Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

domeq

Postby domeq » Sat Feb 17, 2007 9:45 am

NiKnight wrote:A jak się ma zachować postać, która nie ma klucza od budynku? Nie powinna w końcu widzieć co się w nim znajduje a takie sprawdzanie kolejnych kluczy też powoduje jakieś tam obciążenie dla serwera :/

Ale chyba mniejsze niz ciagle generowanie calej strony?

Nawet, jesli wyjdzie na takie samo obciazenie w rezultacie, to bedzie to szybciej dla wszystkich graczy i tak.
Elm0

Postby Elm0 » Sat Feb 17, 2007 2:21 pm

Domeq, szybko chodzenie już było. Absolutnie na nie. Naciskam sobie takie "przejdź do" i już widzę ile pomieszczeń jest w środku bez wchodzenia. Wracanie do wcześniejszych projektów też mi się nie podoba, zbytnia automatyzacja. A edycja z ziemi to już w ogóle - ciekawe co powie serwer gdy dwaj ludkowie naraz zechcą edytować jedną notatkę :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Feb 20, 2007 9:18 am

Dzwon, po użyciu był by słyszany, we wszystkich pomieszczeniach,pojazdach , statkach i dokujących statkach w lokacji.

"Słyszysz że ktoś uderzył w dzwon."
domeq

Postby domeq » Tue Feb 20, 2007 10:03 am

robin_waw wrote:Dzwon, po użyciu był by słyszany, we wszystkich pomieszczeniach,pojazdach , statkach i dokujących statkach w lokacji.

Podoba sie mi.

Podobnie jak slupy dymu - widoczne ze statkow i pobliskich lokacji, albo wspomniane kiedys bicie bebnow...

Komunikacja na odleglosc, ale w formie bardzo prymitywnej.
Susel

Postby Susel » Tue Feb 20, 2007 2:00 pm

robin_waw wrote:Dzwon, po użyciu był by słyszany, we wszystkich pomieszczeniach,pojazdach , statkach i dokujących statkach w lokacji.

No coz... Jestem za, ale lubie sie tez czepiac, wiec zauwaze tylko ze dzwon byl proponowany juz chyba 3 razy... (a 2 razy na 100%) :P
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Feb 20, 2007 3:44 pm

I nawet zaakceptowany :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Kalsiver

Postby Kalsiver » Tue Feb 20, 2007 6:49 pm

To gdzie on do k..... n..... jest :D
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
Mattan

Postby Mattan » Wed Feb 21, 2007 12:37 am

Kalsiver wrote:To gdzie on do k..... n..... jest :D

Na dzwonnicy. No ale dzwonnicy nie ma. Zaakceptowali dzwon a nie zaakceptowali dzwonnicy. Czyli dzwon na nice. Lub podzwonne. Albo od wielkiego dzwona. A wogóle dzwon będzie z brązu i se nie podzwonisz. :)

Poważnie to możesz się zgłosić na programistę i nam przydzwonić.
matero

Postby matero » Sat Feb 24, 2007 4:01 pm

Przeciąganie. Dobra rzecz i przydatna, ale brakuje możliwości wybierania ilości przeciąganego towaru, co przy hurtowych ilościach wymusza przenoszenia tego towaru ręcznie po kilka kilogramów, czyli po staremu. Proponuję dodać taką możliwość. Będzie łatwiej i w całości wyeliminuje uciążliwe podnoszenie, przenoszenie i upuszczanie (i wielokrotne spacery między pomieszczeniami czy budynkami)
Artur

Postby Artur » Sat Feb 24, 2007 4:37 pm

matero wrote:Przeciąganie. Dobra rzecz i przydatna, ale brakuje możliwości wybierania ilości przeciąganego towaru, co przy hurtowych ilościach wymusza przenoszenia tego towaru ręcznie po kilka kilogramów, czyli po staremu. Proponuję dodać taką możliwość. Będzie łatwiej i w całości wyeliminuje uciążliwe podnoszenie, przenoszenie i upuszczanie (i wielokrotne spacery między pomieszczeniami czy budynkami)

TAK :!: :!: wiedzialem ze czegos mi brakuje ale nie wiedzialem czego, teraz juz wiem :D wlasnie tego :!: to koniecznie musi zostac wprowadzone, i nie ma gadania ze nie bo costam :!: :twisted:
Avx

Postby Avx » Sun Feb 25, 2007 6:09 pm

Przeglądając wiki wśród butów nie zauważyłem żadnych, które by się nadawały do eleganckiego ubioru. Denerwujące - jest jedwabny krawat, a porządnych butów brak. Nie możnaby tego naprawić ?

Moja propozycja:

Półbuty ze skóry.

Surowce: 200 gram skóry wyprawionej, 20 gram tkaniny jedwabnej.
Narzędzia: igła kościana lub żelazna.
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Feb 25, 2007 6:29 pm

You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Avx

Postby Avx » Sun Feb 25, 2007 8:02 pm

Jakieś udziwniane maksymalnie bzdury, z piórami... Wyobraź sobie, jak to musi wyglądać :lol:

Jasne. Jedwabne pantofelki... Wyobrażasz sobie np. króla paradującego po osadzie w koronie, płaszczu, spodniach od garnituru, jedwabnym krawacie i... Jedwabnych pantofelkach ? :lol:

Albo wyobraź sobie wojskowego w mundurze galowym przyjmującego honory wojskowe w... Pantofelkach :lol:

Ludzie. Litości.

Nie no, wiadomo, że postacie osób, które na to nie zwracają uwagi niech się tak ubierają - ich sprawa, ale jeśli ja dorobię się postaci bogatej to wolałbym mieć możliwość nie robienia z niej błazna. Powinien być wybór.
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Feb 25, 2007 8:20 pm

No dobra, przyznaję ;)
Przydałyby się jakieś zwykłe półbuty ;) Jedna z moich postaci sama chętnie by takie zrobiła...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
myszaq

Postby myszaq » Mon Feb 26, 2007 6:30 am

i nie ona jedna, sushi...

Return to “Sugestie”