"Podobnosc"

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Animated

"Podobnosc"

Postby Animated » Mon Aug 29, 2005 10:05 pm

hmmm... pewna postac, ktora dzis sie pojawila/uaktywnila w Pewnym Miescie;) natchnela mnie do tego tematu...

otoz, jako gracz kierujacy kilkoma postaciami odczuwam swoiste déjà vu...
na przyklad, widzialem juz kilka budynkow o nazwie "Maszynownia"...
wszyscy prawie zawsze, prawie wszedzie chca budowac osady z Naczelnym Dowodztwem (premier, krolowa, szef czy co tam jeszcze), twierdzac, ze mozna wprowadzic tylko ustroj, w ktorym jest Wladza, nie probujac nawet czegokolwiek innego...
zdecydowana wiekszosc postaci, ktore spotykam jest zasadniczo podobna; to znaczy postaci zachowuja sie w niezwykle przewidywalny sposob. ba! cholernie czesto jestem w stanie powiedziec, ze dwie postaci w dwoch roznych lokacjach naleza do tego samego gracza...
kiedy jakas postac nieco odbiega od powszechnej definicji "normalnosci", jest wysmiewana, odrzucana czy wrecz bita.

oczywiscie od tej "podobnosci" sa wyjatki: Los Liberos i Zakon Zygurda; tylko, ze sa to tylko wyjatki potwierdzajace cala regule :? ...

a po co ten caly post? to taki apel, zeby Wasze postaci byly rozne. ot, stworzcie czasem jakiegos glupka, wiesniaka, czy na przyklad pol-barbarzynce (przy okazji pozdrawiam gracza, kierujacego Lui Hua-Hua :D ).
uruchomcie wyobraznie!
bardzo nudno jest obcowac wszystkimi postaciami za kazdym razem z prawie takimi samymi charakterami...
Download Picassa & Fierfox
Raist

Postby Raist » Mon Aug 29, 2005 10:59 pm

Wiesnaicy i dzikusi dodaju swietny klimat grze. Spotkalem juz kilku i byly z nimi niezle "jaja" :)
Zimt

Postby Zimt » Tue Aug 30, 2005 8:53 am

Popieram apel! "Maszynownie", podobne imiona i zachowania, mnoza sie jak grzyby po deszczu. Niedlugo bedzie jak w Chinach ;)
"I'm just living in my head..."
PRUT

Postby PRUT » Tue Aug 30, 2005 11:18 am

Moje postacie są zróznicowane :) Jedne są lubiane i szanowane, inne nienawidzone przez ładnych pare ludzi :lol: :lol: A jeszcze inne sa tak tajemnicze, że nikt nie wie kim są naprawdę, jak się nazywają i skąd tak naprawdę pochodzą :twisted:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Sep 10, 2005 1:53 am

Jako członek PD zdecydowanie popieram ten apel! Więcej zróżnicowania w grze. Nie twórzcie samych postaci anty-zygurdowców, albo anty-LL bo to jest chore. Nie utożsamiajcie swoich postaci z samym sobą. I najważniejsze, przestrzegajcie Najważniejszej Zasady.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Zimt

Postby Zimt » Sat Sep 10, 2005 9:55 am

KeVes wrote:Nie utożsamiajcie swoich postaci z samym sobą.

To jest, moim zdaniem, niezwykle istotna kwestia i powinno sie o tym przypominac wszystkim graczom na okraglo. Nie byloby tylu klotni, tylu gorzkich slow... :?
"I'm just living in my head..."
rafal111

Postby rafal111 » Sat Sep 10, 2005 5:25 pm

Nie utożsamiajcie swoich postaci z samym sobą.

Ja się staram, ale mi to nie wychodzi. Obawiam się, że moje postacie są podobne do siebie.
Dlatego moja NZ, jedna postać na jedną wyspę :lol:
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Sep 11, 2005 3:43 pm

W jednym miejscu mialo miejsce wydarzenie zwiazane ze statkiem i nagle jak na komende w roznych czesciach swiata postacie wpadaja na "swietny pomysl" budowy lodzi :idea: Maja gotowe nawet "plany wymiany handlowej" - zywcem zerzniete z innego miejsca. Dawno juz nie widzialem tak zenujach przypadkow telepatii :? :x
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Widar

Postby Widar » Sun Sep 11, 2005 3:47 pm

CyboRKg przesadzasz, co to juz lodzi niemozna zbudowac ?, a moze jak tyle ludzi buduje mlotki to tez od kogos sciagaja, bo przeciez ty miales mlotek pierwszy
Robert_

Postby Robert_ » Sun Sep 11, 2005 3:56 pm

No tak, lodzie sa juz zakazane:D Mlotkow tez nie wolno. Zostaly rowery. Kto pierwszy ten lepszy;)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Sep 11, 2005 4:29 pm

Dobrze wiecie o co mi chodzi! :evil: Wspolpraca postaci jednego gracza, albo kumpli z klanow - koordynowanie dzialan postaci gracza w jego glowie lub paru kumpli na GG jest zabronione!
To ze w tym wypadku tak wlasnie jest zauwazylby nawet slepy!
Bylo wiecej takich "pomyslow" ostatnio. Ale nie bede oszustom podpowiadac... :(
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Robert_

Postby Robert_ » Sun Sep 11, 2005 6:10 pm

nie ustrzezesz sie tego jesli masz postaci w roznych miejscach. Nie jestesmy robotami, ale ludzmi. jesli w jednym miejscu powstaje lodz i ty uczesniczysz przy tym chocby biernie, to naturalnie w innym miejscu zobaczysz czy tez nie mozna jej zbudowac. To sa zalety posiadania wiekszej ilosci postaci:)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Sep 11, 2005 7:12 pm

CyboRKg, to wcale nie muszą być postacie jednego gracza, czy też kumple z "klanów" na GG. Po prostu ktoś zaobserwował inną postacią, że budują gdzieś łódź i ukradł pomysł. Ale nie zabronisz mu tego bo była by to przesada... Ale jeśli mówisz, że robi to w taki sam sposób jak ktoś inny, używając podobnych argumentów to już jest lekka przesada i jak by to nazwał Skarbniq "niedoskonałość kreacji"... No w skrajnych przypadkach telepatia... Ja tego jeszcze nie zauważyłem bo nie mam postaci wszędzie więc nie mogę jednoznacznie ocenić sytuacji.

Argumenty które mogą przemawiać za budowaniem "kolejnej" łodzi przez kogoś:

- postać zna już w miare dobrze wyspe i jest ciekawa co jest na morzach
- postać sądzi, że łodzie są szybkie i mogą przyspieszyć handel między lokacjami na tej samej wyspie
- ciekawość
- brak, lub trudnodostępność podstawowych surowców, itp...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
nemo49

Postby nemo49 » Sun Sep 11, 2005 8:54 pm

I jeżeli w lokacji są do jedzenia tylko ryby to może zakładać , że łowienie z łodzi jest lepsze od łowienia z brzegu :D
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Sep 11, 2005 9:14 pm

Oceany jako lokacje ze wszystkimi zasobami typu: ropa, gaz, rekiny, wieloryby sa dopiero na etapie propozycji...
Cantr to specyficzny swiat. Kierowanie sie logika w tym swiecie nie zawsze poplaca. Kiedys moja postac omal nie zginela z glodu, nie wiedzac ze owoce tropikalne na plazy nie zaspokajaja glodu :P
Logika podpowiada, ze lepiej zbudowac lodz i lowic ryby na pelnym morzu - a co jesli da sie lowic tylko z ladu? :?

Return to “Ogólne dyskusje”