Pojazdy, statki, chodzenie i inne sprawy
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- KilDar
tyle to wiem, ale pytanie tyczy konkretnej postaci... raz może to zrobić sama, nawet całkowicie zdrowego przeciagnąć i niekoniecznie pustego, a drugim razem potrzeba aż trzech bo sama potrafi tylko 40% około... i zaznaczam, że przeciągany nie ma ładunku najprawdopodobniej...
postać przeciągająca za każdym razem zdrowa i wypoczęta...
postać przeciągająca za każdym razem zdrowa i wypoczęta...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- WojD
- KilDar
- WojD
- KilDar
wszystko rozumiem, oprócz tego, że ta sama postać łapiąc po kolei mieszkańców na próbę, raz przeciąga za pierwszym razem, raz ma 60%, raz 40% przy różnych mieszkańcach... przy tej samej sile, zmęczeniu, skillu przecież cały czas...
dlatego nasuwają mi sie dwa rozwiązania... albo waga Cantryjczyków jest różna i może się wahać dość zauważalnie, albo siła postaci ma wpływ na zdolność zapierania się przy przeciąganiu, czyli silnego przeciągnąć trudniej...
dlatego nasuwają mi sie dwa rozwiązania... albo waga Cantryjczyków jest różna i może się wahać dość zauważalnie, albo siła postaci ma wpływ na zdolność zapierania się przy przeciąganiu, czyli silnego przeciągnąć trudniej...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- WojD
-
-
- WojD
Nie ma. Było już pisane.
Postac bez ładunku idzie 10 jednostek. Po kazdej drodze - autostradzie czy ściezce - tak samo.
Za każde 5 kg ładunku jest odejmowana 1 jednostka (lub jej czesc) - więc minimalna predkosc to 7 jednostek.
Natomiast opłaca się ulepszac dla pojazdów - po autostradzie ten sam pojazd pojedzie ponad 3 razy szybciej niż po ścieżce.
Postac bez ładunku idzie 10 jednostek. Po kazdej drodze - autostradzie czy ściezce - tak samo.
Za każde 5 kg ładunku jest odejmowana 1 jednostka (lub jej czesc) - więc minimalna predkosc to 7 jednostek.
Natomiast opłaca się ulepszac dla pojazdów - po autostradzie ten sam pojazd pojedzie ponad 3 razy szybciej niż po ścieżce.
==============
- OktawiaN :)
A wiec wychodzi na to ze Galeon moze zaladowac duzo duzo wiecej od Szabrownika, jedak jest to zbyteczne gdyz Szabrownik moze w tym samym czasie przewiesc prawie tyle samo lub wiecej towaru jednak krazac tam i z powrotem. Poniewaz predkosc zaladowanego maksimum Szabrownika 37 a Galeona tylko 9. Wychodzi na to ze nie nastanie Era Galeonow tylko Szabrowników.
Albo sie myle. Bo licze na oko
Albo sie myle. Bo licze na oko

- PRUT
-
- marol
- ushol