Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Averus Wolfmaster
Właśnie nastąpił mój koniec w Cantr jesli sie nie mylę...
Wyjechałem na 2 tygodnie i ustawiłem On Leave. Wróciłem, wyłączyłem On Leave, zalogowałem się, zrobiłem kilka rzeczy i logout.
Natepnego dnia kiedy chciałem się zalogować dostałem wiadomość, że takie ID nie istnieje.
Może mi ktos powiedzieć co sie stało?
Wyjechałem na 2 tygodnie i ustawiłem On Leave. Wróciłem, wyłączyłem On Leave, zalogowałem się, zrobiłem kilka rzeczy i logout.
Natepnego dnia kiedy chciałem się zalogować dostałem wiadomość, że takie ID nie istnieje.
Może mi ktos powiedzieć co sie stało?
- Khe
- PRUT
- Averus Wolfmaster
Here account xxxxx.
I have been On Leave for 2 week's. I comed back from vacation, shut down On Leave, do few things in Cantr and logout.
At the next day I wanted to log in and I get information about my account does not exist!
I asked on forum, someone saw my characters dying. Can you say me what's goin' on?
If it is possible can you activate mine account again with my characters in?
Jestem w szoku, nie rozumiem co się stało, a przedewszystkim jest mi przykro, że moje postacie znalazły tak haniebny koniec.
Last edited by Averus Wolfmaster on Sat Sep 03, 2005 8:07 pm, edited 1 time in total.
- Drax
Czyżby anglicy zaczęli usuwać nasze konta w grze? To już byłaby przesada - limit i jeszcze to
. Mam nadzieje jednak że szybko to wyjaśnią, bo np. mojego posta w ktorym oskarżyłem kogoś o uprzykrzanie gry, jak i posta o nieedytowalne notki lamiace zasady zignorowali. Chyba maja dosc usuwania problemow ktore dzieja sie w polskiej strefie.

- KVZ
- Players Dept. Member
No nie przesadzajmy... Nikt nikomu nie usuwa konta bez ostrzeżenia. Nawet jakby dostał bana z PD to napewno by był o tym uprzedzony. Ktoś ostatnio pisał w "bug-raport", że też mu nagle wszystkie postacie umarły i przy zalogowaniu błąd, że konto nie istnieje. Może to ten sam bug? Albo bug w systemie on-leave? Napisz jeszcze do players@cantr.net
Wątpię by mogli wskrzesić Twoje postacie bo w zasadach jest, że śmierć postaci jest pernamentna. Ale może cuda się zdarzają. Ale i tak nie włożą Ci do inwentarza spowrotem rzeczy które ktoś zabrał po śmierci Twoich postaci. Zawsze możesz uznać, że Twoje postacie umarły bo jedna z nich była wyznawcą Zygurda i Bóg Jos je ukarał
(sorry, za złośliwy komentarz). A nie klikłeś czasem przez przypadek na "unsubscribe" zamiast na "log out"? Albo ktoś się włamał na Twoje konto i Ci je skasował. I nie wiem tylko czemu piszesz, że to Twój koniec w Cantr. Zawsze możesz założyć nowe konto jak sprawa się nie wyjaśni i zacząć żywot nowych 15 fascynujących postaci (bez przeszłości kryminalnej
) Mi naprzykład dwókrotnie skasowało się konto w Canrt jak byłem w szpitalu i nie było ono na "on leave" i nie rozpaczam. Mam nowe i jest good. Ale fakt, że jakbym stracił obecne konto to bym chyba... 
Wątpię by mogli wskrzesić Twoje postacie bo w zasadach jest, że śmierć postaci jest pernamentna. Ale może cuda się zdarzają. Ale i tak nie włożą Ci do inwentarza spowrotem rzeczy które ktoś zabrał po śmierci Twoich postaci. Zawsze możesz uznać, że Twoje postacie umarły bo jedna z nich była wyznawcą Zygurda i Bóg Jos je ukarał

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

- KVZ
- Players Dept. Member
A może ustawiłeś za małą ilość dni w "on leave" albo coś? Ja podejrzewam, że to właśnie to "on leave" jest przyczyną, że straciłeś konto. Może jakiś bug, system po wylogowaniu zapomniał, że byłeś na "on leave", źle podliczył róźnice w czasach między zalogowaniami, uznał, że za długo Cię nie ma w grze i skasował Ci automatycznie konto. Nie mam zamiaru sprawdzać jak działa "on leave" po Twoim przypadku i mam nadzieje, że nie będę musiał nigdy skorzystać z tej opcji
Wyślij ten email jeszcze do players@cantr.net i do Josa jos@cantr.net To może szybciej sprawa się wyjaśni. Jak to nie pomoże to pozostaje Ci jedynie założenie nowego konta i modlenie się do Josa by nie spotkało Cię znów to samo.

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds

- KVZ
- Players Dept. Member
A nie powinneś był ustawić "on leave" na czas większy niż 14 dni jeżeli Cię nie było ponad 14 dni? Może to jest przyczyną. Myślę, że powinneś był ustawić conajmniej na 21 dni na wszelki wypadek. Myślę, że to Twój błąd. Od wczoraj jestem nowym członkiem PD, więc postaram się zbadać sprawę, ale nie licz na zbyt wiele, bo jako nowy członek nie mam duże do powiedzenia. Marol założy temat w general support http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6051
Powiadomię pozostałych członków PD o tym temacie.
Powiadomię pozostałych członków PD o tym temacie.

- KilDar
- Averus Wolfmaster
I've looked into the details of the account xxxxx and the account
expired because of an unsubscription event as opposed to an
account time out . This happened on Cantr Day 1277 at 2005-09-02
14:41:05 (server time) .
This means the account was unsubscribed by someone who was
logged into the account and who knew the account password, not
because of an account timing out.
I'm also sorry to say but we have a strict policy of never
resurrecting dead characters regardless of the reason for their
deaths . I hope you apply for a new account and carry on playing
Cantr
Regards
Chris Johnson
Programming Department
A więc ktoś wlazł mi na konto i skasował je. Szkoda.
A może byłem takim kaleką, że sam je usunąłem? Wątpie, w końcu po wyłączeniu On Leave/skasowaniu mogłem jeszcze grać...
Edit: wie ktos o której godzinie i którego dnia moje postacie pożegnały świat? To pomoze stwierdzic czy to ja czy ktoś inny.
- marol
-