Zlamanie zasad

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 23, 2005 10:56 am

KeVes wrote:ps. Dlaczego robisz wszystko by łamać zasadę 4 dni? :evil: Ciągle szukasz dziury w całym by sobie pogadać o wydarzeniach które są świerze! Jeśli tak bardzo lubisz łamać zasadę 4 dni to znajdź sobie prywatne forum (najlepiej niedostępne dla innych) i tam to rób w tajemnicy razem ze swoimi pięknymi kolegami z Zakonu... Tutaj niektórym to się nie podoba :!:
ps2. Jesteś niekonsekwentny, w wątku pytania piszesz, że jest "EOT", po czym odpowiadasz na ten temat w tym wątku... Ja już uznałem, że tamtego tematu drążyć nie będę. Dla mnie jest EOT.

1. To poprosze ponownie o wykladnie. Czy zasada 4 dni obowiazuje wobez komentarzy ooc ktore pojawily sie w grze ? O informacjach dostarczonych do Vlotryan nie ja zaczalem mowic, bo po prostu nie wiem co w nich bylo. Ja skomentowalem komentarz ooc - a w kazdym razie wypowiedz ktorej inaczej traktowac nie mozna.

Sam podajesz bardzo szczegolowe informacje o tym co we Vlotryan wiadomo a co nie. Z forum dowiadzialem sie wiecej niz z gry.

2. EOT dotyczyl watku moich urojonych podejrzen :wink: Natomiast przenioslem tutaj sprawe podejrzenia zlamania zasad pod tytulem "muly robocze".

3. Musze Cie zmartwic ale poza przypadkiem Averusa ktory mowil otwarcie o tym kto jest jego postacia, to Ty lepiej sie orientujesz z czyimi postaciami wspolracujesz :D Ja nie mam pojecia, a chcialbym wiedziec na przyklad czyj jest Vaantik ( postac zaloczona niedawno do mulow, a starsza od moich ( edited: zeby nie bylo niedomowien - starsza od Kleofasa, a Kleofas jest jedna z piewrwszych moich - juz widze czyjes slowa: "i znowu sie przyznales" :wink: ).
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Aug 23, 2005 11:42 am

Od kiedy jakis komentarz ooc w grze jest zlamaniem zasad? :? Naduzywany psuje atmosfere, ale zlamaniem zasad nie jest! Postac Kleofasa ciagle naduzywa ooc na Polach Vlyryan... :P
W przypadku goscia z LL zlamales zasade 4 dni bez zadnego powodu i to jest dopiero lamanie zasad :evil:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 23, 2005 1:35 pm

CyboRKg wrote:Od kiedy jakis komentarz ooc w grze jest zlamaniem zasad? :? Naduzywany psuje atmosfere, ale zlamaniem zasad nie jest!

Jasne... Przychodzi postac do miasta, mowi ooc o domniemanych "mulach " i osada zaczyna o tym dyskutowac w grze - otwarcie i bez oznaczenia ooc. To jest wiecej niz naduzycie. :evil: Gdzie sie nie spotka kogos z tej osady to pol ekranu zarzucone komentarzami ooc. Kleofas i zakon to przy tym pryszcz :)

Tak... tego posta juz nie widzialem :wink:
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Aug 23, 2005 2:49 pm

A co ma piernik do wiatraka :?: :!: :evil: Gdzie ja pisalem o jakichs mulach?! Wijesz sie jak glista i zmieniasz temat :x
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Aug 23, 2005 3:32 pm

Skarbniq wrote:1. To poprosze ponownie o wykladnie. Czy zasada 4 dni obowiazuje wobez komentarzy ooc ktore pojawily sie w grze ? O informacjach dostarczonych do Vlotryan nie ja zaczalem mowic, bo po prostu nie wiem co w nich bylo. Ja skomentowalem komentarz ooc - a w kazdym razie wypowiedz ktorej inaczej traktowac nie mozna.

Sam podajesz bardzo szczegolowe informacje o tym co we Vlotryan wiadomo a co nie. Z forum dowiadzialem sie wiecej niz z gry.

2. EOT dotyczyl watku moich urojonych podejrzen :wink: Natomiast przenioslem tutaj sprawe podejrzenia zlamania zasad pod tytulem "muly robocze".

