Czego poszukuja przede wszystkim wasze postacie?
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Czego poszukuja przede wszystkim wasze postacie?
Czego poszukuja przede wszystkim wasze postacie w swoim zyciu w swiecie Cantr?
-
- Agent 0007
Moze zmienic temat: czego poszukuje Twoja ulubiona postac w swoim zyciu? No chyba, ze ktos ma kilka...
Moja ulubiona postac poszukuje przede wszystkim: milosci, zabawy, przyjazni, przygody, mozliwosci pomocy innym, slawy i kilku innych rzeczy...
W sumie ciekawe pytanie...
Nie zaznaczam nic... moje postacie sa zbyt zlozone zeby poszukiwac tylko jednej rzeczy...
Moja ulubiona postac poszukuje przede wszystkim: milosci, zabawy, przyjazni, przygody, mozliwosci pomocy innym, slawy i kilku innych rzeczy...
W sumie ciekawe pytanie...

Nie zaznaczam nic... moje postacie sa zbyt zlozone zeby poszukiwac tylko jednej rzeczy...
- w.w.g.d.w
- Gnom
Mam sporo postaci. I każda dąży do czego innego z tej listy. A nawet do 5 rzeczy więcej - każda ma inny, tylko swój własny cel. Na tym właśni epowinien polegać dobry gracz RP. Każda postać musi byc unikatowa - mieć własny rys psychologiczny (ilu z Was o tym na stałe myśli, hę?), inne cele, inne marzenia, inny kodeks etyczny, a najlepiej jakby posługiwała się trochę innym językiem nawet (tutaj już mało kto o to dba..). Wypadałoby też pamiętać o tym, jak przeżycia i doświadczenia wpływają na postać - bo to wszystko może z czasem ewoluować.
- Smith
- Yogi
- Agent 0007
- Rydygier
Moje postacie w ten czy inny sposób starają odcisnąć trwałe piętno w ich świecie (exegi monumentum... i te sprawy). Jedna pisuje wiersze, inna stara się wspomóc rozwój osady, w której żyje, jeszcze inna nie zdecydowała się jeszcze, co zrobi, kolejna zaś wdraża w życie plan przejęcia władzy nad światem. 

- Artur
moja ulubiona postac szuka sposobu na spalenie miasta, dobrze zroleplayowanego publicznego gwaltu na kobiecie, zamordowania czyjejs/czyjegos ukochanej/ukochanego i bronienia sie przed jego wendeta, dokonania rzeczy slawnych w calym cantr, bycia najwiekszym przestepca w calym swiecie cantr, i do tego wszystkiego jest mi juz calkiem niedaleko
musi jeszcze tylko osiagnac wiek 30 lat, czyli akurat w srodku wakacji rozpocznie sie prawdziwa zabawa
no a reszta moich postaci, to standardowo : bogactwo, milosc, przyjazn, przygody i wladza

no a reszta moich postaci, to standardowo : bogactwo, milosc, przyjazn, przygody i wladza

-
A moje postacie szukaja albo zabwy, albo swietego spokoju. A przede wszystkim, to JA, mam sie dobrze bawic
Jak czytam posty takich ludzi jak GNOM, to zaczynam rozumiec okreslenie 'dziecko internetu' czy 'oderwany od rzeczywistosci'
(no offence, zartuje
) Ja jednak rozdzielam dosc mocno zycie od gry i wole takie ambitne 'RP' zostawic na moje prawdziwe zycie, a w Cantr sie po prostu bawie

- Elm0
Gnom wrote:Mam sporo postaci. I każda dąży do czego innego z tej listy. A nawet do 5 rzeczy więcej - każda ma inny, tylko swój własny cel. Na tym właśni epowinien polegać dobry gracz RP. Każda postać musi byc unikatowa - mieć własny rys psychologiczny (ilu z Was o tym na stałe myśli, hę?), inne cele, inne marzenia, inny kodeks etyczny, a najlepiej jakby posługiwała się trochę innym językiem nawet (tutaj już mało kto o to dba..). Wypadałoby też pamiętać o tym, jak przeżycia i doświadczenia wpływają na postać - bo to wszystko może z czasem ewoluować.
Takie ogrywanie kosztuje bardzo dużo wysiłku. A nie każdy ma czas i chęci, żeby w takim stopniu się angażować. Założmy, że jakis X ma postacie sekciarza, niemowy, romatycznego kochanka i maniakalnego mordercy. I w takiej sytuacji każda postać musi być odgrywana abolsutnie niezależnie.. romantyk nie będzie się przecież posługiwał słownictwem zabójcy czy niemowy

