Stare zgloszenia
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Raist
A mi sie wydaje ze te paranoiczne wyobrazenia o "klikach' w grze udzielilo sie zbyt wielu osoba. KeVes sobie wymyslil ze ludzie zmowili sie przeciwko niemu zeby go zniszczyc a tak nie bylo. Kto ma postac we V. wie jak premier sie zachowywal co robil i jak traktowal ludzi (a raczej czego jako premier nie robil). Mieszacie rzeczywistosc z gra a to nie jest normalne. Wszystko bylo ok do momentu w ktorym KeVes zaczal wariowac. Zaluje ze czytam forum bo zniszczyla mi ta dyskusja wizje gry i odebrala przyjemnosc.
Raist, teraz ta rozmowa jest tu:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6954
zostawmy ten watek - powinien zresztą zostac zamknięty i wyczyszczony
podobnie jak personalne i postaciowe wycieczki.
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6954
zostawmy ten watek - powinien zresztą zostac zamknięty i wyczyszczony
podobnie jak personalne i postaciowe wycieczki.
- marol
Drogi Panie. Każda z wymienionych postaci należy do innego gracza. Akcja, którą opisujesz, została zaplanowana w grze. A my się już znamy, drogi Panie, dlatego też chciałbym zwrócić Ci uwagę, iż póki co "logi" są legalne, choć niezalecane. Tak samo, jak nadużywanie komunikatów OOC przez Ciebie.Anonymous wrote:Typ naruszenia zasad: nielegalna współpraca w celu zabicia postaci
Imiona postaci: Ota Gnurunner, Łukasz Drakon, Tamara, Thorgal, Kreon
marol wrote:Każda z wymienionych postaci należy do innego graczaAnonymous wrote:Typ naruszenia zasad: nielegalna współpraca w celu zabicia postaci
To jest wlasnie dzialanie kliki znajomych z uzyciem GG! I bedzie tego coraz wiecej, bo widza ze sa bezkarni!
Oświadczam że, nigdy nie rozmawialem na temat gry z wlascicielami tych postaci na GG/tlenie/icq/czacie.
W MMORPG/PBEM gram 7 lat i nie robie tego zeby wygrywac tylko po to zeby sie pobawic.
Moja lista kontaktów GG siega 200-kilku kontaktów, wszystkim zareklamowalem Cantr, i niemoge zagwarantowac ze ktos z nich nie przebywa w tej samej lokacji.
Ja tu gram dla zabawy, a gdybysmy gadali na GG to juz dawno bysmy cie zabili a nie czekal bym 2 dni na bron.
W MMORPG/PBEM gram 7 lat i nie robie tego zeby wygrywac tylko po to zeby sie pobawic.
Moja lista kontaktów GG siega 200-kilku kontaktów, wszystkim zareklamowalem Cantr, i niemoge zagwarantowac ze ktos z nich nie przebywa w tej samej lokacji.
Ja tu gram dla zabawy, a gdybysmy gadali na GG to juz dawno bysmy cie zabili a nie czekal bym 2 dni na bron.
- Skarbniq
- marol
Szkoda, że nie przytoczyłeś dalszej części mojej wypowiedzi, w której stwierdziłem, że akcja była omówiona i zaplanowana w grze.Anonymous wrote:marol wrote:Każda z wymienionych postaci należy do innego graczaAnonymous wrote:Typ naruszenia zasad: nielegalna współpraca w celu zabicia postaci
To jest wlasnie dzialanie kliki znajomych z uzyciem GG! I bedzie tego coraz wiecej, bo widza ze sa bezkarni!
Twoje zgłoszenie zostało sprawdzone i odrzucone. Dalsze insynuacje na ten spowodują ujawnienie twojej tożsamości. A co do klik, to wydaje mi się, iż powinniście chwilowo odpuścić ten temat, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak niezdrowe to może być.
-
marol wrote:A co do klik, to wydaje mi się, iż powinniście chwilowo odpuścić ten temat, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak niezdrowe to może być.
Czy tego typu klimaty sa na anglojezycznym forum? Tak z czystej ciekawosci pytam