3. Musze Cie zmartwic ale poza przypadkiem Averusa ktory mowil otwarcie o tym kto jest jego postacia, to Ty lepiej sie orientujesz z czyimi postaciami wspolracujesz :D Ja nie mam pojecia, a chcialbym wiedziec na przyklad czyj jest Vaantik ( postac zaloczona niedawno do mulow, a starsza od moich ( edited: zeby nie bylo niedomowien - starsza od Kleofasa, a Kleofas jest jedna z piewrwszych moich - juz widze czyjes slowa: "i znowu sie przyznales" :wink: ).

1. Nie wiem czy zasada 4 dni obowiązuje do komentarzy OOC. Ty je najczęściej cytujesz więc powinneś sie dowiedzieć od PD, komentarze OOC w ogóle nie powinny być używane w grze. Ale ten akurat był pół na pół przeplatany, pomieszanie OOC z grą, więc powinneś zacytować najwyżej tą część dotyczącą OOC. Co do Vlotryan to Ty zacząłeś drążyć temat, bo dla Ciebie już są jakieś wątpliwości, że jeśli postać nie była w siedzibia Zakonu, tylko naprzykład jest w tak bardzo odległym od Zakonu Vlyryan to nie może mieć na ich temat swojego (negatywnego) zdania...

2. Ty zawsze masz urojone podejrzenia :? Jesteś paranoikiem z natury i uważasz, że wszyscy działają przeciwko Tobie, dlatego postać Kleofasa stworzyła ten Zakon by walczyć solo sam przeciw wszystkim. Najgorsze jest w tym to, że Ty tą walkę przenosisz z gry poza grę... :evil:

3. Ja się lepiej orientuje z czyimi postaciami współpracuje? Nie sądze... Większość postaci to dla mnie zagadka... Znowu mi coś zarzucasz i nawet nie wiem skąd to się wzieło i co Averus ma do tego? I co to ma znaczyć? "a starsza od moich ( edited: zeby nie bylo niedomowien - starsza od Kleofasa, a Kleofas jest jedna z piewrwszych moich" Jeśli Kleofas jest jedna z Twoich pierwszych postaci a jest młodszy od Vaantika to chyba logiczne, że jest Vaantik jest starszy od Twoich postaci... A tak w ogole to nie znam tej postaci i nic mi o niej nie wiadomo poza tym, że była domniemanym mułem...

Jasne... Przychodzi postac do miasta, mowi ooc o domniemanych "mulach " i osada zaczyna o tym dyskutowac w grze - otwarcie i bez oznaczenia ooc. To jest wiecej niz naduzycie.

Ja nie widziałem, by po tym komentarzu zaczęto gadać o mułach bez ooc. Padł tylko jeden komentarz ooc innego gracza w stylu "to jeszcze nie wiesz, że Zakon jest schronieniem dla wszystkich łamaczy zasad... etc" i na tym się skończyło.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Drax

Postby Drax » Thu Sep 01, 2005 1:28 pm

Moja postac wlasnie idzie do Vlyryan i sciga jakiegos przestepce ktory nie tylko zlamal prawo w naszej osadzie ale lamie tez prawa w grze. Jak napisal uzytkowni Khe w innym temacie robi nieedytowalne notki w ktorych sa obrazy, pozatym bije wszystko dookola i wola zeby go zabic, a to jest kolejne zlamanie zasad. Przed chwila zamiescil tez setki slow "haha" w jednej linijce, co rozciagnelo troche strone, a to z kolei podpada pod flood. Dokladnie ta postac idzie z Vlyryan Fields (west) do Vlyryan wiec strzezcie sie tam. Prosilbym zeby ktos to przetlumaczyl i zglosil do jakiego PD. Z gory dziekuje.
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Sep 01, 2005 2:16 pm

Masz racje - to jest lamanie zasad :!: Najwyzszy czas zaczac zglaszac takie rzeczy i usuwac debilom konta w grze :evil:
Niedawno jeden we Vlouirryan Forest (west) rozrzucil setke nieedytowalnych notek, a drugi we Vlouirryan zabral wszystkie notki, wykasowal tresc, zmienil na nieedytowalne i wsadzil w 10 kopert, wkladajac jedna do drugiej :evil: Tak dluzej byc nie moze! Debil moze robic wszystko, a zabic postac nie jest latwo. Usuniecie konta to duzo lepszy pomysl. Mozna miec postac zla, ale nawet te zle nie maja prawa lamac zasad gry :x
Drax, zglos to w tym watku:
http://www.cantr.net/forum/viewforum.php?f=4
Khe

