Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- robin_waw
- Matix
-
Danio
Tak, oszczędza się wtedy na czasie. I nie jest aż tak trudne do zrobienia...
Jeśli chodzi o statki to najważniejszy jest połów ryb. Jak się nie ma odpowiednich urządzeń to pływanie takim statkiem i nie robieniem niczego to strata czasu. Ale wiem że się doczekam, w końcu na coś są te wieloryby w bazie danych
.
Jeśli chodzi o statki to najważniejszy jest połów ryb. Jak się nie ma odpowiednich urządzeń to pływanie takim statkiem i nie robieniem niczego to strata czasu. Ale wiem że się doczekam, w końcu na coś są te wieloryby w bazie danych
- Matix
Danio wrote:Tak, oszczędza się wtedy na czasie. I nie jest aż tak trudne do zrobienia...
Jeśli chodzi o statki to najważniejszy jest połów ryb. Jak się nie ma odpowiednich urządzeń to pływanie takim statkiem i nie robieniem niczego to strata czasu. Ale wiem że się doczekam, w końcu na coś są te wieloryby w bazie danych.
Niekoniecznie. Można robić wiele zabawnych rzeczy na statku i jakoś nie czuję się z tego powodu nieusatysfakcjonowany. Szczerze mówiąc mam coraz większe wątpliwości do możliwości połowów na statkach.
http://www.matix.salon24.pl
- robin_waw
- domeq
- OktawiaN :)
Ja bardzo bym prosil. By do czasu kiedy nie wprowadza monet jak surowcow. Przy monetach powstaly ptaszki do zaznaczania jak w przypadku notatek. I by mozna bylo podawac zaznaczone monety. Dobrze by bylo gdyby monety sie numerowaly w inwenatrzu zeby ulatwic zaznaczanie.
Prosze rowniez o wrzucenie na angielskie forum
Prosze rowniez o wrzucenie na angielskie forum
- Artur
-
Avx
Artur wrote:wiadomo czy sa jakies postepy w robieniu kolei i pociagow? bo coraz bardziej odczuwam potrzebe ich istnienia...
Czemu ? Ja nie odczuwam w ogóle potrzeby ich istnienia. Budować autobusy (czy furgonetki) i tak organizować masowe przewozy, lenie jedne
- Artur
- ushol
- Mattan
Na początku jak usłyszałem o kolei to się tylko skrzywiłem ale potem ruszyła wyobraźnia.
1. Tory - Ikona zbuduj tory obok drogi tak samo jak jej rozbudowa. Surowce dużo stali na szyny, dużo drewna na podkłady, dużo piasku na nasypy, mało kamienia na mostki, i trochę żelaza na gwoździe.
Potem możliwość zbudowania drugiej nitki surowce w tej samej ilości tylko piasku i kamienia połowa bo już pewne prace nie trzeba wykonywać oraz o 33% szybciej budowana z tego samego powodu.
Narzędzia to łopata, młotek, młot kowalski, klucz nasadowy. Taczka przyśpiesza budowę.
Druga nitka przyśpiesza podróż o 30-50% ze względu na swobodę podroży (brak mijanek)
2. Pociąg - Najpierw budujemy lokomotywę stal, żelazo, miedź, chrom, drewno. w niej montujemy kocioł parowy (tak jak silnik w samochodzie) paliwem byłby węgiel lub drewno (taka alternatywa dla paliw płynnych). W lokomotywie budujemy wagony tak jak kabiny w statku surowce to stal żelazo i drewno. Można zrobić jeden rodzaj wagonu jednak ja bym proponował wagon towarowy mało ludzi dużo towaru, wagon osobowy dużo ludzi mało towaru wyposażony w ławki (to znaczy ławki by się pojawiały po jego zbudowaniu a surowce na nie byłyby wliczone w koszt wagonu) i wagon sypialny na 2 osoby wyposażony w jakieś łóżko. W drzwiach wagonów można oczywiście wprawiać zamki.