Bo caly temat "kliki" mi zalatuje naszym swojskim, polskim grajdolkiem.
- Matix
W przypadku lamania NZ zasada 4 dni jest zasada drugoplanowa. Czas najwyzszy zeby PD przyjrzalo sie wspolpracy kliki klusownikow w tej lokacji i usilowaniu morderstwa jedynej rozsadnej, przestrzegajacej prawa postaci, ktora zabrania polowan ponizej okreslonego limitu!
Taaa..... Nie będę mówił o tym wydażebniu, ale powiem, ąe GG własnego nie mam nawet bo mi brakuje czasu na takie bzdury, a to co robi twoja postać jak już ktoś celnie zauważył jest bliższe łamaniu zasad.
Nic już więcej nie mówię, ale to co zrobiłeś/aś. Jest naprawdę nierozsądne.
http://www.matix.salon24.pl
Eeee... KeVesa bardzo szanowalem, za jego wypowiedzi na forum, ale oskarzenie Mordona i Caramona to lekka przesada... Jedna z mych postaci jest w Vlotryan dluzsza chwile i dopiero niedawno zorientowalem sie, ze to postacie jednego gracza
Ja pamietam tylko jedna sytuacje, w ktorej sie gracz wystawil (Mordon powiedzial cos, zamiast Caramona, ale blyskawicznie gracz z tego wybrnal. Chwala Mu za to), a robienie broni na 99,99% jest zgodne z NZ

- Drax
Z ta bronia to wyglada tak - jesli Caramon zrobil bron i chcial ja podac Mordonowi, to mogl dac przeciez ta bron najpier premierowi i powiedziec zeby dal jakiemus straznikowi. Na pewno dostalby ja Mordon, a przy okazji nie zlamano by zasady, bo podawanie rzeczy i współpraca postaci jest niedozwolona i ktoś kto zablokuje wam konto nie będzie się pytał, czy to była współpraca, czy może nie do końca.
Oczywiście możecie uznawać że to nie jest łamanie zasad, ale po co, skoro PD uzna że jest inaczej?
Oczywiście możecie uznawać że to nie jest łamanie zasad, ale po co, skoro PD uzna że jest inaczej?
- CyboRKg
A ja uwazam ze granie w taki sposob, zeby nie podpasc na mechanizmy wylapywane przez PD - tez jest lamaniem zasad. Np kiedy jedna postac zblizala sie do lokacji, gdzie mialem juz dwie - inna je opuszczala (uzywala wiedzy OOC). Choc nie powinienem tego robic. Teraz uwazam, ze lepiej grac uczciwie niz lamac zasady w taki sposob. To nic, ze automat wylapuje pewne sprawy, a teczka rosnie. Nie wpadajmy z jednej skrajnosci w druga! 

brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
- Matix
Na to jest osobny temat, a pozatym zchodzimy z tego tematu...
Ja już mówiłem gdzie indziej co sądzę o tego typu sprawach...
Można mieć i sobie nawet 5 postaci w jednym miejscu, ale powinno się je traktować jako osobne postacie! I tyle. Jednak zaleca się nie robienie w ten sposób, ponieważ stają się mało obiektywnym społeczeństwem. Każda postać jest jakąś indywidualnością. To jest wkurzające, że niektórzy tego nie rozumieją i ich postacie współpracują ze sobą w sposób sprzeczny o regulaminem! I tak się to rozwinęło...
Szkoda, ze tak się potoczyły losy gry. Cantr dalej wciąga, ale coś coraz bardziej psuje grę. Chodzi mi o zmianę atmosfery wśród graczy...
Nie wytykam tu KeVesa, ponieważ uważam, że on jest w porządku, ale ludzi którz się nad nim "pastwią"...
Ja już mówiłem gdzie indziej co sądzę o tego typu sprawach...
Można mieć i sobie nawet 5 postaci w jednym miejscu, ale powinno się je traktować jako osobne postacie! I tyle. Jednak zaleca się nie robienie w ten sposób, ponieważ stają się mało obiektywnym społeczeństwem. Każda postać jest jakąś indywidualnością. To jest wkurzające, że niektórzy tego nie rozumieją i ich postacie współpracują ze sobą w sposób sprzeczny o regulaminem! I tak się to rozwinęło...
Szkoda, ze tak się potoczyły losy gry. Cantr dalej wciąga, ale coś coraz bardziej psuje grę. Chodzi mi o zmianę atmosfery wśród graczy...
Nie wytykam tu KeVesa, ponieważ uważam, że on jest w porządku, ale ludzi którz się nad nim "pastwią"...
http://www.matix.salon24.pl
Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”