Postby Khe » Thu Sep 01, 2005 2:29 pm

wlasnie probowalem napisac tego maila do PD lamana angielszczyzna ale slabo mi to wychodzi ;)
aj, moze ktos napisac o tym lamaniu zasad? bo ja musze teraz musze wyjsc
pozniej napisze osobna prosbe o wykasowanie notek

juz wczesniej byli tacy co chcieli zginac ale oni tylko atakowali i kradli a nie tak jak ten robiacy wszystko, zeby popsuc innym gre bo tak to wyglada
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Sep 04, 2005 10:10 pm

Skarbniq wrote:Szczegolnie duzo notatek lamiacych zasady dotyczy ZZ. W ramach "uczciwej" propagandy postacie z LL kopiuja i rozrzucaja notatki pelne cytowanych wypowiedzi OOC. :twisted:

A ty cos sie znowu przyczepil? :evil: Z wszystkich moich postaci tylko jedna zetknela sie notka z LL, ale latwo bylo skasowac jej tresc. Skad ta liczba mnoga? Za to dziesiatki numerow zygurdowego propagandowego, pelnego klamstw szmatlawca walaja sie po grze jako nieedytowalne notki! :evil: I kazda z moich postaci sie chyba z nimi zetknela. Byc moze wydawane sa jako edytowalne (takie tez widzialem) tylko zlosliwi kolporterzy je zmieniaja? Nie wiem. Wiem jedno: brak opcji tworzenia notek nie do edycji ujalby wiele pracy PD :!:
Skarbniq

Postby Skarbniq » Sun Sep 04, 2005 10:35 pm

Ja ciagle je spotykam. A szmatlawiec ma wartosc historyczna :D

Niszczenie notatek - TAK, Usuniecie z Cantr notatek nieedytowalnych - NIE.

Chyba ze w notatce bylby cyfrowy podpis kto ja sporzadzil i ewentualnie kto edytowal. Musi byc mozliwosc weryfikacji autentycznosci.
Varlus

Postby Varlus » Sun Sep 04, 2005 11:40 pm

Takie pytanie.. czy rowniez przy nowych, ktorzy lamia zasady nie obowiazuje zasady 4 dni? (pytam... bo chce wiedziec.. i pewnie nie w tym dziale)
Skarbniq

Postby Skarbniq » Mon Sep 05, 2005 10:52 am

To zalezy :wink: Jezeli twoja postac mieszka w Los Liberos to mozesz nie czekac 4 dni. Natomist jesli nalezy do Zakonu Zygurda to wtedy lamiesz zasady i grozi tobie skasowanie konta :D

Jezeli jestes neutralny... to najlepiej napisz o tym po angielsku na ich forum ;) Moze nikt sie nie zorientuje :wink:
Raist

Postby Raist » Tue Sep 13, 2005 10:37 pm

Czy ktos zglosil pana dysortografa z pewnej lokacji na starej wyspie?
Hal

Postby Hal » Tue Sep 13, 2005 10:56 pm

Raist wrote:Czy ktos zglosil pana dysortografa z pewnej lokacji na starej wyspie?

Tez mnie to interesuje, trzeba sie tym zajac, czlowiek w sposob oczywisty lamie zasady.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Sep 14, 2005 6:37 am

Skarbniq wrote:To zalezy :wink: Jezeli twoja postac mieszka w Los Liberos to mozesz nie czekac 4 dni. Natomist jesli nalezy do Zakonu Zygurda to wtedy lamiesz zasady i grozi tobie skasowanie konta :D

Jezeli jestes neutralny... to najlepiej napisz o tym po angielsku na ich forum ;) Moze nikt sie nie zorientuje :wink:

Dlaczego siejesz dezinformację? Zasada 4 dni obowiązuje każdego tak samo. Ty złamałeś ją kilka razy bez powodów, bo Twoje przypuszczenia były błędne. Jeżeli ktoś nie ma pewności czy to o czym chce napisać jest złamaniem zasady, to powinien pistać o tym na adres players@cantr.net a nie tutaj na forum by nieświadomie złamać zasadę 4 dni.

Hal wrote:
Raist wrote:Czy ktos zglosil pana dysortografa z pewnej lokacji na starej wyspie?

Tez mnie to interesuje, trzeba sie tym zajac, czlowiek w sposob oczywisty lamie zasady.

Ja miałem ten przypadek na oku już jakiś czas... Na początku wydawało mi się to niegroźne, ale ostatnio widać, że przegina na maksa. Więc chyba muszę się nim zająć by dostał jakieś upomnienie od PD, mam nadzieje, że samo upomnienie pomoże i zmieni swój styl gry
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”