Dla mnie rewelacją by było gdyby do wagonów można było wchodzić bezpośrednio, nie przez lokomotywę, ale to pewnie trudno zrobić.
1. Tory - Ikona zbuduj tory obok drogi tak samo jak jej rozbudowa. Surowce dużo stali na szyny, dużo drewna na podkłady, dużo piasku na nasypy, mało kamienia na mostki, i trochę żelaza na gwoździe.
Potem możliwość zbudowania drugiej nitki surowce w tej samej ilości tylko piasku i kamienia połowa bo już pewne prace nie trzeba wykonywać oraz o 33% szybciej budowana z tego samego powodu.
Narzędzia to łopata, młotek, młot kowalski, klucz nasadowy. Taczka przyśpiesza budowę.
Druga nitka przyśpiesza podróż o 30-50% ze względu na swobodę podroży (brak mijanek)
2. Pociąg - Najpierw budujemy lokomotywę stal, żelazo, miedź, chrom, drewno. w niej montujemy kocioł parowy (tak jak silnik w samochodzie) paliwem byłby węgiel lub drewno (taka alternatywa dla paliw płynnych). W lokomotywie budujemy wagony tak jak kabiny w statku surowce to stal żelazo i drewno. Można zrobić jeden rodzaj wagonu jednak ja bym proponował wagon towarowy mało ludzi dużo towaru, wagon osobowy dużo ludzi mało towaru wyposażony w ławki (to znaczy ławki by się pojawiały po jego zbudowaniu a surowce na nie byłyby wliczone w koszt wagonu) i wagon sypialny na 2 osoby wyposażony w jakieś łóżko. W drzwiach wagonów można oczywiście wprawiać zamki.
Dla mnie rewelacją by było gdyby do wagonów można było wchodzić bezpośrednio, nie przez lokomotywę, ale to pewnie trudno zrobić.
- domeq
Mattan wrote:Można zrobić jeden rodzaj wagonu jednak ja bym proponował wagon towarowy mało ludzi dużo towaru, wagon osobowy dużo ludzi mało towaru wyposażony w ławki (to znaczy ławki by się pojawiały po jego zbudowaniu a surowce na nie byłyby wliczone w koszt wagonu) i wagon sypialny na 2 osoby wyposażony w jakieś łóżko. W drzwiach wagonów można oczywiście wprawiać zamki.
Hm...
A moze prosciej?
Linia kolejowa przyspiesza podroz z miejsca A do miejsca B. O ile podroz normalnie zabralaby Ci 3 dni pieszo z pelnym obciazeniem, teraz bez wzgledu na obciazenie zabierze Ci 3 godziny
Dodatkowo - mozliwosc transportu surowcow. Aby to zrobic, surowiec nalezy przeciagnac w strone linii kolejowej. Zasada taka sama jak przy przeciaganiu do budynkow. Surowiec rowniez bedzie jechal 3 godziny do punktu docelowego.
- Artur
wiesz Mattan... identycznego posta chcialem napisac, moja wizja kolei zgadza sie w 100% z twoja
jeszcze do tego dodalbym zeby lokomotywa nie mogla zawracac, czyli musiala by odbyc trase i zawrocic do piero w miescie... co do przechodzenia przez lokomotywe to mysle ze to dobre rozwiazanie, lokomotywa mieszczaca ze 3 osoby i zero sorowcow, albo tylko odrobine, jedna osoba prowadzi pociag i 2 miejsca na przechodniow z wagonow... a kazdy wagon mialby wlasny udzwig, np. 300kg towarowy i pasazerski limit 5 osob z pelnym plecakiem...
edit: hehe, nawet mamy z Mattanem niezle miejsce na budowe takiej kolei

edit: hehe, nawet mamy z Mattanem niezle miejsce na budowe takiej kolei
- Leming