Stare zgloszenia

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Artur

Postby Artur » Tue Sep 26, 2006 6:30 pm

nie powiem ze zglaszam naruszenie ale zaniepokoila mnie wypowiedz jednego z graczy:

"giniecie jak psy wszyscy, przekonasz sie... juz moja w tym glowa zby sie dowiedzieli"

koles powiedzial to przed smiercia, traktuje to jako wypowiedz gracza a nie postaci, ci co sie mieli dowiedziec to pewni, ekhm, dosc silni kolesie, no i teraz chodzi o to ze jak zadziala inna postacia, np. jak ma 2 niedaleko, i powie tym swoim ziomkom ze zabilismy jego postac, tzn. powie ze zginal jeden z nich, ale uzyje wiedzy ooc, i tylko on bedzie o tym wiedzial, oni uwierza i przyjda do nas to bedzie powazne naruszenie zasad, to zabojstwo nie mialo swiadkow ani nie zostaly wyrazne slady, i ci ludzie nie moga o nim sie dowiedziec w zaden sposob w uczciwej grze, no i pytanie, czy zglaszajac takie naruszenie i podajac miejsce i imiona ten gracz bedzie pod jakims rodzajem kontroli? a moze PD po zbadaniu sprawy moze go poinformowac o mozliwosci zablokowania konta za uzycie wiedzy ooc w tej sytuacji?
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Sep 26, 2006 10:23 pm

za takie zapewnienia powinno sie blokować konta. a za ich realizacje kasować. szczyt beszczelności...
cantr się posypał
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Sep 27, 2006 5:09 am

Wyślij mi na PM dokładniejsze informacje Artur.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Chatette

Postby Chatette » Wed Sep 27, 2006 1:32 pm

Chatette ty niepowinnaś dowiadywać się o tej sprawie, bo chyba ona ma coś wspólnego też z Twoją postacią. A później nawet nieświadomie możesz użyć wiedzy uzyskanej z tych wyjaśnień. Ale jak chcesz Wink
Tylko pomagam.

Ja juz nie gram, wiec oporow nie mam. Chcieliscie PDka ktory nie gra - prosze bardzo.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Sasza

Postby Sasza » Wed Sep 27, 2006 2:08 pm

:shock: :shock: :shock:
...i powodzenia. Przyda Wam się, jeżeli teraz Marola niemacie, a który chyba większość pracy odwalał.

ps.Twój post jest też odpowiedzią na którą mi KeVes nieodpowiedział w sprawie mojej postaci.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Chatette

Postby Chatette » Wed Sep 27, 2006 2:12 pm

Nie wiem, na co Ci KeVes nie odpowiedzial, wiec interpretuj sobie z dala ode mnie. Jezeli masz jakies pytania dotyczace Twojej postaci - na PMa prosze.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Rydygier

Postby Rydygier » Fri Oct 06, 2006 8:06 am

Dziś na dzień dobry moja postać była świadkiem czegoś takiego:

Typ naruszenia zasad: używanie wiedzy OOC (reinkarnacja?)
Imię pierwszej postaci: Colin
Nazwa miejsca: Zhifvi Queran

Szczegóły: "1675-1.02: Colin mówi: "a w dodatku chcialbym miec inna prace niz kupca, chcialbym byc kowalem."

1675-1.02: Widzisz jak Colin wchodzi do Zhifvi Queran, przychodząc z Leśna chatka.

1675-1.02: Widzisz jak Colin opuszcza centralny obszar Zhifvi Queran, wchodząc do Leśna chatka.

1675-1.01: Widzisz jak Colin po mistrzowsku rani deer używając pięści.

1675-1.01: Colin mówi: "witajcie, nazywam sie colin. nie wiem jak sie pisze ze to dotyczy postaci na cantr ale jak juz bede znal ten skrot to bede go uzywac, a oto wiadomosc o postaciach z cantr: mialem kiedys postac, ktora sie tu urodzila, chyba to bylo gdzies 8 miesiecy temu, teraz konto z tamta postacia nie istnieje ale zalozylem nowe konto i teraz jestem w morze queran i chcialbym dostac obywatelstwo i ta sama range co mialem czyli range kupca."

1675-0.33: Widzisz jak Colin przybywa do Zhifvi Queran, drogą ścieżka z Zhifvi Bojran."

