Niesprawiedliwe traktowanie przez PD (marol)

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jan 22, 2006 5:19 pm

Chwileczke. Gdzie powiedziałem, że nikt nie jest równy. Wszystkie zgłoszenia CyboRKga na temat złamania zasad przez Marola były rozpatrywane przez Annette, przewodniczącą GAB, więc prosze mi tu nie mówić, że coś kręce. I w dodatku to wychodzi jak zbiorowe ciągnięcie za język by ujawiniać jak najwięcej szczegółów dotyczącej tej sprawy. Rzuciliście się jak na jakąś padlinę, że tak powiem. Nie wstyd Wam? A co do szantażowania przez CyboRKga PD to nie ma co do tego wątpliwości. Mogę opublikować tu logi z GG jak CyboRKg poprzez moją osobą szatnażował PD, że jak w ciągu dwóch dni nie zostanie odblkowane konto to je skasuje. Nie próbował szukać kompromisu tylko uparl się by mu odblokowano konto, bo on jest dobry, a Marol jest zły. Tak sie nie robi.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Animated

Postby Animated » Sun Jan 22, 2006 5:20 pm

alez mam teraz satysfakcje...
od zawsze bylem zdania, ze jesli ktos ma "wladze" w jakiejs grze, nie powinien w niej uczestniczyc (grze, nie wladzy).
nemo iudex idoneus in propria causa, czy jakos tak...
i wyszlo na moje. :roll:

a do samego konfliktu sie nie mieszam, racja jest pewnie gdzies po srodku...
Download Picassa & Fierfox
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Jan 22, 2006 5:23 pm

Czuję, że obaj zasługują na karę, ale żaden się w pełni nie przyzna.
marol

Postby marol » Sun Jan 22, 2006 5:23 pm

Jeszcze raz powtórzę - albo CyboRKg zgodzi się na udostępnie swojej teczki, albo ten topic zostanie usunięty. Do tego czasu proszę inne osoby o powstrzymanie się od komentarzy.
WojD

Postby WojD » Sun Jan 22, 2006 5:26 pm

Ten topik w ogóle nie powinien sie było pojawić. Usunięcie nic nie da - a tylko podważy Twoją wiarygodność, marolu - za dużo osób już czytało.

Sprawa jest BARDZO poważna -jak dla mnie jest to już publiczne naruszenie dóbr osobistych - i niestety musi byc wyjasnione bądź tez zarzuty obu stron musza zostac wycofane.

Co więcej ponieważ zarzuty dotycza osoby pełniącej w grze funkcję publicznego zaufania, to - mimo iż generalnie byłbym temu przeciwny - tu musze prosić o wyjaśnienie dla dobra gry i wiarygodności PD.
==============
marol

Postby marol » Sun Jan 22, 2006 5:32 pm

Drogi Wojdzie, ten topic powinien zostać usunięty choćby ze względu na sam tytuł.

Jako członek PD nie mogę zdradzić nawet tożsamości postaci CyboRKga, nie mówiąc już o szczegółach sprawy, o ile on na to nie wyrazi zgody. On może wypisywać steki bzdur, a ja muszę milczeć. I CyboRKg to wykorzystuje. Mogę jedynie stwierdzić, że zgromadzone dowody są liczne, niepodważalne i były sprawdzane przez wiele osób.

Zależy mi na oczyszczeniu swojego imienia i dlatego oczekuję na ruch CyboRKga polegający na zgodzie na grę w otwarte karty. Stać go na to, czy tylko na oszczerstwa?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jan 22, 2006 5:33 pm

Myśle, że kasowanie tematu to zbyt cenzorskie zachowanie. Chociaż epitety jakie padły ze strony CyboRKg w stonę Marola w pełni popierają takie zachowanie. Jednak myśle, że jeżeli CyboRKg nie zgodzi się na ujawnienie jego teczki to temat powinien zostać zamknięty. Ja nie mam nic przeciwko ujawnianiu jej chociaż jest tam również sporo o mnie, bo ja również zajmowałem się jego sprawą zanim Marol został przyjęty do PD.

EDIT: Jeżeli ktoś nie potrafi przedstawić sprawy w sposób obiektywny powstrzymując się od złych emocji to też o czymś świadczy.
Last edited by KVZ on Sun Jan 22, 2006 5:41 pm, edited 2 times in total.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
WojD

Postby WojD » Sun Jan 22, 2006 5:37 pm

A więc i ja ponownie apeluję do CyboRGka - zgódź się na ujawnienie teczki. Dla gry nie będzie to miało znaczenia - natomiast kapitalne znaczenie dla zaufania w grze.

