Limit wydobywczy
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Raist
- Khe
chyba wiem o co Ci chodzi ale zauwaz ze teraz wszedzie limit spowodowal, ze mieszkancy maja pierwszenstwo. Tam zostaly przerwane projekty osob nie bedacych mieszkancami i nie po to jak piszesz zeby sie rzucic na surowce. Zreszta jak widac osoby nie bedace mieszkancami moga otrzymac zezwolenie na wydobywanie.
Wiecej nie napisze - zasada 4 dni
Wiecej nie napisze - zasada 4 dni
- Skarbniq
Raist wrote:Ludzie staja sie coraz bardziej chamscy. Usuwajaprojektyi wywlekaja ludzi zeby jak szarancza rzucic sie na surowce :/ I to mieszkancy osady, ktora cieszy sie najlepsza opinia na wyspie!
Nie pozostaje nic innego jak to zaakceptowac i poszukac innego miejsca/zajecia. Aktywni i rzetelni ludzie potrzebni sa na pewno wszedzie... chyba ze Twoja postac to jakis rzezimieszek

- Zimt
To, co napisal Raist, nie dziwi w "dobie" ograniczen wydobycia. Moim zdaniem bardziej niepokojaca jest obojetnosc, z jaka wiele spoleczenstw zaczyna sie odnosic do nowoprzybylych. Kiedys przybysz mogl liczyc na strawe i bez problemu znajdowal zajecie, wlaczajac sie tym samym w spolecznosc. Teraz jest z tym trudniej: niektore moje postacie juz nie tylko zebrza o jedzenie, ale i o zajecie. W koncu kazdy nowy obywatel to geba do wykarmienia... 

"I'm just living in my head..."
- Skarbniq
Zimt wrote:Moim zdaniem bardziej niepokojaca jest obojetnosc, z jaka wiele spoleczenstw zaczyna sie odnosic do nowoprzybylych.
To nie wina limitow tylko mentalnosci niektorych graczy/postaci. Dla obywateli wszedzie jedzenia starcza i to z nadmiarem... Moze niektorym liderujacym postaciom brakuje pomyslu na wykorzystanie wolnych zasobow ludzkich

- Zimt
Moze byc tak, jak piszesz: ze nie wszystkie spoleczenstwa poradzily sobie z ta nietypowa jak dotad sytuacja. To jednak zle wrozy nowym graczom. Mam nadzieje, ze z czasem wszystko sie unormuje. Nie wszystkie moje postacie maja taki problem, wiec widze swiatelko w tunelu 

"I'm just living in my head..."
- lukaasz
- As a one-time change, there will be a minimum of (current pop divided by three) slots in each city; this should re-balance the relationship between current population and low random slot numbers for existing cities. Expect this to change in the next day or so. NOTE: it will be based on the people in city square at the time of the change, so if you want to get an extra slot for your town, you might want to peep out of you building/vehicle.
tlumaczac:
liczba slotów = populacja lokacji /3
ale tylko polulacja bedaca na polu, wiec wychodzic z budynków.
- We are looking into implementing KeVes' suggestion - but see some problems he didn't think of, like the solitary mountain dweller suddenly digging op 10K of hematite daily, and the way the enhancing tools work (he suggests counting them as an extra gatherer, but that would mean he'd actually be decreasing his fellow citizens proceeds, which we don't like). This will take some time.
KeVes- you can be our hero babe

gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
- CyboRKg
marol wrote:CyboRKg wrote:Wiem doskonale, ktore to postacie. Fatalnie graja swoje role, wszedzie wylazi z nich zygurdowa natura (...) Przychodzi sobie np. jakis nieboraczek bezbronny do miejsca, gdzie wszyscy uzbrojeni po zeby szorstko go traktuja. Normalnie taki ktos, stalby cichutko z boku starajac sie nie wychylac, bo moze latwo stracic zycie. A gracze co robia? Co mi tam... Zabija zrobi - sie nastepna postac I zachowuje sie tak, zeby wszystkim narazic - jak nienormalny!
Taa... chyba nie tak doskonale wiesz, które to postacie, bo ta akurat jest moja
To jakas paranoja?

brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
-
Bardzo proszę kogoś,kto porządnie zna angielski(np. KeVes
) o przetłumaczenie tamtego posta ze zmianami,bo niewiele z niego rozumiem.Jeżeli miasta zaczną wyganiać ludzi zabierających sloty,to tylko wyjdzie na niekorzyść,wszędzie będzie pracować tylko 1/3 ludzi,wszędzie!Wszędzie!Będą 3 osoby w prowincjonalnej lokacji,a pracować będzie jedna,więc podróże bez zbytniego sensu!,ta gra się rozsypuje!!!!!

- lukaasz
-
-
-
-
-