Stare zgloszenia
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Artur
nie powiem ze zglaszam naruszenie ale zaniepokoila mnie wypowiedz jednego z graczy:
"giniecie jak psy wszyscy, przekonasz sie... juz moja w tym glowa zby sie dowiedzieli"
koles powiedzial to przed smiercia, traktuje to jako wypowiedz gracza a nie postaci, ci co sie mieli dowiedziec to pewni, ekhm, dosc silni kolesie, no i teraz chodzi o to ze jak zadziala inna postacia, np. jak ma 2 niedaleko, i powie tym swoim ziomkom ze zabilismy jego postac, tzn. powie ze zginal jeden z nich, ale uzyje wiedzy ooc, i tylko on bedzie o tym wiedzial, oni uwierza i przyjda do nas to bedzie powazne naruszenie zasad, to zabojstwo nie mialo swiadkow ani nie zostaly wyrazne slady, i ci ludzie nie moga o nim sie dowiedziec w zaden sposob w uczciwej grze, no i pytanie, czy zglaszajac takie naruszenie i podajac miejsce i imiona ten gracz bedzie pod jakims rodzajem kontroli? a moze PD po zbadaniu sprawy moze go poinformowac o mozliwosci zablokowania konta za uzycie wiedzy ooc w tej sytuacji?
"giniecie jak psy wszyscy, przekonasz sie... juz moja w tym glowa zby sie dowiedzieli"
koles powiedzial to przed smiercia, traktuje to jako wypowiedz gracza a nie postaci, ci co sie mieli dowiedziec to pewni, ekhm, dosc silni kolesie, no i teraz chodzi o to ze jak zadziala inna postacia, np. jak ma 2 niedaleko, i powie tym swoim ziomkom ze zabilismy jego postac, tzn. powie ze zginal jeden z nich, ale uzyje wiedzy ooc, i tylko on bedzie o tym wiedzial, oni uwierza i przyjda do nas to bedzie powazne naruszenie zasad, to zabojstwo nie mialo swiadkow ani nie zostaly wyrazne slady, i ci ludzie nie moga o nim sie dowiedziec w zaden sposob w uczciwej grze, no i pytanie, czy zglaszajac takie naruszenie i podajac miejsce i imiona ten gracz bedzie pod jakims rodzajem kontroli? a moze PD po zbadaniu sprawy moze go poinformowac o mozliwosci zablokowania konta za uzycie wiedzy ooc w tej sytuacji?
- in vitro...
- KVZ
- Players Dept. Member
Wyślij mi na PM dokładniejsze informacje Artur.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- Chatette
Chatette ty niepowinnaś dowiadywać się o tej sprawie, bo chyba ona ma coś wspólnego też z Twoją postacią. A później nawet nieświadomie możesz użyć wiedzy uzyskanej z tych wyjaśnień. Ale jak chcesz Wink
Tylko pomagam.
Ja juz nie gram, wiec oporow nie mam. Chcieliscie PDka ktory nie gra - prosze bardzo.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
-

...i powodzenia. Przyda Wam się, jeżeli teraz Marola niemacie, a który chyba większość pracy odwalał.
ps.Twój post jest też odpowiedzią na którą mi KeVes nieodpowiedział w sprawie mojej postaci.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Chatette
- Rydygier
Dziś na dzień dobry moja postać była świadkiem czegoś takiego:
Typ naruszenia zasad: używanie wiedzy OOC (reinkarnacja?)
Imię pierwszej postaci: Colin
Nazwa miejsca: Zhifvi Queran
Szczegóły: "1675-1.02: Colin mówi: "a w dodatku chcialbym miec inna prace niz kupca, chcialbym byc kowalem."
1675-1.02: Widzisz jak Colin wchodzi do Zhifvi Queran, przychodząc z Leśna chatka.
1675-1.02: Widzisz jak Colin opuszcza centralny obszar Zhifvi Queran, wchodząc do Leśna chatka.
1675-1.01: Widzisz jak Colin po mistrzowsku rani deer używając pięści.
1675-1.01: Colin mówi: "witajcie, nazywam sie colin. nie wiem jak sie pisze ze to dotyczy postaci na cantr ale jak juz bede znal ten skrot to bede go uzywac, a oto wiadomosc o postaciach z cantr: mialem kiedys postac, ktora sie tu urodzila, chyba to bylo gdzies 8 miesiecy temu, teraz konto z tamta postacia nie istnieje ale zalozylem nowe konto i teraz jestem w morze queran i chcialbym dostac obywatelstwo i ta sama range co mialem czyli range kupca."
1675-0.33: Widzisz jak Colin przybywa do Zhifvi Queran, drogą ścieżka z Zhifvi Bojran."
Nie jestem pewien, czy to naruszenie, czy zwykła głupota. Koleś pisze niby "nie wiem jak sie pisze ze to dotyczy postaci na cantr ale jak juz bede znal ten skrot to bede go uzywac"...
Typ naruszenia zasad: używanie wiedzy OOC (reinkarnacja?)
Imię pierwszej postaci: Colin
Nazwa miejsca: Zhifvi Queran
Szczegóły: "1675-1.02: Colin mówi: "a w dodatku chcialbym miec inna prace niz kupca, chcialbym byc kowalem."
1675-1.02: Widzisz jak Colin wchodzi do Zhifvi Queran, przychodząc z Leśna chatka.
1675-1.02: Widzisz jak Colin opuszcza centralny obszar Zhifvi Queran, wchodząc do Leśna chatka.
1675-1.01: Widzisz jak Colin po mistrzowsku rani deer używając pięści.
1675-1.01: Colin mówi: "witajcie, nazywam sie colin. nie wiem jak sie pisze ze to dotyczy postaci na cantr ale jak juz bede znal ten skrot to bede go uzywac, a oto wiadomosc o postaciach z cantr: mialem kiedys postac, ktora sie tu urodzila, chyba to bylo gdzies 8 miesiecy temu, teraz konto z tamta postacia nie istnieje ale zalozylem nowe konto i teraz jestem w morze queran i chcialbym dostac obywatelstwo i ta sama range co mialem czyli range kupca."
1675-0.33: Widzisz jak Colin przybywa do Zhifvi Queran, drogą ścieżka z Zhifvi Bojran."
Nie jestem pewien, czy to naruszenie, czy zwykła głupota. Koleś pisze niby "nie wiem jak sie pisze ze to dotyczy postaci na cantr ale jak juz bede znal ten skrot to bede go uzywac"...

