Tamsos KAralyste

OOC pokalbių forumas žaidėjams lietuviams.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

shapukas

Postby shapukas » Wed Oct 17, 2007 4:59 am

Kolkas ne irankiu, bet galimybes ner juos keist. Bet gal programeriai pataisys sia klaida? Forumuose jau rasineja apie tai. Na o jei neiseis pakeist niekad, tai bus gyvas TK paveldas per cantr amzius :)
Xyu

Postby Xyu » Tue Oct 23, 2007 6:02 pm

geriau padarytu, kad ne pavadinima kais, o kad sugriauti galima butu. Juk reliame gyvenime nieks neperkalineja is paminklu SSSR i paminklus partizanams. Shiek tiek juokingai skambetu :)
zalias

Postby zalias » Fri Oct 26, 2007 9:19 am

O kada TK uzkariaus Vilniava ? Nes dabar kiek suprantu Lietuvos zemyne , kaip ir dvi jegos telikusios Vilniava ir Tk ar ne ?
Dozess

Postby Dozess » Fri Oct 26, 2007 9:36 am

turiu pagrindo manyti gad yra dar bent viena jega.
TK galbut dar kazkiek kontroliuoja savo teritorija (cia spejimas) Vilniava daugiau koncentruota vienoje vietoveje (cia irgi spejimas), taigi likusioje teritorijoje gali vykti bet kas, ir niekas nieko nesuos.

P.S. Tiek TK teritorijoje tiek Vilniavoje neturiu nei vieno charo, todel tai tik spejimas kuri galiu susidaryti is keletos gyvenanciu lietuvos saloje.
shapukas

Postby shapukas » Fri Oct 26, 2007 12:24 pm

tai issiklausinekit tokias smulkmenas zaidime su savo veikejais. Nes kai tik apie kazka uzsimenam forume, tai zaidime nieks smulkiau ir nesiaiskina. Neidomu nes jau ir taip zino. Tai labiau gadina zaidima nei retsykiais panaudotas ooc. Kas liecia ivykius tai dazniausiai suzinom. Kad ir su tais portugalu banditais. O buvo toks atvejis kad jie invazija vykde lietuvelej. Ir gan neblogai sakyciau pasiseke. Net Sauleteki isskerde. Liko gyvu tik pora zmoniu man rods. Tai paskatino suburt kompanija ir istarabanyt portugalus na**g. Eilini kart jie pasirode nemoksos. Lyginant su TK... nors neimanoma palygint. Gerai organizuoti TK kariai ir su kumsciais juos isvaike butu. :) Nors toks "organizuotumas" amn asmeniskai nepatinka. Daug idomiau, kai atakas sugeba gerai atzais. Man kaipkurie portugalai patiko.
Dozess

Postby Dozess » Mon Oct 29, 2007 11:59 am

tai ir palieku isiaiskinti zaidime. O apie portugalu banditu invazija forume isgirdau pirma karta.
jexter

Postby jexter » Mon Oct 29, 2007 8:37 pm

Man teko ir savu kailiu patirti ta puolima :)
Dozess

Postby Dozess » Tue Oct 30, 2007 9:43 am

ir man teko, ir prarasti xara teko.
shapukas

Postby shapukas » Thu Nov 29, 2007 3:59 pm

zalias, kadangi apie TK daug kur pasakyta, tai geriau pratest cia. Na is TK veiksmu strategija gan aiski. Atplauki i geriau issivysciusia sali, ja isnaikini arba pavergi sau. Kadangi daugelis zaideju turi po kelis veikejus, o tas pats veikejas negali priklausyt vienai organizacijai, tokiu atveju vietove pasmerkiama isnaikinimui. Aisku, kas liecia rpg gal ir gerai viskas atzaista, mintis irgi gal nieko, bet si mintis labiau realiam gyvenime tiktu. O cantr pasaulyje nelabai. Sitoks isskerdimas, gali privest prie to, kad prades mazet musu naujagymiu. Nesakau, kad taip tiksliai bus, bet tai gan nemaza tikimybe. O kadangi (jei aisku :) ) prades mazet lt veikeju, tokiu atveju mazes ir TK teritorija. Arba is TK liks tik piratu burys. Taigi, ar verta turet labai placiai issibarsciusia karalyste, kuri nesugebes gerai apsigint, ar geriau turet labiau sukoncentruota karalyste/valstybe. Nors aisku, gali but, kad kazko nepastebejau ir TK strategija, bei tikslai visai kiti.
Xyu

Postby Xyu » Thu Nov 29, 2007 6:18 pm

Shapukas gerai sako, zaidimo malonumo tikrai greit neliks, as pats irgi nusprendziau nei vieno naujo lietuvisko charo nekurt. Tik jis klysta vienoj vietoj ne realiam gyvenimui galima tokias skerdynes tinka, o Hollywoodiniame filme. Realiam gyvenime tokios nesamones niekad nebutu.
zalias

Postby zalias » Thu Nov 29, 2007 7:35 pm

shapukas wrote:Sitoks isskerdimas, gali privest prie to, kad prades mazet musu naujagymiu. Nesakau, kad taip tiksliai bus, bet tai gan nemaza tikimybe. O kadangi (jei aisku :) ) prades mazet lt veikeju, tokiu atveju mazes ir TK teritorija. Arba is TK liks tik piratu burys. Taigi, ar verta turet labai placiai issibarsciusia karalyste, kuri nesugebes gerai apsigint, ar geriau turet labiau sukoncentruota karalyste/valstybe. Nors aisku, gali but, kad kazko nepastebejau ir TK strategija, bei tikslai visai kiti.