Obawiam się, że kolejna Twoja odmowa będzie już jednoznacznie wskazywać na przyznanie marolowi racji.

Ewentualne fałszerstwo jest mało prawdopodobne - publiczne dane kazdy może porównac z własnymi logami i szybko wykazać oszustwo.

Jesli jesteś niewinny - autolustracja oczyści Ciebie i pogrąży marola.

EDIT: ew. proponuję rozwiązanie kompromisowe: wskaż trzy osoby - marol również może wskazać - i ta grupa osądzi - zobowiązując się do zachowania tajemnicy
Last edited by WojD on Sun Jan 22, 2006 5:40 pm, edited 1 time in total.
==============
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Jan 22, 2006 5:39 pm

KeVes wrote:Mogę opublikować tu logi z GG jak CyboRKg poprzez moją osobą szatnażował PD, że jak w ciągu dwóch dni nie zostanie odblkowane konto to je skasuje. Nie próbował szukać kompromisu tylko uparl się by mu odblokowano konto, bo on jest dobry, a Marol jest zły. Tak sie nie robi.

Rozmowy z KeVesem nie byly rozmowami z czlonkiem PD, bo jego uprawnienia byly ograniczone tylko rozmowami prywatnymi. Nic nie zrobil w mojej sprawie, poza powiadomieniem mnie jak sprawa wyglada. Probowal cos wskorac WojD, ale nie wim jak on to sobie wyobrazal? Ze skazaniec bedzie szukal porozumienia z konfidentem, ktory go wrobil a jednoczesnie sedzia i katem w tej samej sprawie. To jakas kpina!

Wiedzialem ze Marol skasuje temat - prawda w oczy kole. I kolejna bzdura: mam sie zgodzic na publikacje tego steku bzdur wysmazonego przez Marola? A potem co? Przez rok prostowac kazda bzdure, ktora tam umiescil? (bo pewnie tyle tego wymyslil) W imie czego? Po co? Marol i tak zostanie w grze, a ja juz nie wroce. Nie po tym co mi zrobil.
Ja chcialem tylko przestrzec tych co zostali i przeprosic zawiedzionych. Bylo Cantr gra RPG - teraz bedzie gra o zbieraniu marchewki na poletku Marola. Powodzenia!
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 22, 2006 5:42 pm

Nie pozwoli ujawnić - AMEN. Koniec dyskusji. Temat do zamknięcia/usunięcia.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
marol

Postby marol » Sun Jan 22, 2006 5:43 pm

Zapominasz, że w tej grze nie jesteśmy sami. Inni gracze również brali udział w tych zdarzeniach. I mogą bez problemu sami sprawdzić rzetelność informacji, czy fałszowałem logi, czy nie - bo sami brali udział w tych zdarzeniach.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jan 22, 2006 5:47 pm

Zamknąć. I niech będzie przestrogą. Niech ma satysfakcję, że nawrzucał. Jakby był czysty to by się zgdził ujawnić teczkę. Prawda w oczy kole.
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Jan 22, 2006 5:52 pm

Na forum? To potrwa dluzej niz rok. Niech WojD dostanie moja teczke i zbada sprawe poza forum. Kontakt mamy, wiec kazda watpliwosc mozemy szybko wyjasnic. Wnioski opublikuje na forum.
Do KeVesa: kazdy ma sporo na sumieniu, lacznie z Toba.
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jan 22, 2006 6:00 pm

No to niech WojD zbada sprawę jako ktoś obiektywny wg Ciebie. PD popiera takie zbadanie sprawy. I ja również. CyboRKg, ja w przeciwieństwie do Ciebie mógłbym napisać wszysko o moich postaciach i ich grzechach przeciwko NZ publicznie bo w ten sposób bym sam siebie ocenił co zrobiłem źle i nie ukrywam tego. Większość tych rzeczy było z mojej nadinterpretacji NZ w sposób niezgodny z wykładnią PD zanim zostałem do PD przyjęty i przeszkolony. Jednak PD chyba nie popiera takiego zachowania bym publikował jako członek PD takie rzeczy.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Jan 22, 2006 6:14 pm

Nie bede sie wypowiadal na ten temat, nie ma potrzeby. Ale oferuje swoja asyste jesliby komus to odpowiadalo. Nie boje sie zadnych tematow, a o NZ wiem sporo, z wlasnych doswiadczen i obserwacji.

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”