Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Forien
- dstankiewicz
myszaq wrote:jak duza jest mniej wiecej roznica miedzy zwyklym wzrokiem, luneta a teleskopem? bo nie wiem, czy musze koniecznie porywac sie na najlepsze...
Code: Select all
spyglass
Build requirements : objects:lens>2,brass case>1,eyepiece>1;days:3;tools:screwdriver
--===Special rules : view:125===--
Visible : yes
Decay rate turns : 20
Decay rate usage : 0
Repair rate per day : 1400
Weight : 545g
Nie wiem czy dobrze mowie, ale moim zdaniem to 125 oznacza 125% widocznosci (pozniej w coraz lepszych urzadzeniach jest 150, 175 i 200). Ktos napisal, ze luneta i inne tego typu urzadzenia, beda poprostu powiekszac mapke. Czyli moim zdaniem uzywajac np. lunety mapka powiekszy sie o 25% itd.
Alke sa to tylko moje wlasne spostrzezenia, nie musi byc to prawda

-
-
a ja dla odmiany licze na to, ze to sa wielkosci mapki w pikselach. znaczy sie srednicy mapki... :> bo na chwile obecna afaik jest 66 pikseli. wiedz juz luneta dawalaby 2x wiecej :]
ale niedlugo sie przekonamy, jedna z moich postaci ma juz sporo rzeczy do teleskopu i wybiera sie po reszte
/*
a wlasnie, rusalku, ocb z repair per day teleskopu? on ma byc o 1000 mniejszy od reszty czy to po prostu zjedzona 1? bo jesli ma byc, to oprocz niedostepnosci surowcow jest to jedna z dwoch rzeczy, ktore w teleskopie smierdza...
*/
ale niedlugo sie przekonamy, jedna z moich postaci ma juz sporo rzeczy do teleskopu i wybiera sie po reszte

/*
a wlasnie, rusalku, ocb z repair per day teleskopu? on ma byc o 1000 mniejszy od reszty czy to po prostu zjedzona 1? bo jesli ma byc, to oprocz niedostepnosci surowcow jest to jedna z dwoch rzeczy, ktore w teleskopie smierdza...
*/
- Rusalka
Teleskop jest najtrudniejszy w naprawie, poniewaz jest najbardziej skomplikowanym z tych czterech obiektow. Podane wartosci sa jednak tylko tymczasowe i w niedalekiej przyszlosci ulegna zmianie, tak aby to wszystko ladnie zgrac. Mi tez sie obecne nie podobaja, ale nie ja sie zajmuje lunetami, wiec tam nie mieszam.
parametr view nie okresla ilosci pikseli. Nie chce jednak pisac na ten temat bo mnie tu zaraz ''ktos'' zje.
parametr view nie okresla ilosci pikseli. Nie chce jednak pisac na ten temat bo mnie tu zaraz ''ktos'' zje.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
- Rusalka
paliwo jest wciaz w fazie produkcji
wiec szczegolow nie podaje, natamiast z pewnoscia bedzie mozna je robic na kilka sposobow i bedzie mialo rozna wydajnosc.

Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- marol
- Snake
- NiKnight
-
Mixing Biodiesel (coal) -
Requirements : raws:meat>1000,alcohol>500,soda>80,coal>50;days:1
Result : 1200g of impure biodiesel
Max participants : 2
Skill : Cooking
Automation : Manual
Mixing Biodiesel (wood) -
Requirements : raws:meat>1000,alcohol>500,soda>80,wood>80;days:1
Result : 1100g of impure biodiesel
Max participants : 2
Automation : Manual
Washing Biodiesel -
Requirements : raws:impure biodiesel>600,water>300;days:3
Result : 450g of biodiesel
Automation : Automatic
Co z tym bedą robić?
- Artur
- Ula
- Mattan
No i miraże libacji poszły do pieca. Alkohol to do paliwa potrzebny bedzie nie do pica na umór.
A biodisel to raczej z oleju roślinnego niż z mięsa. To np. z oliwek no może rzepak powinni wprowadzić?

A biodisel to raczej z oleju roślinnego niż z mięsa. To np. z oliwek no może rzepak powinni wprowadzić?
Last edited by Mattan on Fri Oct 13, 2006 9:33 am, edited 1 time in total.