- ushol
- marol
-
Ale w tej miejscowości niema nawet normalnej osady. Więc głupio się zapytał.
Grał wcześniej, znał zasady, a teraz nieużył nawet słowa ooc
Myśle, że on to specjalnie zrobił
Grał wcześniej, znał zasady, a teraz nieużył nawet słowa ooc

Myśle, że on to specjalnie zrobił

- bast
naruszenie zasad. wczesniej byly tez inne wypowiedzi o koledze ale to jest najlepsze - grozby ooc:
1683-1.20: humbas hubil mówi: "koledzy spalom ci tom osadev i osobi¶cie wtedy obtocze cie w łajnie"
1683-1.20: xxx mówi: "hmmm to znaczy masz potomstwo, ehhh biedna ziemia zyja na niej tacy ludzie *wzdycha*"
1683-1.19: humbas hubil mówi: "łajno mnie to obhodzi czy mnie zabijesz zrobi.łem jeszcze 5 postaci"
1683-1.19: Mówisz: "jezeli chcecie mozecie zawrocic, jestem mistrznia walki, sama go wykoncze jezeil nei zawroci. nie ma sensu calej osady odrywac od roboty dla jednego chlystka."
1683-1.19: xxx mówi: "humbas naparwde mozesz przyplacic za to zyziem, wiec zawroc bo inaczej ...."
zostawiam imie ktorym sie przedstawil.
miejsce: droga pomiedzy Jastrzębim Borem a Knieją Totemowego Niedźwiedzia
1683-1.20: humbas hubil mówi: "koledzy spalom ci tom osadev i osobi¶cie wtedy obtocze cie w łajnie"
1683-1.20: xxx mówi: "hmmm to znaczy masz potomstwo, ehhh biedna ziemia zyja na niej tacy ludzie *wzdycha*"
1683-1.19: humbas hubil mówi: "łajno mnie to obhodzi czy mnie zabijesz zrobi.łem jeszcze 5 postaci"
1683-1.19: Mówisz: "jezeli chcecie mozecie zawrocic, jestem mistrznia walki, sama go wykoncze jezeil nei zawroci. nie ma sensu calej osady odrywac od roboty dla jednego chlystka."
1683-1.19: xxx mówi: "humbas naparwde mozesz przyplacic za to zyziem, wiec zawroc bo inaczej ...."
And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
- Cantryjczyk
-
A ja dopowiem, że ten gracz ma 3 dniowy staż. Dajcie mu raczej linki do wiki itp.
- Cantryjczyk
Sasza wrote:A ja dopowiem, że ten gracz ma 3 dniowy staż. Dajcie mu raczej linki do wiki itp.
Raczej?

A co do wiadomosci, te typu OOC, zwlaszcza szeptane i nieagresywne, sa jak najbardziej dopuszczalne w grze. Jesli ktos w ten sposob wytlumaczy nowemu graczowi podstawy cantr, NZ, skieruje do wiki itp, to wielkie mu za to brawa. Nie jest to oczywiscie obowiazkiem graczy, obowiazkiem graczy jest dobrze sie bawic

Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
-
bast wrote:naruszenie zasad. wczesniej byly tez inne wypowiedzi o koledze ale to jest najlepsze - grozby ooc:
Najbardziej jednak razi mnie ilość błędów ortograficznych w tej niewielkiej rozmowie... Oj, kształcić się trzeba choćby po to, nie podzielić losu takich jak on...

Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”