I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- Gulczak
Moja ulubiona postać dąży głównie do jednego celu: SPRAWIEDLIWOŚĆ. Tak, to słowo chyba mówi samo przez się. Gotowa sama przyznać się i ponieść kare w razie takowej konieczności. A tak, troche bardziej rozwinąć to (od najważniejszej do najmniej ważnej): sprawiedliwość, pomoc innym, konsekwencji w podejmowanych decyzjach, rozwagi, nie lubi rozgłosu
Taki "ostatni sprawiedliwy"
A nad drugą moją ulubioną postacią musze sie nieźle namęczyć. Ona mówi inaczej. Nic wielkiego, gdyby nie to, że każda jej kwestia jest wierszowana
Co najważniejsze jest ona dość aktywna w społeczeństwie... Ta postać dąży szczególnie do (podobnie, od najważniejszej do najmniej ważnej): miłości, przygody, zabawy.
Żeby było już prawdziwe Top 3
to trzecia z moich postaci dąży do (wiecie co tu będzie, to co ja sie będe rozpisywał...
): Władzy, spokoju, dóbr materialnych i sławy, ale jest zdolna do poświęceń.
Wybiore w ankiecie inne... jeżeli takie coś jest. Chciałbym tu jednocześnie złożyć gratulacje wszystkim tym, którzy odgrywają złe postacie. Każda z moich postaci głównie nastawionona jest do czynienia dobra... NIe potrafiłbym odegrać nieczułej, bezosobowej postaci.

A nad drugą moją ulubioną postacią musze sie nieźle namęczyć. Ona mówi inaczej. Nic wielkiego, gdyby nie to, że każda jej kwestia jest wierszowana

Żeby było już prawdziwe Top 3

Wybiore w ankiecie inne... jeżeli takie coś jest. Chciałbym tu jednocześnie złożyć gratulacje wszystkim tym, którzy odgrywają złe postacie. Każda z moich postaci głównie nastawionona jest do czynienia dobra... NIe potrafiłbym odegrać nieczułej, bezosobowej postaci.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
-
Ja mam i dobre i złe postacie. Niektóre się zmieniają pod wpływem wydarzeń lub czasu ale nie jest to moja niekonsekjwencja jako gracza tylko ewolucja osobowości postaci (choć czasem może wyglądać jak rewolucja np. w przypadku zdrady, ale ta zdrada ewoluowała w głowie tej postaci przez wiele dni przed jej dokonaniem). Moje postaci zwykle pragną sławy, czasem też potęgi i szacunku, nieco mniej bogactwa. Co ciekawe nie zawsze chcą sławy czy potęgi dla siebie. Ogólnie jednak, to moje postacie znacznie się od siebie różnią i potrafią zaskakiwać, czasem nawet mnie 

- in vitro...
1 Chce rozwijać osadę (czyli władzy i bogactwa)
2 jw
3 przygody, ostatno ta postać też osiadła w miejscu
4 sławy i bogactwa
5
niech będzie że sławy
6 na początku przygody, potem sprawiedliwości, a teraz zabawy
7 przygody, władzy, rozwoju
8 jeszcze nie wie czego chce.
złych postaci nie mam, boje sie, że zabraknie mi dla nich czasu, a wtedy albo xD albo :#
2 jw
3 przygody, ostatno ta postać też osiadła w miejscu
4 sławy i bogactwa
5

6 na początku przygody, potem sprawiedliwości, a teraz zabawy
7 przygody, władzy, rozwoju
8 jeszcze nie wie czego chce.
złych postaci nie mam, boje sie, że zabraknie mi dla nich czasu, a wtedy albo xD albo :#
cantr się posypał