Zlamanie zasad

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Guest

Postby Guest » Thu Aug 11, 2005 1:39 pm

A może naprzykład ktoś szedł do miasta i powiedział jej, że szykuje się atak?
L.

Postby L. » Thu Aug 11, 2005 2:09 pm

ilxen zostala poinformowana o tym przez ktorego spotkala podczas swojej wedrowki Jazona

wiec jesli niemasz pewnosci lub kakretnych dowodow sugeruje sie nie odzywac

i ladnie pszeprosic za p******* glupot i oczernianie ludzi
L.

Postby L. » Thu Aug 11, 2005 2:10 pm

; D

przepraszam za niezbyt gramatyczna wypowiedzi ale to efkt skoku cisnienia a post jest adresowany do pana marola
marol

Postby marol » Thu Aug 11, 2005 2:13 pm

Przepraszam za p********** głupot i oczernianie ludzi.
(SRVPRC)
Image
L.

Postby L. » Thu Aug 11, 2005 2:19 pm

mysle ze Ilxen juz sie nie gniewa
Skarbniq

Postby Skarbniq » Thu Aug 11, 2005 2:29 pm

KeVes wrote:
I tu się mylisz. Jak widać nie masz postaci we Vlyryan i nie jesteś w temacie, albo udajesz. Tej postaci która powiedziała takie coś Merlakowi chodziło o postać która została zabita po tym jak zaatakowała konia. Był to przybysz z Vlyryan Fields (east) i dlatego został uznany za sekciarza. Być może był to szaleniec chcący wywołać konflikt, albo prowokator z Zakonu.

Dobrze wiedziec ze krew przelewaja juz wszyscy poza bandytami z Zakonu. W każdym razie to niedomówienie musiało być odebrane w siedzibie Zakonu jako wieść o rychłej, lub dokonanej, śmierci kaplana. I to jest najleprzy przyklad uczciwego gluchego telefonu.

Tylko komu zalezy na tym zeby bylo jak najwiecej "kwitow" na zakon ? Wlasnie o tym mowilem, i Averus tez, w innym watku. Ludzie przychodza ze wszystkich stron do siedziby Zakonu ( nawet z plazy ), potem ida dalej i sa traktowani jako sekciarze. Pewnie przez swoich wlasnych graczy... :evil: Powtórze jeszcze raz to słowo: BAGNO.

Nie wnikam, nie znam szczegółów i pozostawiam to ocenie postaciom w grze. Dodam, że następnego dnia koń (ostatni w tej lokacji) został dobity przez inną, chyba nową postać. Też nie wnikam, czy było to specjalnie... Zakon ma szczęście, że nie zabił tego konia ten który przybył z pól, bo pewnie gorzej było by to odebrane przez mieszkańców Vlyryan.

Gorzej ? Ja mysle ze kazdy kto zrobi cos zlego jest dopisywany do listy "sekciarze". I jak sie uda wszystkich przypisac do Zakonu to taki jeden pisze na forum o licznych krzywdach, co gracze traktuja jako pewnik i w grze przypisuja wszystko zakonowi i sie zapetlamy :wink: Ciekawe czy na angielskiej wyspie kiedys doszlo do tak zmasowanych aktow nienawisci, i do tak spontanicznie skoordynowanej kampani pomowien.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Thu Aug 11, 2005 2:42 pm

L. wrote:ilxen zostala poinformowana o tym przez ktorego spotkala podczas swojej wedrowki Jazona
wiec jesli niemasz pewnosci lub kakretnych dowodow sugeruje sie nie odzywac
i ladnie pszeprosic za p******* glupot i oczernianie ludzi

Wlasnie, wlasnie... Dzieki forumowej akcji "przeciwko zakonowi" teraz kazda watpliwosc jest traktowana jako ciezka zbrodnia. I powiedzmy ze nie bylbys uzytkownikiem forum.. Wyszloby na to ze jestes oszustem, a pewnie i sekciarzem :wink:
Sierak

Postby Sierak » Thu Aug 11, 2005 2:46 pm

A moja postać idzie w tamte okolice,mam się bać? :o I co z tą mapą Loera,moja postać ma ją kopiować i zostawiać,czy nie...?Jak sądzicie?
L.

Postby L. » Thu Aug 11, 2005 2:55 pm

ma pan poniekad racje panie Skarbniq

mozliwe ze popadamy w mala paranoje

(no chyba ze chce pan oslabic nasza czujnosc ;))
marol

Postby marol » Thu Aug 11, 2005 2:56 pm

Michal, nie mozesz pytac na forum, co ma Twoja postac robic. Nie mozesz uzalezniacz działań Twojej postaci od tego co piszą na forum.

Co do mapy Loera - jak mnie ktoś zapyta, to powiem, że jest jak najbardziej legalna. Ba, gdybym chciał być takim, jak to majaczył jeden anonim tutaj, to już dawno byłaby ona kompletna... a nie jest.
(SRVPRC)

Image
Sierak

Postby Sierak » Thu Aug 11, 2005 3:20 pm

marol wrote:Michal, nie mozesz pytac na forum, co ma Twoja postac robic. Nie mozesz uzalezniacz działań Twojej postaci od tego co piszą na forum.