Matai Shapukai tu viska gerai sneki, bet mano xarai nezino kad LT yra tik 64 zaidejai. Jie net neisivaizduoja , kad elgdamiesi turi atsizvelgti i tai, kad sumazes naujagimiu.Shapukai mano xarai gyvena kiekvienas savo gyvenima, o ne rupinasi LT bendruomenes problemomis. Sorry
dma

Postby dma » Thu Nov 29, 2007 8:09 pm

vistiek idomu kaip vienu metu speju du skirtingi charai sudalyvavo tos pacios gyvenvietes istorijoje. na gal TK laive tavo charo ir nebuvo, bet tuo labai abejoju
wejdas

Postby wejdas » Thu Nov 29, 2007 8:14 pm

zalias, mano nuomone, nesi visiškai teisus, nes tavo veikėjai gyvena ne savarankišką, o tavo sukurtą gyvenimą. Mano charai, pavyzdžiui, nekuria imperijų, nes aš suprantu, kad nėra iš ko jas kurti. Kurdamas savo veikėjus ir jų motyvaciją aš atsižvelgiu į daugybę out-of-game aplinkybių. Suprantama, jūsų valia, ką veikia jūsų veikėjai, jei tik viskas pagal taisykles.
zalias

Postby zalias » Fri Nov 30, 2007 11:30 am

wejdas wrote:zalias, mano nuomone, nesi visiškai teisus, nes tavo veikėjai gyvena ne savarankišką, o tavo sukurtą gyvenimą. Mano charai, pavyzdžiui, nekuria imperijų, nes aš suprantu, kad nėra iš ko jas kurti. Kurdamas savo veikėjus ir jų motyvaciją aš atsižvelgiu į daugybę out-of-game aplinkybių. Suprantama, jūsų valia, ką veikia jūsų veikėjai, jei tik viskas pagal taisykles.

Kodel tu taip darai ir gadini zaidima ?[/b]
wejdas

Postby wejdas » Fri Nov 30, 2007 12:16 pm

zalias wrote:Kodel tu taip darai ir gadini zaidima ?[/b]

zalias, pirmiausia noriu pasakyti, kad ši diskusija man tapo principinė ir neturi nieko bendra su čia šiuo metu aptarinėjamais Lydekiškių ir pan. incidentais.

O dabar prie temos. Mano veikėjai veikia atsižvelgdami į tam tikras metažaidimines aplinkybes todėl, kad kiekvienas žaidimas turi savo metažaidimo lygmenį. Tuo žaidimai skiriasi nuo realaus gyvenimo. Netgi P&P RPG žaidimuose, kuriuose aš esu kone radikalus role-playingo vs. taisyklių šalininkas, dėl kokybės kartais tenka atsižvelgti į metažaidimo aplinkybes. Tiek P&P vaidmenų žaidimai, tiek pvz. Cantr, yra grupinis žaidimas. Ir kaip taisyklė RPG yra ne konkuravimo/pergalės siekimo žaidimas, o proceso/vaidmenų žaidimas. Grupiniuose proceso žaidimuose malonumą turi patirti visa grupė, antraip tokie žaidimai neturi prasmės. Todėl tarp žaidėjų reikalingas tam tikras supratimas ir nerašytas susitarimas. Norint palaikyti bendrą žaidimo balansą ir kokybę, kartais tenka paminti tam tikrus kraštutinius įsitikinimus. Pavyzdžiui, kai P&P grupėje kartu su manim žaidžia silpnesni žaidėjai, mano veikėjas kartais atsisako iniciatyvos, kad tie žaidėjai galėtų pasireikšti. Taip visi patiria daugiau malonumo, nei tuo atveju, jei aš vienas spręsčiau visas problemas, o kiti tik žiopsotų ir kartotų: "Mhm, mes einam iš paskos". Taip ir Cantr: jei tu su savo veikėjais beatodairiškai darysi dalykus, neatsižvelgdamas į neigiamas jų pasekmes bendrai žaidimo kokybei, tai anksčiau ar vėliau tu pats kaip žaidėjas nuo to nukentėsi. Aš čia kalbu gana abstrakčiai, todėl nesu tikras ar mane supranti, bet norėčiau, kad pratęstume šią diskusiją, kol išsiaiškinsime vienas kito požiūrį.

Return to “Žaidėjai lietuviai (Lithuanian)”