Zwierzeta

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Guest

Postby Guest » Wed Sep 07, 2005 11:54 pm

Cos nie gra ze zwierzetami na polskich wyspach. Nie rozmnazaja sie, nie wedruja, nie atakuja. Jakby mialy nieaktywne wszystkie mozliwe funkcje. Widzialem w jednym miejscu jakies tygrysy czy cos podobnego. Potulne jak baranki. Na forum angielkim wyczytalem ze zwierzeta moga byc grozne.

A mozei w ciagu ponad dwoch lat stado 10 sztuk sie nie rozmnozylo i tak ma byc? To gratutuluje wszystkim osadom, ktorym zostalo po 1-2 zwierzaki. Dodatkowo ranione przez klusownikow.

Ciekawiej by sie gralo gdyby trzeba bylo chronic ludzi przed zwierzetami a nie zwierzea przed ludzmi.
Drax

Postby Drax » Thu Sep 08, 2005 6:05 am

Guest ma racje, bo nie tylko nie widziałem żeby zwierzęta się rozmnażały, ale nie zauwazylem zeby wedrowaly gdzies lub kogos atakowaly. Chyba faktycznie wszystkie funkcje zwierzat u nas nie dzialaja. Kolejne ograniczenie...
marol

Postby marol » Thu Sep 08, 2005 6:12 am

OK, napiszę do Josa. Dodatkowo przez najbliższy tydzień będę sprawdzał każdą grupę zwierząt, bo faktycznie i mnie się to przestaje podobać.
(SRVPRC)
Image
Raist

Postby Raist » Thu Sep 08, 2005 7:35 am

Pewnie przy oakzji blokwoania agresji zwierzat wylaczyli wszystko bo byloby z tym za duzo klopotu ;]
KilDar

Postby KilDar » Thu Sep 08, 2005 8:42 am

teraz większość chyba ma już tarcze to mogliby włączyć tą agresję... chociaż zdaje się że jedna z moich postaci zetknęła się z osobą która twierdziła, że jakieś zwierze po drodze ją napadło i pokaleczyło...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Guest

Postby Guest » Thu Sep 08, 2005 9:59 am

Jesli jest tak jak sie wydaje ze jest, to glupio wyszlo. Ktos sie bawil ustawieniami zwierzat, w dobrym celu. A potem zapomnial o sprawie lub nie przewidzial wszystkich konsekwencji. A z watpliwosci na forum tak dlugo nic nie wyniklo. Ciekawe ile lat zwierzatka byly popsute? Od samego poczatku?

I sie dziwic ze trudno o igle lub stal. Cud ze gdzieniegdzie sie zwierzeta uchowaly.
Sigvald

Postby Sigvald » Thu Sep 08, 2005 10:03 am

Coś musi byc nie tak.
Nie widziałem rozmnozenia ani ataku zwierząt na polskich wyspach.

A to jak oberwała moja rosyjska postac:

1282-4: You get attacked by a wolf, and you lose 23 percent strength. You saved 9 percent using your bone shield.

Trzeba uwazać :lol:
marol

Postby marol » Thu Sep 08, 2005 10:06 am

Dobra, zanim napiszę maila zapytam - czy ktoś widział kiedyś na polskich wyspach zwierzęta rozmnażające się, podróżujące lub atakujące osoby?
(SRVPRC)

Image
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Sep 08, 2005 10:23 am

Gram wystarczajaco dlugo, a nie widzialem nigdy przypadku rozmnozenia, ataku na czlowieka, czy tez migracji zwierzat na zadnej z trzech polskich wysp :? Za to wszystko to widziala moja anglojezyczna postac.
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Sep 08, 2005 11:39 am

Tak samo ja. Mam jedną postać na angielskiej wyspie i została ona zaatakowana przez zwierzę. Same zwierzęta też rozmnażają się i to dość szybko. A w polskich lokacjach?... chyba zwierzęta zapadły w sen zimowy :wink:
Ni Ni Ni Ni!
marol

Postby marol » Thu Sep 08, 2005 11:59 am

Chyba znalazłem błąd - "czynności zwierzęce" wykonuje pewnien skrypt PHP po kolei dla wszystkich lokacji. Ponieważ nasze lokacje są w miarę nowe więc są na końcu listy. Ci, którzy znają PHP wiedzą, że skrypt może się wykonywać najdłużej przez ustawioną ilość czasu (zwykle 30 sek), po tym jego działanie przerywa się. Istnieje więc prawdopodobieństwo, że skrypt nie zdążył dojść do naszych lokacji przed upływem 30 sek. i zostawał przerywany.

Czas ten został właśnie wydłużony - jeśli to była ta przyczyna, to powinno być OK. Najbliższe dni pokażą czy miałem rację. Mamy obecnie na wyspie V szesc gatunkow, ile sztuk nie powiem, bo chyba mi nie wolno, zobaczymy jak się to będzie zmieniać.
(SRVPRC)

Image
KilDar

Postby KilDar » Thu Sep 08, 2005 1:13 pm

ale w przeprosinach za taki blad powinno byc zwiekszenie populacji zwierzat i to natychmiastowe :) w koncu to juz pare lat trwa taka bezplodnosc zwierzaczkow :P
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Khe

Postby Khe » Thu Sep 08, 2005 1:17 pm

no i trzymam kciuki za to zeby teraz bylo wszystko jak trzeba :)
Sierak

Postby Sierak » Thu Sep 08, 2005 1:18 pm

KilDar wrote:ale w przeprosinach za taki blad powinno byc zwiekszenie populacji zwierzat i to natychmiastowe :) w koncu to juz pare lat trwa taka bezplodnosc zwierzaczkow :P

Dokładnie :oops: Powinni przywrócić jak gdyby wartości początkowe,które były na polskiej wyspie/wyspach zanim pojawili się na nich ludzie...
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Sep 08, 2005 1:49 pm

Moze lepiej nie... Slyszalem, ze na wyspie V na poczatku bylo mniej zwierzat niz teraz :?
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:

Return to “Ogólne dyskusje”