Wiadomo,że bym nie zawrócił,tylko obawiam się,bo gram jedną postacią i może trochę nazbyt się o nią boję.W ogóle źle się dzieje,boję się takich zorganizowanych grup i uważam,że lepiej,by ich nie było,wprowadzają jakieś podatki(no ciekawe,tam gdzie byłem nie ma podatków i mogą tam wydobywać za darmo,a tu u nich mam płacić? przecież to niesprawiedliwe),dziwne prawa,które przeczą etyce,jak np. zabijanie/atakowanie osoby,bo się nie odzywa.Uważam,że takie coś powinno się przykrócić,bo co innego król,czy premier,który koordynuje pracę,a co innego kapłan,który kieruje ludźmi.Ha,może dojdzie do tego,że zaczną zabijać osoby,które się do nich nie będą chciały przyłączyć.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Thu Aug 11, 2005 3:30 pm

Michal wrote:Uważam,że takie coś powinno się przykrócić,bo co innego król,czy premier,który koordynuje pracę,a co innego kapłan,który kieruje ludźmi.Ha,może dojdzie do tego,że zaczną zabijać osoby,które się do nich nie będą chciały przyłączyć.

Zobacz na własne oczy siedzibe zakonu i sam stwierdź czy rzeczywiście Kapłan bardzo się różni od Prezydenta. A co do zabijania tych którzy nie będą chcieli się przyłączyć to raczej grozi sytuacja że inni będą zabijać chcących się przyłączyć. Mam nadzieje że to też Ci się nie będzie podobało :) No i przypominam. Już przynajmniej dwa zabójstwa na swoim koncie ma Vlyryan. Zakon żadengo :D

edit: no i racja. twoja postać nie wie że mapa może być lewa :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 11, 2005 3:35 pm

marol wrote:Przepraszam za p********** głupot i oczernianie ludzi.

A nie lepiej jest zapytać w grze kogoś skąd o czymś wie, a jeśli się obawia, że postać nie chce udzielić takich informacji z strategicznych względów, a nadal ma się takie wątpliwości, to zapytać używając "occ" i szeptając do kogoś? To chyba bardziej kulturalne niż oczernianie odrazu kogoś na forum? Co do Ilxen to ja nie mam wątpliwości, bo wyruszyła w kierunku Vlyryan Fields (west) a w tamtą samą stronę udał się później Jazon ścigając złodzieja, więc te postacie mogły się spotkać.

Skarbniq wrote:Ludzie przychodza ze wszystkich stron do siedziby Zakonu ( nawet z plazy ),

A gdzie mają iść z plaży? Do morza się utopić? Stamtąd są dwie możliwe drogi, więc gdy wyruszają stamtąd w świat rodząc się tam to jest 50% prawdopodobieństwa, że udadzą się w stronę Zakonu.

Skarbniq wrote:Pewnie przez swoich wlasnych graczy... :evil:

Ta... napewno... :? Wkrótce się dowiem, że wszyscy wrogowie zakonu to jedna i ta sama osoba w 100 wcieleniach :?

marol wrote:Michal, nie mozesz pytac na forum, co ma Twoja postac robic. Nie mozesz uzalezniacz działań Twojej postaci od tego co piszą na forum.

Właśnie... za dużo piszemy na forum o tym co się dzieje w grze i przez to takie ruchy migracyjne ciekawskich "kibiców". Bo wątpię by nagle jacyś nieznajomi włączyli się tak odrazu do walki, ale pewnie chcą popatrzeć.

marol wrote:Co do mapy Loera - jak mnie ktoś zapyta, to powiem, że jest jak najbardziej legalna. Ba, gdybym chciał być takim, jak to majaczył jeden anonim tutaj, to już dawno byłaby ona kompletna... a nie jest.

Co do tej mapy to nie mam aż takich wątpliwości, ale myślę, że niektóre wędrówki mogły być trochę za bardzo "zesynchronizowane"... Poza tym największym zaskoczeniem jest dla niektórych to, że pojawiła się ona tak nagle. Może jakby postacie widziały stopniowe skrawki tej mapy (czasami się pokrywające) od różnych podróżników przed ukazaniem się całości, to było by mniej pomówień na jej temat. Zastanawia mnie tylko jedno na tej mapie... Dlaczego do lokacji których nie ma na tej mapie są wyprowadzone drogi? Skąd podróżnicy znali położenie lokacji których na mapie nie ma? Wiem, że obecnie można wydedukować położenie lokacji na podstawie kierunków podanych na stronie lokacji, ale one są na tej stronie od niedawna, a podróżnicy z tych rejonów musieli by iść sporo czasu by powiadomić o tych zmianach. Wygląda to tak jakby mapa była okrojoną wersją większej mapy. Dlaczego tak jest to nie mam pojęcia.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Skarbniq

Postby Skarbniq » Thu Aug 11, 2005 3:42 pm

KeVes wrote:Ta... napewno... :? Wkrótce się dowiem, że wszyscy wrogowie zakonu to jedna i ta sama osoba w 100 wcieleniach

No ja już wiem że Zakon to ja w około 50 wcieleniach :P Do tego dodać trzeba wszystich agresywnych nowych zwierzo-zabójców - to kolejne 50, ale że szybko giną to można policzyć 20 rotacyjnie :wink: Jeszcze szpiedzy w każdej lokacji +20 8)
PRUT

Postby PRUT » Thu Aug 11, 2005 3:51 pm

KeVes wrote: Co do Ilxen to ja nie mam wątpliwości, bo wyruszyła w kierunku Vlyryan Fields (west) a w tamtą samą stronę udał się później Jazon ścigając złodzieja, więc te postacie mogły się spotkać.

Potwierdzam, spotkanie nastapiło we Vlyryan Fields west - tam tez Jazon odebrał paserowi młotek i chwile pogadał z Ilxen

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”