Przeklenstwa

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

matt_

Postby matt_ » Mon Oct 01, 2007 9:05 am

Legalus, to nazywasz przekleństwami? a i dzięki za info, chciałem wiedzieć kto mnie morduje za brak internetu chwilowy.
Elf

Postby Elf » Mon Oct 01, 2007 9:37 am

Bo to są przekleństwa. I brak szacunku dla drugiego gracza. A czy to jest łamie NZ? Chyba (niestety) nie.
taca. wanna. łóżko
Leming

Postby Leming » Mon Oct 01, 2007 11:45 am

Hmmm, proponuję, żebyśmy zrobili ankietę. Żebyśmy jako społeczność graczy i użytkowników forum wypowiedzieli się, czy akceptujemy nazywanie innych graczy (nie do postaci, ponieważ to było OOC) "pojebami" (niezależnie od kontekstu), czy też nie akceptujemy. Jeżeli nie akceptujemy, proponuję wyrzucanie graczy używających takich sformułowań z Cantr i forum. Jeżeli zaś akceptujemy, to ci, którym taka forma zwracania się do nich nie odpowiada, będą wiedzieli, że nie mają tu czego szukać.
http://www.bookcrossing.com/
Tetro

Postby Tetro » Mon Oct 01, 2007 11:52 am

Jestem za :) Ale jakieś przekleństwa muszą być w cantrze :twisted:
?
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Oct 01, 2007 12:25 pm

Mówienie do gracza a nie do postaci już jest wg mnie przegięciem a co dopiero wulgarne wyzywanie gracza. A postacie to można wyzywać do woli i bez ograniczeń - ostatecznie można taką wulgarną postać w grze jakoś ukarać lub też powyzywać od np. brzydko pachnących koni.

Widzisz jak yyyy płacze.
xxxx mówi: a ty jesteś jak brzydko pachnący koń!

p.s. oczywiście wciąż uważam że wyrazy 'widzisz jak' są zupełnie niepotrzebne tak jak nie ma 'słyszysz jak xxxx mówi'.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Sztywna

Postby Sztywna » Mon Oct 01, 2007 1:04 pm

Tetro wrote:Jestem za :) Ale jakieś przekleństwa muszą być w cantrze :twisted:

Proponuję "do kroćset!"...
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
Mattan

Postby Mattan » Mon Oct 01, 2007 1:17 pm

Proponuję wynaleźć cantryjskie przekleństwa. :)
Trochę inwencji Panowie i Panie.
Rzucanie np sk... nie mam sensu bo w cantr nikt nie jest czyimś synem, a h.. to nikt nie powiedział że cantryjscy mężczyźni go mają. :D
Tetro

Postby Tetro » Mon Oct 01, 2007 1:27 pm

Ja rozumiem ze nie można używać jezyka naszej kuchni polskiej :P Ale własnie jak dałeś przykład można by coś wymyslec, ale to jedynie w grze :) . Ja juz tam wiem jak mam kogos obrazic:P Toporem bez leb i juz mnie nie lubi :evil:
?
rem

Postby rem » Mon Oct 01, 2007 1:29 pm

"Motyla noga" tez odpada bo nikt w Cantr nie widział motyla....
:D
Somewhere over the rainbow, blue birds fly, and the dreams that you dreamed of dreams really do come true...
Miaua

Postby Miaua » Mon Oct 01, 2007 2:22 pm

Regionalne przeklenstwa, scisle zwiazane z danym miejscem! Problem w tym, ze one brzmia smiesznie a nie groznie :wink:
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Legalus

Postby Legalus » Mon Oct 01, 2007 2:32 pm

Legalus, to nazywasz przekleństwami?

taa, nazywam. "Pojeb" to zdecydowanie wulgaryzm. "odpierdol się" to samo
poza tym zostaje też to, że te przekleństwa nie były skierowane do postaci, tylko do gracza.

a i dzięki za info, chciałem wiedzieć kto mnie morduje za brak internetu chwilowy.

To ja już czuję, że tu będzie kiedyś złamana NZ. Bo po co Ci wiedzieć, kogo postać morduje twoją postać, skoro nie ma to żadnego odniesienia do realnego świata?
Czegoś tu nie rozróżniasz. Nie ja zabiłem Ciebie, bo to strasznie nielogiczne ;p

No i zostaje jeszcze to - Skąd wiesz, jaki był faktyczny motyw działania tamtej postaci?...
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Arucard

Postby Arucard » Mon Oct 01, 2007 3:22 pm

Mattan wrote:h.. to nikt nie powiedział że cantryjscy mężczyźni go mają. :D

No wiekszosc postaci meskich ma inne zadanie na ten temat :wink:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Milo

Postby Milo » Mon Oct 01, 2007 3:28 pm

Czym innym jest wyzywanie ooc gracza a czym innym są przekleństwa w grze. Zwróćcie na to łaskawie uwagę. Matt, jeśli to Twoja postać to przesadziłeś. Ale Ty Legalusie zamiast to sobie wyjaśnić z drugim graczem zachowujesz się dzieciak który przybiega do przedszkolanki z krzykiem: psze pani, on się przezywa... Jeśli na co dzień tak się zachowujesz i tak prowadzisz postacie to się nie dziwie że sprowokowałeś Matta.
A przekleństwa w grze. Czemu nie? Przemoc tak, morderstwa tak, seks tak, kradzieże tak, alkohol tak, narkotyki tak a przekleństwa nie :?:
Arucard

Postby Arucard » Mon Oct 01, 2007 3:35 pm

Dobra teraz powiem bez offtopu.Przeklenstwa w grze:jak najbardziej...wyzywanie gracza przez ooc:nie.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Legalus

Postby Legalus » Mon Oct 01, 2007 7:19 pm

Jasna rzecz, że bym się starał dogadać, gdyby to było chociaż trochę bardziej kulturalne, ale nie ma co próbować coś wyjaśniać jeżeli ktoś przy pierwszym ooc wyklina drugiego gracza.

eśli na co dzień tak się zachowujesz i tak prowadzisz postacie to się nie dziwie że sprowokowałeś Matta.

hmm, nie wiem, jaki mają ze sobą związek te dwie rzeczy. Może mój błąd (albo i nie błąd), że nie przytaczałem całej sytuacji.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”