Nie jestem pewien, czy to naruszenie, czy zwykła głupota. Koleś pisze niby "nie wiem jak sie pisze ze to dotyczy postaci na cantr ale jak juz bede znal ten skrot to bede go uzywac"... :?
ushol

Postby ushol » Fri Oct 06, 2006 8:10 am

śmiać się czy płakać... tacy powinni dostać kopa w tylną dolną część ciała... i bardzo dobrze Rydegierze, że dałeś to na publicu... niech mu będzie wstyd...
Image
Image
Federacja RP
marol

Postby marol » Fri Oct 06, 2006 8:26 am

Niektórzy po prostu robią takie błędy z nieświadomości zasad. Znacznie gorsi są ci, którzy świadomi, że robią źle, trwają w tym z premedytacją.
Sasza

Postby Sasza » Fri Oct 06, 2006 8:53 am

Ale w tej miejscowości niema nawet normalnej osady. Więc głupio się zapytał.
Grał wcześniej, znał zasady, a teraz nieużył nawet słowa ooc :?
Myśle, że on to specjalnie zrobił :?
bast

Postby bast » Fri Oct 13, 2006 7:10 pm

naruszenie zasad. wczesniej byly tez inne wypowiedzi o koledze ale to jest najlepsze - grozby ooc:

1683-1.20: humbas hubil mówi: "koledzy spalom ci tom osadev i osobi¶cie wtedy obtocze cie w łajnie"

1683-1.20: xxx mówi: "hmmm to znaczy masz potomstwo, ehhh biedna ziemia zyja na niej tacy ludzie *wzdycha*"

1683-1.19: humbas hubil mówi: "łajno mnie to obhodzi czy mnie zabijesz zrobi.łem jeszcze 5 postaci"

1683-1.19: Mówisz: "jezeli chcecie mozecie zawrocic, jestem mistrznia walki, sama go wykoncze jezeil nei zawroci. nie ma sensu calej osady odrywac od roboty dla jednego chlystka."

1683-1.19: xxx mówi: "humbas naparwde mozesz przyplacic za to zyziem, wiec zawroc bo inaczej ...."

zostawiam imie ktorym sie przedstawil.
miejsce: droga pomiedzy Jastrzębim Borem a Knieją Totemowego Niedźwiedzia

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri Oct 13, 2006 7:12 pm

Dzieki za zgloszenie, zajmiemy sie tym.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Sasza

Postby Sasza » Fri Oct 13, 2006 8:16 pm

A ja dopowiem, że ten gracz ma 3 dniowy staż. Dajcie mu raczej linki do wiki itp.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri Oct 13, 2006 8:37 pm

Sasza wrote:A ja dopowiem, że ten gracz ma 3 dniowy staż. Dajcie mu raczej linki do wiki itp.

Raczej? :wink: Na wszelki wypadek cos zaznacze. PD nie jest organizacja sluzaca do karania i potepiania graczy. Glownym celem jest dbanie o uczciwosc gry, tlumaczenie NZ tym ktorzy interpretuja ja po swojemu lub wcale sie nia nie przejmuja, no i takie dzialanie, by NZ byla przestrzegana zawsze i wszedzie gdzie sie da (w ekstremalnych przypadkach na graczy nakladane sa ograniczenia lub czasowo blokowane jest im konto).

A co do wiadomosci, te typu OOC, zwlaszcza szeptane i nieagresywne, sa jak najbardziej dopuszczalne w grze. Jesli ktos w ten sposob wytlumaczy nowemu graczowi podstawy cantr, NZ, skieruje do wiki itp, to wielkie mu za to brawa. Nie jest to oczywiscie obowiazkiem graczy, obowiazkiem graczy jest dobrze sie bawic :) Ale jesli ktos mialby ochote, to jak najbardziej moze w ten sposob dzialac.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Legalus

Postby Legalus » Sat Oct 14, 2006 10:39 am

bast wrote:naruszenie zasad. wczesniej byly tez inne wypowiedzi o koledze ale to jest najlepsze - grozby ooc:

1683-1.20: humbas hubil mówi: "koledzy spalom ci tom osadev i osobi¶cie wtedy obtocze cie w łajnie"

1683-1.20: xxx mówi: "hmmm to znaczy masz potomstwo, ehhh biedna ziemia zyja na niej tacy ludzie *wzdycha*"

1683-1.19: humbas hubil mówi: "łajno mnie to obhodzi czy mnie zabijesz zrobi.łem jeszcze 5 postaci"

1683-1.19: Mówisz: "jezeli chcecie mozecie zawrocic, jestem mistrznia walki, sama go wykoncze jezeil nei zawroci. nie ma sensu calej osady odrywac od roboty dla jednego chlystka."

1683-1.19: xxx mówi: "humbas naparwde mozesz przyplacic za to zyziem, wiec zawroc bo inaczej ...."

zostawiam imie ktorym sie przedstawil.
miejsce: droga pomiedzy Jastrzębim Borem a Knieją Totemowego Niedźwiedzia

Najbardziej jednak razi mnie ilość błędów ortograficznych w tej niewielkiej rozmowie... Oj, kształcić się trzeba choćby po to, nie podzielić losu takich jak on... :D
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”