazwać go w taki sposób? A wkurzyłem się bo po jakimś czasie od ukazania mapy Zelmy, Aerii Torres i Sebastiana Bikowskiego, zaczęły się walać mapy pseudo kartografów, samozwańczych odkrywców opisujące tak zwany cały znany świat, wszystkie podłej jakości, zawierające szczątkowe informacje i lansujące przebrzydłą nazwę Bojrad.![]()
![]()
![]()
Nikt nas nie zmusza do używania nazwy BojRad, na szczęście ! Mam dwie postacie-władców osad na tej wyspie (z czego jedna realnie aktywna) i w życiu nie użyłaby żadna z nich tak paskudnej nazwy. I będą ją tępić ! A ze względu na zajmowane stanowiska mają jak (choć to na razie malutkie osady).
Niech wszystkie postacie, które mają minimum normalnego gustu dołączą się do bojkotu nazwy "BojRad" i po sprawie.
- marshall
-
marshall wrote:NNZ!! NNZ!!!![]()
Jakie Naruszenie Najważniejszej Zasady ? Że kilku na raz moim postaciom jedna nazwa się nie podoba ? Czyli jeśli kilka moich postaci nie lubi np. pływać statkami albo nie przepada za zwierzętami to też NNZ ? Ludzie, nie popadajmy w paranoję. Podobny gust to nie naruszenie NZ.
A może chodzi o moje namawianie do bojkotu ? No cóż, też nie nazwałbym tego jakimś specjalnym naruszeniem. Przecież ta nazwa jest tak paskudna, że każda postać powinna mieć z nią złe skojarzenia już od chwili jej usłyszenia

- Mattan
-
-
nemo49 wrote:SUCHY wrote:Postanowiłeś wybierać do których poleceń PD się stosować, a do których nie, więc musisz ponieść konsekwencje takich decyzji. WSZYSTKIE konsekwencje! Zresztą i tak wielkim precedensem jest zablokowanie tylko jednej postaci... Tak jak powiedział marol, zwykle tego nie robimy.[/quote]
Bo zwykle macie jakies podstawy:) A tu ni chu,chu...Poza niewykonaniem nawet nie polecenia ale PROŚBY Marola. Jeżeli uważasz że jest inaczej to podaj mi ustęp NZ , który złamałem.
nemo. Nie można używać 3 postaci by ratować, a później się mścić za zabicie innej swojej postaci.
Choćbyś zgodnie z fabułą ich używał. Nie będą one obiektywne przy podejmowaniu decyzji. A to może bardzo naruszyć fabułę.
PD kieruje się także regulaminem i pewnie nie może u każdego robić wyjątku i sprawdzać logi kilku/kilkunastu postaci, i naradzać się co będzie dla fabuły dobre. Złamałeś ewidentnie zasadę i to, że masz dłuższy staż nie upoważnia Ciebie do naginania zasad dla twojej wygody oraz własnego zdania o regulaminie. Zapewne Jos i spółka, długo zastanawiali się nad tym co będzie dobre dla wszystkich graczy i jak w takich przypadkach ma postępować PD. Dla Ciebie zrobili wyjątek na Marol wspomniał, bo ja miałem 2 razy podobny przypadek i zablokowali mi wszystkie postacie. Myślę że bardziej skrzywdzono mnie, wątki moich postaci, oraz fabułę. Nie mam żalu. Wykonywują swoją robotę, poświęcając czas też na przejrzenie paru logów co do słuszności, zamykają sprawę i gra toczy się dalej.. czasem innym torem, ale nie znaczy że gorszym.
Kierują się surowo regulaminem.
PD czasem nie mając wielu dowodów blokuje postać, raczej dlatego by nie doszło do zabicia innej postaci gdzie naruszona by była zasada.. Bo wtedy jak już niestety z doświadczenia wiem, wskrzesić takiej nie można.
Ot właśnie to dotyczy twojej postaci.
A to że twoja postać nie mogła nic mówić, mogło również być spowodowane awarią elektorowni w mieście.. Czy PD miało by wysyłać wtedy komunikat innym postacią? heheh
PS. Wiesz.. gdyby Pd nie wprowadziło kiedyś na inny tor pewien wątek, to by nie było twojego problemu.
Edit 26.III.:
nemo.. ja mowię jak Ja to widziałęm.. akurat znałem 4 twoje postacie i 3 robiły co mogły by uratować 1. Ba. Jedna w ogóle zachowywała się nie naturalnie.. jakby miała wiedze ooc.
..i mógłbym dalej polecieć z tekstem... przyjebałeś się o jedno a inna rozmowa była. Zresztą sam przyznajesz że zrobiłeś nie fair.. chuj z tym..
Zresztą teraz nie pamiętam co pod spodem pisałeś, a nie będę raz jeszcze czytać.
Last edited by Sasza on Mon Mar 26, 2007 12:00 am, edited 1 time in total.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
-
Sasza wrote:nemo. Nie można używać 3 postaci by ratować, a później się mścić za zabicie innej swojej postaci.
Choćbyś zgodnie z fabułą ich używał. Nie będą one obiektywne przy podejmowaniu decyzji. A to może bardzo naruszyć fabułę.
Oj Sasza, Sasza... nie 3 a 17 postaci ruszyło na pomoc , nie wspominając o krasnoludkach:)
Wyciszyłem ten temat ale ponieważ łżesz jak pies to muszę jeszcze jeden raz zabrać głos. Nie chciałem publikować wiadomości Marola do mnie w tej sprawie do czego namawiał mnie Suchy ale teraz to zrobię. Proszę oto one ( wyłączam tylko pewne hm... rozważania fizjologiczne nieistotne dla sprawy) :
1 wiadomość :Jako, że otrzymaliśmy niepokojące informacje jakobyś próbował uratować bądź też dokonać zemsty za śmierć B. inną swoją postacią, chciałbym poprosić Cię o wyjaśnienie powodów takich działań. Znając Cię jako gracza nie wątpię, iż takowe istnieją i są solidne, jednakże gwoli formalności prosiłbym o spełnienie mojej prośby.
Jako, że sprawa jest pilna, zdecydowałem zadać Ci to pytanie, mimo, iż nie jestem oficjalnie w PD - masz prawo zignorować moją wiadomość. Jednakże ja również mam prawo zablokować konto w wyjątkowych sytuacjach, gdy zagrożone jest życie innej postaci. Piszę to po to aby nie grozić, lecz rozstrzygnąć wszelkie wątpliwości. Liczę na zrozumienie.
2 wiadomość : Udział Twoich postaci jest zdecydowanie niezgodny z zasadami gry. Możesz zaangażować więcej niż jedną postać w jakieś działanie, tylko jeżeli nie masz innego wyjścia. Oczywistym jest, iż zdarzyło się tutaj inaczej - dla przykładu YYY mógł wysłać grupę zbrojnych zamiast samemu brać w niej udział. Podobny zarzut tyczy się ZZZ.
W związku z powyższym oficjalnie proszę Cię o powstrzymanie się od dalszego udziału Twoich postaci w tej sprawie, choćby przez symulowanie nimi snu.
3 wiadomość :Z przykrością stwierdzam, że nie wycofałeś postaci YYY z pościgu za piratami, mimo, iż byłeś o to wcześniej proszony. W związku z tym po konsultacji z GAB podjąłem decyzję o zablokowaniu dostępu do postaci YYY - został on tymczasowo usunięty z listy Twoich postaci, aż do czasu rozstrzygnięcia sprawy piratów w grze.
Przez wzgląd na Twój długi staż gry nie zablokowaliśmy całego konta, lecz bezprecedensowo tylko tę jedną właśnie postać. Mimo to fakt nadmiernego zagęszczenia Twoich postaci w wyspie D w połączeniu z ostatnimi zdarzeniami budzi niepokój.
Oczywiście jesteśmy również otwarci na Twoje propozycje rozwiązania tego problemu.
Po otrzymaniu drugiej wiadomości natychmiast wycofałem ZZZ, wyjaśniłem przyczyny zaangażowania w sprawę YYY i zapadła cisza na kilka dni po których otrzymałem trzecią wiadomość -tą o zablokowaniu postaci. Co do zangażowania jednej postaci -ZZZ moja wina jest ewidentna nie mam nic przeciwko karze. Co do drugiej - to jest to właśnie ta cieniutka linia interpretacji NZ, która mnie różni z PD. Powtórzę :Z całej gamy uzasadnionych motywów którymi kieruje się dojrzała pięćdziesięcioletnia postać ( obowiązki wynikające z pełnionej funkcji i naciski innych graczy , nienawiść do porywaczy wynikająca z życiorysu postaci oraz zadawniona animozja w stosunku do jednego z porywaczy) PD wybiera sobie ten jedyny zakładający złą wolę gracza. Że nie wspomnę już o zarzutach nadmiernego zagęszczenia przejawiającego się posiadaniem jednej postaci na wyspie.